Recenzie ,,Cu ochii minţii” de Håkan Nesser

Titlu: Cu Ochii Minţii
Autor: Håkan Nesser
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 2.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Cu ochii minţii” de Håkan Nesser
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA CU OCHII MINŢII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Håkan Nesser este un profesor și autor suedez, care a scris niște romane polițiste, și nu numai, de succes. Ficțiunea scandinavă este foarte cunoscută la categoria crime. Iar odată ce ai citit Cu ochii minții, vei rămâne plăcut surprins și îți vei amintii de această operă și de regiune.

Se pare că am început cu un alt roman al unei serii, în care este vorba despre inspectorul Van Veteeren. Mi-aș fi dorit să citesc seria în ordinea publicării, pentru a finisa și mai mult portretul acestui personaj, dar n-am știut la ce mă înham.

Romanul debutează cu trezirea în dormitorul său a unui profesor pe nume Janek Mitter. Acesta prezintă o mahmureală extrem de puternică, cât și pierderea memoriei. Pentru câteva clipe nici nu știe cum se numește, iar în timp ce încearcă să își pună ordine în gânduri, își descoperă stupefiat soția moartă în baie. Pentru un moment chiar am crezut că el este criminalul, pentru că reușise să surprindă toate acțiunile lui de parcă le mai făcuse o data. Gradul de normalitate părea mult prea ciudat.

Acesta sună la poliție, însă este inevitabil arestat și judecat pentru uciderea soției, la care este găsit vinovat. Acesta susține că nu și-a ucis soția, dar nu o poate dovedi. Este condamnat pentru crimă și internat la un spital de boli mentale.

De aici apare constant acest Van Veteeren, care este intrigat de rezolvarea cazului și are multe îndoieli pe care vrea să le rezolve, dar între timp mai apare o tragedie. Acesta realizează că pentru a putea rezolva întreg misterul, este nevoie de o căutare în trecutul victimei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Håkan Nesser.

Am remarcat cu plăcere tot umorul în care se desfășoară unele capitole. Este pur și simplu savuros. Pe lângă acest V.V, care este prezentat ca un rebel, cu niște intuiții ale naibii de bune.

Cu ochii minții este o carte ușor de lecturat, este o armonioasă combinație între dialog, amuzant uneori, plus ancheta propriu-zisă, realizată adecvat. Soluția misterului este una neașteptată, ușor de realizat în prezent cu toată aparatura, dar faci un mic salt în trecut și te bucuri de cursă.

Sunt curioasă ce părere au cei care au citit această carte, și dacă au citit întreaga serie. Desigur, o recomand tuturor împătimiților de categoria aceasta. Crimă, mister, suspans. Enjoy it!

🔥 CARTEA CU OCHII MINŢII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.