🔥 CARTEA CULISELE PUTERII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Politică. Termenul vine din greaca veche. Poly înseamnă multe.

Iar căpuşele sunt nişte insecte mici care sug sânge.”

Politică. Nu este tocmai cuvântul favorit multora dintre noi. Nu a fost şi nu va fi, foarte probabil, nici în viitor. Totuşi, ceva ne atrage sau ne împinge spre lumea asta, într-un mod sau altul.

Poate că latura noastră cea lacomă şi uşuratică, îndeamnă pe unii să caute ceva mai mult decât însemnătatea unui cuvânt, şi se aruncă în adâncimea tulbure a politicii pentru a atinge vârful. Un vârf înalt şi falnic, dar atât de surprinzător de nesigur.

„Cu cât se urcă pisica mai sus în copac, cu atât cade de la o înălţime mai mare. La fel se întâmplă şi cu politicienii, numai că ei nu cad în picioare.”

Culisele puterii, este primul volum din trilogia House of Cards, un thriller politic care a inspirat crearea şi producerea serialului cu acelaşi nume, şi care s-a bucurat de un real succes internaţional.

Autorul Michael Dobbs, de origine engleză, ne introduce în scena politică şi în jocurile sale mai puţin curate şi corecte, în care diferenţa dintre câştigător şi pierzător o face informaţia… de orice natură, folosită la momentul oportun, şi nu oricum.

Culisele puterii este povestea unei ambiţii fără limite, fără principii, fără reguli.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michael Dobbs.

Recunoaşterea deplină reprezintă vârful. Puterea nu este decât un efect secundar râvnit, mai mult sau mai puţin făţiş. Însă, odată atinsă, devii dependent de ea. Cu fiecare zi ce trece, simţi nevoia să măreşti doza de putere şi să faci tot mai multe compromisuri. Să rişti.

„Unii politicieni văd funcţiile importante aşa cum vede un marinar marea, ca pe o aventură grozavă, plină de emoţii şi de neprevăzut. Ei o văd ca pe calea spre îndeplinirea destinului. Eu o văd ca pe ceva în care, probabil, se vor îneca.”

Francis Urquhart, personajul politic principal, este deţinătorul tuturor secretelor de pe scena politică. Dar, are o dorinţă ascunsă – aceea de a deveni prim-ministru. Iar pentru asta, este dispus să  se folosească de poziţia sa şi să divulge informaţii compromiţătoare despre oricine îi stă în cale, şi chiar, să creeze altele noi, dacă situaţia o cere.

Mattie Storin, este o tânără ziaristă ambiţioasă şi inteligentă, în căutarea subiectului senzaţional politic care să o propulseze în rândurile de elită ale jurnaliştilor. Iar pentru asta este dispusă să rişte orice, chiar şi propria viaţă.

„Politica solicită sacrificiu. Sacrificiul altora, evident.”

🔥 CARTEA CULISELE PUTERII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Culisele Puterii
Autor: Michael Dobbs
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Ana Dumitraşc
Autor: Ana Dumitraşc
❝ Doar un cititor pasionat... ❞
Redactor de 1133 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Dumitraşc