🔥 CARTEA CULISELE PUTERII (HOUSE OF CARDS #1) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Politica poate fi exact ca în teritoriul peștilor piranha. Fiecare va încerca să înfulece cât mai mult din victimă și cât mai repede, indiferent pe cine dă la o parte în drumul său spre victorie. Bazându-se pe dorința hulpavă a politicianului de a prinde scaunul cel mai înalt, Michael Dobbs a creat un roman al cărui liant este suspansul.

Politica solicită sacrificiu. Sacrificiul altora, evident. Orice ar obține un om sacrificându-se pentru țara lui, e un câștig mai mare când le dai altora voie să o facă înaintea ta. Totul, după cum spune soția mea mereu, e să-ți alegi momentul potrivit.

În Culisele puterii ești încă din prima pagină în cel mai elitist grup politic. Și anume, cel al prim-ministrului. Și fiindcă scaunul prim-ministrului este cel mai important după al președintelui, acesta ocupă un loc febril în dorința de ascedere a celorlalți politicieni.

Nimic nu durează, nu la nesfârșit. Nici râsul, nici dorința, nici măcar viața. Nu pentru totdeauna. De aceea profităm de ceea ce avem.

Henry Collingridge credea că o nouă numire în funcția de prim-ministru îi va aduce doar responsabilitatea de a organiza și a realiza lucrurile promise în campania electorală. Însă când ești într-o funcție râvnită de toată lume, trebuie să-ți dezvolți și o armură care să te apere de atacuri. Câștigând o campanie electorală nu îți dă și siguranța păstrării funcției. Oricând poți fi detronat și orice este posibil. Degeaba se spune că trebuie să-ți ții prietenii aproape și dușmanii și mai aproape dacă niciodată nu știi care și cum în ce echipă trebuie pus.

Mattie Storin este o reporteriță dedicată care ”miroase” un reportaj fantastic atunci când dă de urma lui. Este cea mai bună când vine vorba de politică și știe și cum să-și abordeze ”victimele” pentru a le smulge declarații devastatoare. Ce nu știe ea, este că a ajuns pe teritoriul prădătorului alfa care știe să-și facă cărțile din umbră și să manipuleze pe toată lumea.

Francis Urquhart trebuie să se mulțumească cu funcția de Chief Whip în cadrul Parlamentului cu toate că i-ar surâde titulatura de prim-ministru. N-ar recunoaște niciodată această dorință cu voce tare, dar asta nu înseamnă că nu poate năzui încontinuare la această funcție.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michael Dobbs.

Pornise un mecanism care era mult prea puternic ca să-l mai poată controla. Nu mai putea să fie sigur ce urma după curbă, doar că mergea cu o viteză mult prea mare ca să fie considerată sigură. Nu se putea opri și nici nu voia s-o facă. Era prea târziu să se răzgândească.

Atacator, victimă, anchetator. Cine, ce va fi? Atunci când pornești o adevărată mașinațiune politică câți își vor pierde integritatea personală, cine va reuși să se ridice într-un joc de al cărui habar nu are nimeni decât omul cu pârghia și, mai ales, va fi cineva capabil să pună punct uneltirilor?

Culisele puterii, primul volum din trilogia House of Cards de Michael Dobbs este un thriller bogat în suspans unde politica este la vedere, uneltirile și intrigile sunt cap de listă, iar oamenii sunt mai răi decât o hoardă de rechini.

Adevărul e ca un vin bun. Îl găsești deseori ascuns în cel mai întunecat colț al pivniței. Din când în când trebuie să-l întorci. Și să-l ștergi și de praf înainte să-l aduci la lumină și să-l folosești.

Un roman, în special pentru cei ce au habar de politică, Culisele puterii poate captiva pe orice cu suspansul și mașinăriile sale unde rechinii ies la vânătoare printre rechini. Când toți au dinți ascuțiți scapă cineva cu viață?

Un volum disponibil și pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CARTEA CULISELE PUTERII (HOUSE OF CARDS #1) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Culisele Puterii (house Of Cards #1)
Autor: Michael Dobbs
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

Aș fi vrut ca Matie Storn să fie mai prezentă, să fi ieșit mai mult în față.

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1801 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei