Recenzie „Cum să oprești timpul” de Matt Haig

de | sept. 21, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL ARE REDUCERE PE:

Cum să oprești timpul de Matt HaigDe la Matt Haig am citit și ficțiune și non-ficțiune. Ambele genuri mi-au plăcut în egală măsură. Oricum, chiar dacă, la fel ca în cazul cărții „Cum să oprești timpul”, e vorba de o poveste închipuită cu meșteșugie, și scrierile de ficțiune sunt la fel de inspiraționale.

Scriitorul e cunoscut deja pentru transparența și sinceritatea lui în legătură cu afecțiunile de care suferă: anxietate, depresie. Ceea ce e foarte util pentru multă lume care suferă de așa ceva este că el împărtășește în scrierile sale despre propriile experiențe. Dar mai important, despre cum să lupți cu aceste stări și cum să le împiedici să îți acapareze viața pe de-a întregul.

„Cum să oprești timpul” de Matt Haig este un roman de ficțiune, de dragoste și trăiri intense, despre nemurire și alegeri importante

Tu ce-ai face dacă ai descoperi că suferi de o afecțiune care nu te lasă să îmbătrânești în mod normal și îți oferă sute de ani de viață de care să profiți? Ți-ar părea bine și ai face tot ce îți trece prin cap?Probabil că ăsta ar fi primul răspuns.Dar dacă vei sta bine să te gândești și îți vei da seama că cei din jurul tău îmbătrânesc în mod natural și chiar mor, te vei mai bucura la fel de mult de așa zisa ta șansă? 

Dacă te vei naște într-o epocă dură, în care pedepsele pentru orice și moartea pândesc la orice colț, te vei considera mai puțin norocos și vei blestema ziua în care ai apărut pe pământ? Dacă propria ta mamă se va sacrifica pentru ca tu să supraviețuiești și în plus vei fi hăituit mulți ani din viață pentru că ești diferit și a fi diferit înseamnă a fi în mod obligatoriu o amenințare, te vei mai bucura de acest dar? Ori vei dori să mori odată cu cei dragi care sunt luați de lângă tine?

Dacă îți place recenzia cărții CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Cam aceste dificultăți trebuie să le întâmpine și protagonistul acestui roman

Tom Hazard – un nume foarte bine ales de către autor, este un bărbat care suferă de o asemenea afecțiune și care are de făcut alegeri foarte dificile în lungii săi ani de existență. Nimic nu pare noroc când nu ai voie să te îndrăgostești, să rămâi prea mult timp în același loc sau să ai prieteni din lumea reală.

O societate precum Albatross condusă de un bărbat în aceeași stare ca Tom poate fi văzută ca o nouă șansă pentru toți oamenii cu anagerie. Boala de care suferă și care întârzie îmbătrânirea nu îl are ca reprezentant unic pe Tom Hazard. Mai sunt câțiva ca el în întreaga lume.

Cu câțiva s-a întâlnit de-a lungul bogatei sale vieți. Pe alții i-a găsit prin intermediul societății Albatross care i-a dat o astfel de misiune în schimbul a câțiva ani liniștiți petrecuți ca un om obișnuit. Dar nici această organizație nu este lipsită de interese și dintr-un roman istoric romantic, „Cum să oprești timpul” devine roman de suspans.

Cartea este emoționantă, te inspiră să îți trăiești bine anii pe care îi ai, la orice vârstă ai fi

Cam ca toate scrierile lui Matt Haig, și aceasta are un mesaj de bine, de a rămâne pe linia de plutire și mai sus, de a vedea binele în oameni. Este un roman perfect de dăruit persoanelor sensibile, visătoare, dar și celor pe care viața i-a dezamăgit și le-a lăsat un gust amar.

Ideea este să nu uiți de tine în orice situație ai fi, să te redescoperi, să îți găsești acea putere interioară prin care vei putea deveni un pic mai fericit. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL
Autor: Matt Haig
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 372

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1579 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments