Recenzie „Cum să oprești timpul” de Matt Haig

de | sept. 21, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cum să oprești timpul de Matt HaigDe la Matt Haig am citit și ficțiune și non-ficțiune. Ambele genuri mi-au plăcut în egală măsură. Oricum, chiar dacă, la fel ca în cazul cărții „Cum să oprești timpul”, e vorba de o poveste închipuită cu meșteșugie, și scrierile de ficțiune sunt la fel de inspiraționale.

Scriitorul e cunoscut deja pentru transparența și sinceritatea lui în legătură cu afecțiunile de care suferă: anxietate, depresie. Ceea ce e foarte util pentru multă lume care suferă de așa ceva este că el împărtășește în scrierile sale despre propriile experiențe. Dar mai important, despre cum să lupți cu aceste stări și cum să le împiedici să îți acapareze viața pe de-a întregul.

„Cum să oprești timpul” de Matt Haig este un roman de ficțiune, de dragoste și trăiri intense, despre nemurire și alegeri importante

Tu ce-ai face dacă ai descoperi că suferi de o afecțiune care nu te lasă să îmbătrânești în mod normal și îți oferă sute de ani de viață de care să profiți? Ți-ar părea bine și ai face tot ce îți trece prin cap?Probabil că ăsta ar fi primul răspuns.Dar dacă vei sta bine să te gândești și îți vei da seama că cei din jurul tău îmbătrânesc în mod natural și chiar mor, te vei mai bucura la fel de mult de așa zisa ta șansă? 

Dacă te vei naște într-o epocă dură, în care pedepsele pentru orice și moartea pândesc la orice colț, te vei considera mai puțin norocos și vei blestema ziua în care ai apărut pe pământ? Dacă propria ta mamă se va sacrifica pentru ca tu să supraviețuiești și în plus vei fi hăituit mulți ani din viață pentru că ești diferit și a fi diferit înseamnă a fi în mod obligatoriu o amenințare, te vei mai bucura de acest dar? Ori vei dori să mori odată cu cei dragi care sunt luați de lângă tine?

Cam aceste dificultăți trebuie să le întâmpine și protagonistul acestui roman

Tom Hazard – un nume foarte bine ales de către autor, este un bărbat care suferă de o asemenea afecțiune și care are de făcut alegeri foarte dificile în lungii săi ani de existență. Nimic nu pare noroc când nu ai voie să te îndrăgostești, să rămâi prea mult timp în același loc sau să ai prieteni din lumea reală.

O societate precum Albatross condusă de un bărbat în aceeași stare ca Tom poate fi văzută ca o nouă șansă pentru toți oamenii cu anagerie. Boala de care suferă și care întârzie îmbătrânirea nu îl are ca reprezentant unic pe Tom Hazard. Mai sunt câțiva ca el în întreaga lume.

Cu câțiva s-a întâlnit de-a lungul bogatei sale vieți. Pe alții i-a găsit prin intermediul societății Albatross care i-a dat o astfel de misiune în schimbul a câțiva ani liniștiți petrecuți ca un om obișnuit. Dar nici această organizație nu este lipsită de interese și dintr-un roman istoric romantic, „Cum să oprești timpul” devine roman de suspans.

Cartea este emoționantă, te inspiră să îți trăiești bine anii pe care îi ai, la orice vârstă ai fi

Cam ca toate scrierile lui Matt Haig, și aceasta are un mesaj de bine, de a rămâne pe linia de plutire și mai sus, de a vedea binele în oameni. Este un roman perfect de dăruit persoanelor sensibile, visătoare, dar și celor pe care viața i-a dezamăgit și le-a lăsat un gust amar.

Ideea este să nu uiți de tine în orice situație ai fi, să te redescoperi, să îți găsești acea putere interioară prin care vei putea deveni un pic mai fericit. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matt Haig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cum Să Oprești Timpul
Autor: Matt Haig
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 21.09.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1156 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments