O fată nefericită care încearcă să se sinucidă se trezește într-o bibliotecă misterioasă care îi permite să exploreze vieți noi.
…fiecare zi, un abandon în fața a ceea ce-și imaginase că va deveni cândva.
Cât de departe ai merge pentru a aborda fiecare regret pe care l-ai avut vreodată? Aceasta este întrebarea care se află în centrul celui mai recent roman al lui Haig, care își imaginează planul dintre viață și moarte ca o vastă bibliotecă plină cu cărți care detaliază fiecare existență pe care o poate avea o persoană.
Împinsă pe acest misterios este Nora Seed, o femeie deprimată și disperată, înstrăinată de familia și prietenii ei. Nora tocmai și-a pierdut slujba și pisica ei a murit. Crezând că nu are de ce să continue, ea scrie un bilet de adio și ia o supradoză de antidepresive.
Am avut toate șansele necesare să fac ceva cu viața mea, dar le-am ratat pe toate. Din cauza indiferenței și a ghinionului meu, lumea a fugit de mine, așa că e de la sine înțeles că și eu trebuie să fug de ea.
Dar în loc să se trezească în rai, iad sau neantul etern, ea se trezește într-o bibliotecă plină de cărți care îi oferă șansa de a experimenta un număr infinit de vieți noi.
Îndrumată de doamna Elm, fosta ei bibliotecară școlară, ea poate scoate o carte de pe raft și poate intra într-o nouă existență – ca proprietară de pub la țară cu fostul ei iubit, ca cercetător pe o insulă arctică, ca vedetă rock cântând în stadioane pline de fani care țipă.
Dar de unde va ști ea care viață o va face fericită?
Viața începe de cealaltă parte a disperării.
Această carte nu este despre cum; nu veți avea nevoie de o diplomă avansată în fizică cuantică sau teoria corzilor pentru a-i urma logica simplă, dar fantastică.
Nici să prezici calea pe care o va alege Nora în cele din urmă nu este dificil.
Haig tratează subiectul sinuciderii blând, iar tonul jucăuș al cărții va fi binevenit cititorilor cărora le plac fanteziile dulci, chiar dacă puțin prea ușor de uitat.