Recenzie „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig

de | feb. 27, 2022 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII ARE REDUCERE PE:

O fată nefericită care încearcă să se sinucidă se trezește într-o bibliotecă misterioasă care îi permite să exploreze vieți noi.

…fiecare zi, un abandon în fața a ceea ce-și imaginase că va deveni cândva.

Cât de departe ai merge pentru a aborda fiecare regret pe care l-ai avut vreodată? Aceasta este întrebarea care se află în centrul celui mai recent roman al lui Haig, care își imaginează planul dintre viață și moarte ca o vastă bibliotecă plină cu cărți care detaliază fiecare existență pe care o poate avea o persoană.

Dacă îți place recenzia cărții BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Împinsă pe acest misterios este Nora Seed, o femeie deprimată și disperată, înstrăinată de familia și prietenii ei. Nora tocmai și-a pierdut slujba și pisica ei a murit. Crezând că nu are de ce să continue, ea scrie un bilet de adio și ia o supradoză de antidepresive.

Am avut toate șansele necesare să fac ceva cu viața mea, dar le-am ratat pe toate. Din cauza indiferenței și a ghinionului meu, lumea a fugit de mine, așa că e de la sine înțeles că și eu trebuie să fug de ea.

Dar în loc să se trezească în rai, iad sau neantul etern, ea se trezește într-o bibliotecă plină de cărți care îi oferă șansa de a experimenta un număr infinit de vieți noi.

Îndrumată de doamna Elm, fosta ei bibliotecară școlară, ea poate scoate o carte de pe raft și poate intra într-o nouă existență – ca proprietară de pub la țară cu fostul ei iubit, ca cercetător pe o insulă arctică, ca vedetă rock cântând în stadioane pline de fani care țipă.

Dar de unde va ști ea care viață o va face fericită?

Viața începe de cealaltă parte a disperării.

Această carte nu este despre cum; nu veți avea nevoie de o diplomă avansată în fizică cuantică sau teoria corzilor pentru a-i urma logica simplă, dar fantastică.

Nici să prezici calea pe care o va alege Nora în cele din urmă nu este dificil.

Haig tratează subiectul sinuciderii blând, iar tonul jucăuș al cărții va fi binevenit cititorilor cărora le plac fanteziile dulci, chiar dacă puțin prea ușor de uitat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII
Autor: Matt Haig
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 579

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana-Maria Ioniță este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 9 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana-Maria Ioniță aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments