Recenzie “Cum să te bucuri de viață și de job” de Dale Carnegie

by | Nov 3, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM SĂ TE BUCURI DE VIAȚĂ ȘI DE JOB PE Carti de suflet

Cum să te bucuri de viață și de job este o carte de dezvoltare personală scrisă de Dale Carnegie.

Cartea ne prezintă, în linii mari și cu multe exemple, mici trucuri menite să ne ușureze atât timpul petrecut la lucru, cât și viața personală.

Dale Carnegie – temelia dezvoltării personale

Dale Carnegie a fost un pionier al dezvoltării personale, care în prima jumătate a secolului trecut a revoluționat vorbitul în public, relațiile interpersonale, cât și felurile în care putem trăi mai bine și mai fericiți.

Americanul a fost lector și scriitor al multori cursuri și cărți dedicate dezvoltării personale, ai cărui învățături îl situează și în zilele de astăzi în topul celor mai motivaționale personalități.

„Nu-i vorba de ceea ce aveţi, cine sunteţi, unde vă aflaţi sau ce vă face fericiţi ori nefericiţi; contează ce credeţi despre toate acestea.“

Cum să te bucuri de viață și de job combină sfaturile din alte două cărți celebre de la Carnegie – Secretele succesului și Lasă grijile, începe să trăiești.

Fericirea depinde de noi

Ideea principală a cărții, susținută de multe exemple concrete, este aceea că fericirea noastră depinde de fiecare în parte și de felul în care ne raportăm atât cu noi înșine, cât și cu lumea exterioară.

De multe ori tindem să ne necăjim atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am fi dorit, cu toate că nu am putea influența cu nimic rezultatul. Aceste temeri și frustrări ne influențează în mod negativ felul în care ne simțim, ceea ce duce la epuizare emoțională și fizică.

Viața personală este strâns legată de cea profesională, omul neputând să le separe, oricât de diferite ar fi. Atunci când jobul este stresant, nici timpul petrecut acasă nu este unul liniștit, mintea zburând deseori la birou.

Un ghid util pentru toate categoriile de oameni

Volumul lui Carnegie cuprinde o sumedenie de sfaturi utile care ne ajută că vedem ce bucurii avem în viața noastră, cât și metode prin care putem evita perioadele stresante și triste.

Cum să te bucuri de viață și de job nu se axează pe un anumit tipar de oameni, fiind o carte potrivită atât pentru cei din vârful ierarhiilor sociale sau profesionale, cât și pentru omul de rând, ce se confruntă cu credite sau probleme în dragoste.

Dale ne explică cum atitudinea noastră față de ceea ce ne oferă viața este de fapt factorul principal al emoțiilor noastre, fie că vorbim de fericire și extaz sau de tristețe și ură.

Cartea propune diferite metode, care aplicate constant, duc într-un final la bucuria vieții și a jobului.

În primul rând, trebuie să ne simțim bine cu noi înșine, fără a pretinde că suntem altcineva. Trebuie să acceptăm faptul că anumite trăsături nu pot schimbate, iar grija îndreptată acestor aspecte este irosită întru totul.

În ceea ce privește viața de la birou, trebuie să învățăm să ne prioritizăm sarcinile, să ne purtăm omenește cu colegii sau subalternii și să ne relaxăm, pe cât putem.

,,Munca mentală nu obosește. Ci emoțiile: plictiseala, sentimentul că nu ești apreciat, neliniștea, îngrijorarea”.

Nu e niciodată prea târziu pentru schimbare

Cartea lui Carnegie invită omul la schimbare, la tranziția dintre o viață monotonă și plină de regrete, la o viață activă și fericită, în care omul dă tot ce poate atât în viața personală, cât și în cea profesională, acceptând rezultatul în concordanță.

Un aspect ce mi s-a părut tare interesant a fost precizarea lui Carnegie că plictiseala din jurul unei sarcini mai puțin entuziasmante îneacă orice alte bucurii pe lângă aceasta. Astfel că trebuie să încercăm să o reducem prin diferite mijloace, mintale sau fizice și astfel ne putem bucura de fiecare clipă a vieții.

Cum să te bucuri de viață și de job este un ghid practic despre cum putem avea o viață mai fericită, cu un limbaj simplu și explicativ și multe exemple atât din viața scriitorului, cât și din viața marilor personalități ale lumii.

Cu un stil antrenant și colocvial, cartea reprezintă o lectură lejeră și bogată în informații, care în aproximativ 230 de pagini cuprinde sfaturi și metode esențiale pentru a duce o viață împlinită și fericită.

„Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le-am văzut în natura umană este acela că tindem să amânăm viaţa. Noi toţi visăm la grădina magică de trandafiri aflată la orizont, în loc să ne bucurăm de trandafirii care înfloresc sub fereastra noastră chiar acum.“

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de Suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM SĂ TE BUCURI DE VIAȚĂ ȘI DE JOB PE Carti de suflet

Titlu: Cum Să Te Bucuri De Viață și De Job
Autor: Dale Carnegie
An apariție : 2020
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 3.11.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Ioana este redactor Booknation.ro de 515 zile și a scris până acum 40 articole. Se află pe poziția 30 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments