Recenzie „Secretele succesului” de Dale Carnegie

de | mai 15, 2017 | Afaceri și Economie, Dezvoltare Personală, Educație, Psihologie, Recenzii cărți

Cartea „Secretele succesului” scrisă de Dale Carnegie m-a surprins de la primele pagini care relatează cum s-a născut conceptul autorului.

Primul capitol începe cu multă istorie, o istorie plină de valoare din care vei învăța să nu condamni și să nu judeci înainte să afli povestea din spate. După primul capitol un val de emoții m-a cuprins. Capitolul se termină într-o notă profundă, cu o poveste plină de sentimente puternice.

Din primul capitol vei învăța prin trei principii cum să îți dezvolți un comportament de succes.

A doua parte a cărții te învață cum să te faci iubit, apreciat. Te învață să realizezi cât de important poate fi un zâmbet sau reținerea unui nume. Lucrurile mici sunt esențiale pentru succesul tău.

„Nu costă nimic, însă creează mult. Îi îmbogățește pe cei care îl primesc, fără să îi împovăreze pe cei care dăruiesc. Se produce într-o clipă, iar amintirea sa dăinuiește uneori pentru totdeauna.”

Succesul pentru Dale Carnegie înseamnă și să îi faci pe oameni să creadă în gândirea ta. În această carte te învață pas cu pas ce înseamnă respectul, atitudinea și cât de important este să lași uneori de la tine.

Ultimul capitol din carte te învață să fii lider, nu orice fel de lider, ci un lider de succes. Te-ai întrebat vreodată cât de importante sunt aprecierile pentru persoanele pe care le conduci, care te respectă? Carnegie îți relatează prin povești reale cât de importante sunt aprecierile înaintea criticilor.

„Pe scurt, dacă vrei să îmbunătățești o persoană într-o anumită privință, acționează ca și cum acea trăsătură ar fi deja una dintre caracteristicile sale superioare. Shakespeare  a spus Asumă-ți o virtute dacă nu o ai. Și poate ar fi bine să atribuim celeilalte persoane o virtute și să o afirmăm în mod deschis dacă dorim ca persoana respectivă să o dezvolte”

Cartea nu se sfârșește cu acest capitol, ci cu o poveste scrisă de Lowell Thomas despre Dale Carnegie, o poveste care te va face mândru că ai citit această carte.

Este a doua oară când citesc această carte și sunt sigură că o să o mai recitesc. Este o carte valoroasă care nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui om de succes.

Spor la dezvoltare!

Titlu: SECRETELE SUCCESULUI
Autor: Dale Carnegie
An apariție : 2013
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 246
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2713

Alte recenzii de la Dale Carnegie:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments