Recenzie „Secretele succesului” de Dale Carnegie

by | May 15, 2017 | Afaceri și Economie, Dezvoltare Personală, Educație, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SECRETELE SUCCESULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea „Secretele succesului” scrisă de Dale Carnegie m-a surprins de la primele pagini care relatează cum s-a născut conceptul autorului.

Primul capitol începe cu multă istorie, o istorie plină de valoare din care vei învăța să nu condamni și să nu judeci înainte să afli povestea din spate. După primul capitol un val de emoții m-a cuprins. Capitolul se termină într-o notă profundă, cu o poveste plină de sentimente puternice.

Din primul capitol vei învăța prin trei principii cum să îți dezvolți un comportament de succes.

A doua parte a cărții te învață cum să te faci iubit, apreciat. Te învață să realizezi cât de important poate fi un zâmbet sau reținerea unui nume. Lucrurile mici sunt esențiale pentru succesul tău.

„Nu costă nimic, însă creează mult. Îi îmbogățește pe cei care îl primesc, fără să îi împovăreze pe cei care dăruiesc. Se produce într-o clipă, iar amintirea sa dăinuiește uneori pentru totdeauna.”

Succesul pentru Dale Carnegie înseamnă și să îi faci pe oameni să creadă în gândirea ta. În această carte te învață pas cu pas ce înseamnă respectul, atitudinea și cât de important este să lași uneori de la tine.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dale Carnegie

Ultimul capitol din carte te învață să fii lider, nu orice fel de lider, ci un lider de succes. Te-ai întrebat vreodată cât de importante sunt aprecierile pentru persoanele pe care le conduci, care te respectă? Carnegie îți relatează prin povești reale cât de importante sunt aprecierile înaintea criticilor.

„Pe scurt, dacă vrei să îmbunătățești o persoană într-o anumită privință, acționează ca și cum acea trăsătură ar fi deja una dintre caracteristicile sale superioare. Shakespeare  a spus Asumă-ți o virtute dacă nu o ai. Și poate ar fi bine să atribuim celeilalte persoane o virtute și să o afirmăm în mod deschis dacă dorim ca persoana respectivă să o dezvolte”

Cartea nu se sfârșește cu acest capitol, ci cu o poveste scrisă de Lowell Thomas despre Dale Carnegie, o poveste care te va face mândru că ai citit această carte.

Este a doua oară când citesc această carte și sunt sigură că o să o mai recitesc. Este o carte valoroasă care nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui om de succes.

Spor la dezvoltare!

🔥 CARTEA SECRETELE SUCCESULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Secretele Succesului
Autor: Dale Carnegie
An apariție : 2013
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 246
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.05.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1269 zile și a scris până acum 644 articole. Se află pe poziția 1 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments