Recenzie „Cum să te bucuri de viață și de slujbă” de Dale Carnegie

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SĂ TE BUCURI DE VIAȚĂ ȘI DE SLUJBĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cine nu își dorește să se bucure mai mult de viață și să se simtă mai bine la job? Cu toții ne dorim asta, bineînțeles. În cartea sa Cum să te bucuri de viață și de slujbă, Dale Carnegie prezintă mici trucuri menite să ne ușureze viața și să ne îmbunătățească relațiile cu ceilalți.

Având în vedere că cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem la muncă, atitudinea față de serviciul pe care îl avem ne va influența în mare măsura viața. Este important să te cunoști pe tine însuți pentru a ajunge să lucrezi într-un domeniu în care își face plăcere. Desigur, o parte din noi este influențată de ereditate și de experiențele mediului de care am avut parte. Începe procesul autocunoașterii prin descoperirea propriilor puncte tari și a pasiunilor pe care le ai.

De multe ori ne simțim foarte obosiți la sfârșitul unei zile de muncă, în timp ce uneori avem încă o energie debordantă chiar dacă afară s-a înserat deja. Cum este oare posibil? Secretul pe care ni-l dezvăluie autorul este următorul: ,,Munca mentală nu obosește. Ci emoțiile: plictiseala, sentimentul că nu ești apreciat, neliniștea, îngrijorarea”. În schimb, dacă facem ceva interesant și palpitant, nivelul de energie crește odată cu fericirea noastră.

Oricine are momente în viață când muncește foarte mult pentru a obține ceva (o promovare, un examen, o diplomă) și după ce a obținut lucrul respectiv, uită să se mai bucure de victorie. Celebrarea succeselor este importantă pentru bunăstarea noastră psihică.

Uneori ne dorim multe lucruri, și putem face absolut orice, dacă găsim în noi voința de a acționa. Un obiectiv fără voință nu se va tranforma într-un plan și nu va ajunge să se materializeze.

În ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu cei din jur, putem pleca în primul rând de la premisa că sentimentul de a fi important există în fiecare, astfel că cel mai ușor să câștigăm simpatia celorlalți este prin aprecieri și încurajări făcute la adresa lor.

Sinceritatea stă la baza relațiilor interpersonale. Dacă te vei purta cu ceilalți la fel cum ai vrea ca ei să se poarte cu tine, este imposibil să nu te aprecieze.

Dale Carnegie oferă tuturor într-un limbaj simplu, sfaturi ușor de pus în practică pentru a ne îmbunătăți viața zi de zi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CUM SĂ TE BUCURI DE VIAȚĂ ȘI DE SLUJBĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dale Carnegie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SĂ TE BUCURI DE VIAȚĂ ȘI DE SLUJBĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cum Să Te Bucuri De Viață și De Slujbă
Autor: Dale Carnegie
An apariție : 2013
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

"Un bărbat pe nume Ove" este o minunată carte suedeză scrisă de Fredrik Backman. Aceasta a fost publicată în anul 2012 în țara de origine. La noi în țară a apărut la Editura Art în anul 2020, în colecția Musai. Și într-adevăr este o carte musai de citit, pentru că ai...

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

"Psycho" este un roman horror absolut scris de autorul american Robert Bloch. Cartea a fost publicată în anul 1959, și la un an după lansare a avut parte și de prima sa ecranizare, filmul Psycho din 1960, regizat de Alfred Hitchcock.  Cartea "Psycho" de Robert Bloch...

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

0 0 vote
Article Rating
Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 310 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 16 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments