Recenzie „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii”, de Cosmin Leucuța

de | dec. 23, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Istorie, Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CUM TE VEI ÎMBRĂCA LA SFÂRȘITUL LUMII ARE REDUCERE PE:

Doamnelor și domnilor, onorată asistență, dragi bufnițe și iubitori de ceaiuri și biscuiți, următoarea carte pe care v-o prezint spre atenția dumneavoastră este una periculoasă, din mai multe aspecte ale vieții noastre plină de viruși, 5g-uri și comploturi interstatale.

Pe lângă talentul pe care trebuie să îl aibă un autor, este nevoie de inspirație, muncă, dedicație și disciplină. Leucuță a fost inspirat de „Dune”, povestea care l-a determinat să scrie povești, pardon de tautologie, dar adevărul e scris alb pe negru. Așa l-am cunoscut eu pe maestru, după ce acesta a devenit deja cunoscut în lumea frumoasă a scriitorilor din România, de recenzori, cititori și librari. Lumea ascunsă, a celor care stau în spatele cortinei va fi cunoscută doar de personajele cărții și ale celui cu drept de autor.

Și ce s-a întâmplat atunci când „Hoodoo” a demonstrat valoare? Al nostru scriitor continuă în același ritm. Apoi a venit iarna, și eu, fiind copil cuminte, am primit cartea lui nouă, proaspăt scoase de la tipar „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii”. Pentru acest volum, Cosmin Leucuța a obținut Premiul „Tânărul Prozator al Anului 2020”, acordat în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, ediția 2021. Plecând de la o sete nestăvilită pentru acțiune, sens și dragoste pentru ciudat și novism, naratorul „nesimțit” din Cosmin a înșirat ritmic, tiranic aș mai spune, cele mai interesante și captivante povestiri contemporane.

El a reușit să creeze o horă vivace cu întâmplări hazlii, lumești, cu soare și noroi, telurice și înzestrate. Ce poate fi mai plăcut decât timpul petrecut cu sens, când îți dai seama că ai în bibliotecă o carte care: te plimbă prin ringul de box, te ceartă de datorii, enumeră tristețile tale sau străine, îți scarpină cornițele infidelității, râzi de la bășini, trezește anxietăți, mângâie orgolii, îți aduce aminte de Linkin Park sau spune scenariul unui film porno! Da, da, da, și asta nu este tot!
Cartea te aruncă dintr-o stare în alta, structura păstrează un scenariu tragicomic, doldora de fraze înaripate cu un aer proaspăt și tânăr!
O pauză de la greutatea artileriei unei sobrietăți exagerate, ale snobismului luxos. Cărțile lui Leucuța sunt orgasmele lecturii, necesare pentru a păstra atracția dintre cititor și scrierea permanentă.

Dacă îți place recenzia cărții CUM TE VEI ÎMBRĂCA LA SFÂRȘITUL LUMII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cosmin Leucuța

Licențios și creativ, Leucuța nu ofensează liberalismul cultural, dialogul contemporan, pentru că subiectele și premisele sunt inedite, o să vă treziți mirați de unele condiții. Dacă mulți autori folosesc aceleași subiecte, și tot bat pasul pe loc, Cosmin este șmecherul care are o imaginație de care nu te mai saturi.
Românul meu s-a născut în data de 3 octombrie 1986, la Arad. A început să scrie povești la vârsta de 14 ani. La 23 de ani a scris romanul „Laptele negru al mamei”, care a fost câștigătorul Concursului de Debut organizat de editura Adenium în anul 2013. „Statele Unite ale lui Dumnezeu” a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, ediția a VI-a (2013). În decembrie 2014 a fost cooptat în juriul concursului literar „Incubatorul de Condeie” și, pentru că a făcut treabă bună, din ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural „Semne Bune”. În 2017, editura Casa de Pariuri Literare i-a publicat o culegere de povestiri scurte intitulată „Numele altora – Povestiri (în principiu) scurte”. În 2018, editura POLIROM i-a publicat „Hoodoo”, un road-novel supranatural pentru care juriul Galei Tinerilor Scriitori (ediția 2019) i-a decernat premiul „Tânărul Prozator al Anului”. Ultima lui carte – „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii?”, a apărut în noiembrie 2020 la editura Casa de Pariuri Literare și i-a adus pentru a doua oară titlul de „Tânărul Prozator al Anului”, la Gala Tinerilor Scriitori – ediția 2021. Acum Cosmin locuiește lângă Timișoara, împreună cu doi șproți și două pisici.

Iubitori de Dostoievski și Kafka, este timpul să ne aruncăm direcția farului spre lumea creată de stilul unui scriitor de la care am avut foarte mari așteptări, și spre fericirea neuronilor mei nestăviliți, mi le-a depășit cu neobrăzare!

Ladies and gentlemen of the grand jury, I rest my case!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM TE VEI ÎMBRĂCA LA SFÂRȘITUL LUMII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cum Te Vei îmbrăca La Sfârșitul Lumii
Autor: Cosmin Leucuța
An apariție : 2020
Editura: CASA DE PARIURI LITERARE
Nr. Pagini: 274
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1251

Alte recenzii de la Cosmin Leucuța:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 569 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 7 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments