Recenzie “Cutia cu bomboane otrăvite”, de Anthony Berkeley

Titlu: Cutia Cu Bomboane Otrăvite
Autor: Anthony Berkeley
An apariție : 1970
Editura: Univers
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Infra Sun
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cutia cu bomboane otrăvite este una din cărțile pe care le-am găsit în biblioteca părintească când eram mai mic. N-am avut mari speranțe de la ea, dar mă plictiseam și m-am apucat s-o citesc. Am fost plăcut surprins, a rămas una din cărțile mele preferate pentru totdeauna și am recitit-o cu plăcere, ulterior. Mi se pare că este și una dintre cărțile care te ajută să-ti dezvolți gîndirea laterală, fiindcă îți prezintă foarte multe puncte de vedere.

Anthony Berkeley este la rândul său un autor care nu-mi spunea nimic la momentul respectiv și sincer, nici acum nu-mi spune mare lucru. Prin cartea de față și-a câștigat respectul meu pe vecie. Este o carte polițistă dar o carte matematică aș putea spune.

Intriga este simpluță. Într-un oraș are loc o crimă. Cineva este ucis, moare, mîncând niște bomboane care se dovedesc a fi otrăvite. Poliția face cercetări, dar crima este foarte bine pusă la punct și nu reușeste mare lucru, se află într-un punct mort.

Un grup de pasionați de cărți polițiste se decid să ia ancheta pe cont propiu. Stabilesc așadar întîlniri saptămanale și fiecare dintre ei are datoria să ancheteze cazul și să descopere criminalul.

Aici începe partea interesantă, fiindcă fiecare dintre ei își susține foarte argumentat punctul de vedere și se merge pas cu pas pe firul poveștii. Autorul are grijă să nu plictisească publicul astfel încât fiecare se axează totuși mai mult pe un anumit aspect al crimei, punctul său forte. Argumentațiile, dovezile prezentate fac toți banii. Asta pentru că sunt extrem de bine puse la punct, sunt logice și perfect plauzibile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anthony Berkeley.

Rând pe rând, bănuiești pe toată lumea, inclusiv pe tine. De asemenea, concluziile la care ajung detectivii noștri de ocazie sunt și ele surprinzătoare și fac deliciul cărții.

Nu este o carte pentru cei care preferă acțiunea, detectivi agresivi și șmecheri și chestii de genul. Este pentru cei care apreciază retorica și o argumentație bună și serioasă. Dacă îți place să descoperi lucruri, să faci săpături, să descoperi tu criminalul înainte să termini cartea atunci este pentru tine.

Aș compara-o fără să exagerez prea mult cu Zece negri mititei ai mult mai celebrei Agatha Christie. Este la fel de bine construit și la fel de interesant, reușeste să te prindă rapid și să te țină acolo.

🔥 CARTEA CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.