Recenzie „Cutia” de Camilla Läckberg și Henrik Fexeus

de | mai 27, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUTIA PE Cartepedia

Camilla Läckberg m-a făcut să mă îndrăgostesc acum 11 ani de thriller-ul scandinav și pentru acest lucru mereu o voi admira și îi voi lectura ORICE carte apărută. Am toată colecția în bibliotecă și Camilla este claruna dintre cele mai bune autoare de thriller pe care le-am întâlnit. Oricum, stilul scandinav este cu totul și cu totul deosebit, încărcat de mister, brutal, realist și înfricoșător. Uneori ai impresia că este too much, dar continui să citești pentru că tocmai acea exagerare și consistentă fac din lectura ta una impactanta și deosebită.

Cutia” nu este o carte scrisă doar de Camilla, ci este în colaborare cu Henrik Fexeus, un cunoscut psiholog suedez. Acest lucru înseamnă clar o aprofundare psihologică și un accent pus intens pe partea de psihologie, lucru care face acest roman thriller să fie și mai intens, dar și mai realist.

Când o femeie ucisă este găsită într-o cutie străpunsă cu săbii, poliţia este descumpănită: a fost un număr de magie care n-a mers cum trebuie sau o crimă extrem de brutală? Mina Dabiri lucrează la poliţia din Stockholm și primește ajutorul lui Vincent Walder, un mentalist și expert în limbaj corporal și magie. Mina și Vincent fac legături cu cazuri mai vechi și își dau seama că sunt pe urmele unui criminal în serie nemilos, care trebuie oprit înainte să mai facă și alte victime. Însă personalităţile dificile ale celor doi complică situaţia; amândoi poartă secrete întunecate, iar trecutul lor pare legat de ceea ce se petrece acum. Iar ei trebuie să fie cu un pas înaintea ucigașului. Trebuie să se familiarizeze cu nebunia ca să-i poată pune capăt.

Descrierea este foarte tranșantă și brutală, însă tocmai acest lucru m-a făcut să aleg povestea. Să nu mai zic și de coperta, și ea pare extrem de descriptivă și înfricoșătoare. Începutul este șocant și îți da puțin de gândit dacă vrei să continui sau nu. Dacă o faci, trebuie să fii pregătit. Pe măsură ce intri în poveste descoperi detalii șocante și care clar vor lăsa urme asupra somnului tău, însă lucrul care mi-a plăcut foarte mult a fost implicarea psihologică și accentul pus pe partea personală a personajelor. Știam că Henrik va avea o super contribuție, însă aici chiar îți dai seama care este partea Camillei și care este partea lui, într-un mod care nu se poate contesta.

Personajele principale sunt Vincent Walder și Mina Dabiri, un duo puțin ciudat, dar care are sens, evident. El este mentalist iar ea polițistă. M-am regăsit mult în OCD-ul Minei și în obsesia ei pentru bacterii, dezinfectat și germeni, iar Vincent m-a cucerit (la început) cu problemele lui personale, dar parcă au fost PREA multe pentru o carte thriller. Cert este că așa ciudați cum poate mi s-au părut, au avut un caz foarte greu de elucidat, un caz complicat, plin de mesaje și indicii extrem de stranii și uneori fără sens.

Am fost surprinsă de complexitatea cărții și de modul în care autorii au știut să îmbine un caz complicat cu problemele de viață ale personajelor sale. O carte macabră, dură, recomandată clar celor peste 18 ani, dar cu idei foarte bine stabilite despre societate și prejudecățile ei.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUTIA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cutia
Autor: Camilla Läckberg
,
Henrik Fexeus
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 752
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 9500

Alte recenzii de la Camilla Läckberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2070 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments