Recenzie ”Dacă aș rămâne” de Gayle Forman

de | oct. 28, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

Tu ce ai face dacă ai avea șansa să alegi?

Mia era o tânără fericită cu o familie perfectă. Aveau totul, până în ziua în care cel mai urât coșmar al ei i-a furat tot ce avea. Într-o zi de iarnă, familia ei se află în locul greșit, exact atunci când pe un drum alunecos se produce un accident grav.

E nevoie de un accident de mașină pentru ca o întreagă familie să își piardă viața. Sau poate că ar fi fost mai bine dacă s-ar fi întâmplat asta, numai că Mia nu a ajuns în același loc cu părinții și frățiorul ei. Ea este undeva sus, privind totul, privind-și propriul trup zdrobit. Mia se află într-o dimensiune unde vede și aude totul, dar unde pe ea nu o poate vedea nimeni.

Când corpul ei muribund este transportat la spital, Mia înțelege ce se întâmplă. Asta este ceea ce se petrece în filme și cărți, asta este șansa ei. Este lucrul despre care se vorbește atât de des, dar pe care nu îl înțelegi până nu îl trăiești.

Mia are de ales. Poate rămâne sau poate alege sa nu se mai întoarcă niciodată. Își privește familia, oamenii care vin și care o vizitează, vede cuvântul ,,orfană” zburând de pe buzele lor. Și apoi mai este și Adam, băiatul pe care îl iubește. Decizia este grea. Oare va alege Mia să plece sau să rămână în viața unde aproape că nu i-a rămas nimic?

Dacă îți place recenzia cărții DACĂ AȘ RĂMÂNE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gayle Forman

Opinia mea despre povestea sfâșietoare a Miei

Am văzut cu foarte mulți ani în urmă filmul If I stay. Pe atunci nici nu știam că povestea Miei este de fapt o carte care a dus la apariția filmului. Mai târziu am aflat asta și am cumpărat după mulți ani cartea. Anul acesta, însă, am simțit că este rândul acestei povești.

Nu mai știam prea bine cum se încheie filmul și a fost o încântare să îi revăd pe Mia și Adam. Deși este o carte scurtă și simplă, este extraordinar de emoționată și de frumoasă! Am avut piele de găină și lacrimi în ochi de la început și până la final! Îmi era dor de povestea asta frumoasă care, deși este diferită de film, este la fel de minunată! Ambele au fost sfâșietoare și ambele transmit emoții uriașe!

Gayle Forman a reușit să emoționeze și să pună suflet în doar două sute de pagini, ceea ce pentru mine înseamnă mult. Un autor care poate cuceri dintr-o poveste scurtă este, de obicei, un scriitor foarte talentat.

Mia m-a cucerit cu mulți ani în urmă, iar acum, în 2022 a făcut-o încă o dată! Recomand cartea asta oricui, indiferent că este o poveste simplă, pentru că vorbește despre viață și despre decizii. Și poate că Mia reprezintă un exemplu pentru noi, așa că de ce să nu îi citim povestea?

,,Mă întreb dacă l-aș putea simţi atingandu-mă. Dacă m-aş întinde pe pat, deasupra trupului meu, aș reuși să devin una cu el din nou? Atunci, l-aş simţi? Dacă îmi întind mâna fantomatică spre el, m-ar simţi? Ar incălzi mâinile pe care nu le vede?”

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DACĂ AȘ RĂMÂNE
Autor: Gayle Forman
Traducător: Manuela Bulat
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3160

Alte recenzii de la Gayle Forman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1099 zile și a scris până acum 264 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments