Recenzie ” Dacă te-aş găsi” de Gayle Forman

by | Sep 22, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea ” Dacă te-aș găsi ” este continuarea romanului ” Dacă aș rămâne”, în care se construieşte ca şi în prima operă  o poveste superbă și plină de emoție.

Personal, deși prima carte mi-a plăcut, cea de-a doua mi se pare și mai inspirată,şi pot spune chiar  că a fost puțin peste nivelul primei.

Dacă în primul volum , accentul cade pe accidentul pe care Mia îl suferă, în ” Dacă aș rămâne” este vorba despre regăsire și despre puterea sacrificiului.

Aş face promisiunea aceea de încă o mie de ori şi aş pierde-o încă de o mie de ori, ca să o aud cântând, ca noaptea trecută, sau ca să o văd în lumina soarelui de dimineaţă. Sau chiar şi fără asta. Doar ca să ştiu că e undeva, acolo. În viaţă.

Acum, povestea se derulează din perspectiva lui Adam , între cele două planuri trecut- prezent.

Romanul este structurat ca o continuare a poveștii după câțiva ani, timp în care cei doi protagoniști o iau pe căi separate, Mia mutându-se la New York și rupând contactul cu Adam.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gayle Forman

La început, Adam este bulversat de faptul că Mia refuză să mai vorbească cu el , planul trecutului rememorând tocmai aceste amintiri. După un timp de resemnare, el își focusează toată disperarea în muzică, creând astfel piese bine inspirate, care îl propulsează în topuri devenind astfel o vedetă rock.

Deși are tot ce și-ar fi dorit un băiat de vârsta lui, faimă, bani, o iubită celebră, Adam pare săturat de toate acestea, neputând să își găsească pacea interioară.

Renunţarea. Toată lumea vorbeşte despre asta de parcă ar fi cel mai uşor lucru.Să-ţi desfaci degetele, unul câte unul, până când palma ţi-e deschisă. Dar de trei ani, palma mea e strânsă în pumn: e îngheţată. Eu sunt îngheţat cu totul, şi pe cale să mă închid complet.

Întâmplarea face ca amândoi să se găsească în același timp în New York , unde Adam participă la un concert de-al Miei, iar cei doi se întâlnesc, reaprinzându-se între ei din nou fiori.

Cartea este splendid scrisă și merită citită în special de cei care au citit primul volum. Pe lângă povestea romantică , romanul te poate inspiră și despre modul în care o poți scoate la capăt într-un moment critic al vieții.

Eşti fericită în nefericirea ta?

Te odihneşti liniştită în disperare?

Este ultimul nod care ne leagă,

Singurul izvor al alinării mele.

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dacă Te-aş Găsi
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 1229 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 38 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments