🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cartea ” Dacă te-aș găsi ” este continuarea romanului ” Dacă aș rămâne”, în care se construieşte ca şi în prima operă  o poveste superbă și plină de emoție.

Personal, deși prima carte mi-a plăcut, cea de-a doua mi se pare și mai inspirată,şi pot spune chiar  că a fost puțin peste nivelul primei.

Dacă în primul volum , accentul cade pe accidentul pe care Mia îl suferă, în ” Dacă aș rămâne” este vorba despre regăsire și despre puterea sacrificiului.

Aş face promisiunea aceea de încă o mie de ori şi aş pierde-o încă de o mie de ori, ca să o aud cântând, ca noaptea trecută, sau ca să o văd în lumina soarelui de dimineaţă. Sau chiar şi fără asta. Doar ca să ştiu că e undeva, acolo. În viaţă.

Acum, povestea se derulează din perspectiva lui Adam , între cele două planuri trecut- prezent.

Romanul este structurat ca o continuare a poveștii după câțiva ani, timp în care cei doi protagoniști o iau pe căi separate, Mia mutându-se la New York și rupând contactul cu Adam.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Gayle Forman.

La început, Adam este bulversat de faptul că Mia refuză să mai vorbească cu el , planul trecutului rememorând tocmai aceste amintiri. După un timp de resemnare, el își focusează toată disperarea în muzică, creând astfel piese bine inspirate, care îl propulsează în topuri devenind astfel o vedetă rock.

Deși are tot ce și-ar fi dorit un băiat de vârsta lui, faimă, bani, o iubită celebră, Adam pare săturat de toate acestea, neputând să își găsească pacea interioară.

Renunţarea. Toată lumea vorbeşte despre asta de parcă ar fi cel mai uşor lucru.Să-ţi desfaci degetele, unul câte unul, până când palma ţi-e deschisă. Dar de trei ani, palma mea e strânsă în pumn: e îngheţată. Eu sunt îngheţat cu totul, şi pe cale să mă închid complet.

Întâmplarea face ca amândoi să se găsească în același timp în New York , unde Adam participă la un concert de-al Miei, iar cei doi se întâlnesc, reaprinzându-se între ei din nou fiori.

Cartea este splendid scrisă și merită citită în special de cei care au citit primul volum. Pe lângă povestea romantică , romanul te poate inspiră și despre modul în care o poți scoate la capăt într-un moment critic al vieții.

Eşti fericită în nefericirea ta?

Te odihneşti liniştită în disperare?

Este ultimul nod care ne leagă,

Singurul izvor al alinării mele.

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dacă Te-aş Găsi
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2017
Editura: Rao
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Maria Vulpe
Autor: Maria Vulpe
Redactor de 1023 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Maria Vulpe