Recenzie ” Dacă te-aş găsi” de Gayle Forman

de | sept. 22, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

Cartea ” Dacă te-aș găsi ” este continuarea romanului ” Dacă aș rămâne”, în care se construieşte ca şi în prima operă  o poveste superbă și plină de emoție.

Personal, deși prima carte mi-a plăcut, cea de-a doua mi se pare și mai inspirată,şi pot spune chiar  că a fost puțin peste nivelul primei.

Dacă în primul volum , accentul cade pe accidentul pe care Mia îl suferă, în ” Dacă aș rămâne” este vorba despre regăsire și despre puterea sacrificiului.

Aş face promisiunea aceea de încă o mie de ori şi aş pierde-o încă de o mie de ori, ca să o aud cântând, ca noaptea trecută, sau ca să o văd în lumina soarelui de dimineaţă. Sau chiar şi fără asta. Doar ca să ştiu că e undeva, acolo. În viaţă.

Dacă îți place recenzia cărții DACĂ TE-AŞ GĂSI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gayle Forman

Acum, povestea se derulează din perspectiva lui Adam , între cele două planuri trecut- prezent.

Romanul este structurat ca o continuare a poveștii după câțiva ani, timp în care cei doi protagoniști o iau pe căi separate, Mia mutându-se la New York și rupând contactul cu Adam.

La început, Adam este bulversat de faptul că Mia refuză să mai vorbească cu el , planul trecutului rememorând tocmai aceste amintiri. După un timp de resemnare, el își focusează toată disperarea în muzică, creând astfel piese bine inspirate, care îl propulsează în topuri devenind astfel o vedetă rock.

Deși are tot ce și-ar fi dorit un băiat de vârsta lui, faimă, bani, o iubită celebră, Adam pare săturat de toate acestea, neputând să își găsească pacea interioară.

Renunţarea. Toată lumea vorbeşte despre asta de parcă ar fi cel mai uşor lucru.Să-ţi desfaci degetele, unul câte unul, până când palma ţi-e deschisă. Dar de trei ani, palma mea e strânsă în pumn: e îngheţată. Eu sunt îngheţat cu totul, şi pe cale să mă închid complet.

Întâmplarea face ca amândoi să se găsească în același timp în New York , unde Adam participă la un concert de-al Miei, iar cei doi se întâlnesc, reaprinzându-se între ei din nou fiori.

Cartea este splendid scrisă și merită citită în special de cei care au citit primul volum. Pe lângă povestea romantică , romanul te poate inspiră și despre modul în care o poți scoate la capăt într-un moment critic al vieții.

Eşti fericită în nefericirea ta?

Te odihneşti liniştită în disperare?

Este ultimul nod care ne leagă,

Singurul izvor al alinării mele.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dacă Te-aş Găsi
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2107

Alte recenzii de la Gayle Forman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 2012 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments