Recenzie ” Dacă te-aş găsi” de Gayle Forman

by | Sep 22, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea ” Dacă te-aș găsi ” este continuarea romanului ” Dacă aș rămâne”, în care se construieşte ca şi în prima operă  o poveste superbă și plină de emoție.

Personal, deși prima carte mi-a plăcut, cea de-a doua mi se pare și mai inspirată,şi pot spune chiar  că a fost puțin peste nivelul primei.

Dacă în primul volum , accentul cade pe accidentul pe care Mia îl suferă, în ” Dacă aș rămâne” este vorba despre regăsire și despre puterea sacrificiului.

Aş face promisiunea aceea de încă o mie de ori şi aş pierde-o încă de o mie de ori, ca să o aud cântând, ca noaptea trecută, sau ca să o văd în lumina soarelui de dimineaţă. Sau chiar şi fără asta. Doar ca să ştiu că e undeva, acolo. În viaţă.

Acum, povestea se derulează din perspectiva lui Adam , între cele două planuri trecut- prezent.

Romanul este structurat ca o continuare a poveștii după câțiva ani, timp în care cei doi protagoniști o iau pe căi separate, Mia mutându-se la New York și rupând contactul cu Adam.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gayle Forman

La început, Adam este bulversat de faptul că Mia refuză să mai vorbească cu el , planul trecutului rememorând tocmai aceste amintiri. După un timp de resemnare, el își focusează toată disperarea în muzică, creând astfel piese bine inspirate, care îl propulsează în topuri devenind astfel o vedetă rock.

Deși are tot ce și-ar fi dorit un băiat de vârsta lui, faimă, bani, o iubită celebră, Adam pare săturat de toate acestea, neputând să își găsească pacea interioară.

Renunţarea. Toată lumea vorbeşte despre asta de parcă ar fi cel mai uşor lucru.Să-ţi desfaci degetele, unul câte unul, până când palma ţi-e deschisă. Dar de trei ani, palma mea e strânsă în pumn: e îngheţată. Eu sunt îngheţat cu totul, şi pe cale să mă închid complet.

Întâmplarea face ca amândoi să se găsească în același timp în New York , unde Adam participă la un concert de-al Miei, iar cei doi se întâlnesc, reaprinzându-se între ei din nou fiori.

Cartea este splendid scrisă și merită citită în special de cei care au citit primul volum. Pe lângă povestea romantică , romanul te poate inspiră și despre modul în care o poți scoate la capăt într-un moment critic al vieții.

Eşti fericită în nefericirea ta?

Te odihneşti liniştită în disperare?

Este ultimul nod care ne leagă,

Singurul izvor al alinării mele.

🔥 CARTEA DACĂ TE-AŞ GĂSI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dacă Te-aş Găsi
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 1197 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 38 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments