Recenzie ”Dacă te-aș găsi” de Gayle Forman

de | sept. 19, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ TE-AȘ GĂSI ARE REDUCERE PE:

If I stay, o poveste de dragoste care continuă…

În urmă cu trei ani, Mia Hall a trecut prin cel mai cumplit moment al vieții ei. Și-a pierdut părinții și frățiorul într-un accident de mașină, iar ea era cât pe ce să își piardă viața. Însă după ce s-a trezit din comă, Adam, iubitul ei, i-a fost alături în fiecare clipă. A fost acolo pentru ea până în momentul în care Mia a plecat la facultatea la care visa dintotdeauna, până când s-a vindecat și a părăsit trecutul dureros.

A urmat calea muzicii și a plecat cu violoncelul ei la universitatea de elită a marilor talente. Numai că Mia a uitat un singur lucru, faptul că Adam a rămas acasă, în urmă, așteptând-o. Totul s-a petrecut în urmă cu trei ani, atunci când Adam a auzit ultima oară de ea, înainte ca Mia să rupă orice legătură cu el în mod inexplicabil.

Anii au trecut, atât Mia cât și Adam sunt acum cunoscuți în întreaga lume pentru talentul lor. Adam cântă cu trupa în toate orașele lumii, iar Mia continuă să încânte oamenii cu muzica ei clasică pe care o cântă la violoncel. Cu toate că se spune că timpul vindecă totul, Adam nu mai este același de când Mia a plecat. În ciuda succesului pe care îl are acum, inima lui a rămas goală.

Universul face ca în prezent cei doi să se întâlnească la New York după tot acest timp petrecut departe unul de celălalt. Au la dispoziție o singură noapte pentru a-și spune adevărul și pentru a-și lua rămas bun așa cum trebuie. Oare care va fi viitorul, acum că s-au regăsit? Oare vor rămâne? Sau oare își vor lua rămas bun pentru totdeauna?

Dacă îți place recenzia cărții DACĂ TE-AȘ GĂSI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gayle Forman

Opinia mea despre al doilea volum al seriei:

Am iubit primul volum din tot sufletul! Ceea ce nu înțeleg este de ce spun cititorii că acesta este mai bun decât primul. Pentru mine, If I stay a fost o poveste sfâșietoare! Mi-a cucerit inima și m-a impresionat profund. Tocmai de aceea nu cred că acest volum s-ar putea ridica vreodată la nivelul celuilalt.

Știu că seria este destul de veche, știu că povestea este simplă, dar specială, deci speram ca și Dacă te-aș găsi să se ridice la nivelul uriaș unde se află Dacă aș rămâne. Din păcate, nu a fost așa. Povestea este una drăguță și de această dată, dar este o dramă aproape inutilă. Consider că totul se putea încheia la finalul primului volum.

Tot ceea ce a urmat în acest volum aproape că nu se apropie deloc de viața personajelor, de acea Mia și acel Adam pe care îi știam. Probabil că, adesea, așa se întâmplă când autorii exploatează poveștile care au avut succes, scriind noi volume care niciodată nu se vor ridica la nivelul primelor apărute.

Recomand din suflet If I stay și pot spune că nici nu este nevoie să citiți neapărat al doilea volum, decât dacă sunteți curioși de finalul poveștii dintre Mia și Adam! Sper ca vouă să vă placă și, dacă iubiți ecranizările, vă recomand chiar și filmul făcut după primul volum al seriei scrise de Gayle Forman!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACĂ TE-AȘ GĂSI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dacă Te-aș Găsi
Autor: Gayle Forman
Traducător: Graal Soft
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 816

Alte recenzii de la Gayle Forman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

5 2 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 980 zile și a scris până acum 252 articole. Se află pe poziția 5 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments