🔥 CARTEA DACA FUG ARE REDUCERE PE:

Despre autoarea Terri Blackstock pot să va spun că este o scriitoare de ficțiune creștină. Poate vi se pare ciudat acest aspect. Sincer și mie mi s-a părut, mai ales că este prima dată când mă întâlnesc cu un astfel de autor și cu acest gen de ficțiune.

Că să înțelegeți și voi mai exact despre ce e vorba, o să va spun că ficțiunea creștină reprezintă orice tip de roman care expune în cadrul poveștii narete viziunile unei lumi creștine pornind de la intrigă și personaje pe care le îmbină cu tematici creștine întâlnite în Biblie. Acest gen de cărți intenționează să aducă speranța în sufletul cititorului.

Autoarea în vârstă de 64 de ani a descoperit chemarea către acest gen literar în 1994. De atunci și până în prezent, această a scris peste 30 de cărți care cuprind titluri de suspans sau carti romantice pentru femei. Multe dintre cărțile scrise de Terri Blackstock sunt grupate în serii. Inclusiv cartea despre care vreau să va vorbesc în acest articol face parte dintr-o trilogie.

Dacă fug este primul volum al trilogiei și cel care da numele acesteia. A fost publicat inițial în 2016. În același an, a fost publicat și în limba română la editura Act și Politon. Cel de-al doilea volum a fost publicat în 2017 și este de asemeni disponibil în limba română. Mai mult decât atât, veți în articolele viitoare recenzia și la volumul Dacă mă găsesc.

A treia carte din serie și cea care încheie trilogia a fost publicată în 2018 și se numește If I live. Această nu este încă disponibilă în limba română.

Dacă mă găsesc – impresii personale

Romanul Dacă fug, este un thriller prezentat prin intermediul vocilor a două personaje. Pe de o parte o avem pe Casey care lupta pentru a-și dovedi inocența. Pe de altă parte îl avem pe Dylan care lupta să o găsească pe Casey și să o predea justiției. Ce au în comun cei doi? Ei bine, mortul. Ambii sunt prieteni cu Brent, ambii l-au iubit și sunt dispuși să îi facă dreptate. Singura diferența este aceea că spre deosebire de Dylan, Casey trebuie să lupte pentru a-și dovedi inocența și pentru a rămâne în libertate că să poată dovedi cine este adevăratul vinovat pentru moarte prietenului ei.

Este o carte simplă care se citește ușor și care își atinge cu prisosință scopul de a aduce speranța în sufletul cititorului. N-ai cum să nu o admiri pe Casey pentru dorința de a lupta și pentru că nu este dispusă să se dea bătută. La fel cum nu ai cum să nu-l admiri pe Dylan, omul care a supraviețuit războiul în Afganistan și care se lupta să-și depășească traumele. Doi oameni diferiți uniți de dorința de a face dreptate dar si de dramele personale.

Partea de suspans nu e generată de aflarea criminalului pentru că acest aspect ne este dezvăluit încă de la începutul cărții. Suspansul însă vine din lupta pentru supraviețuire a lui Casey care continuă să se reinveteze asemeni unui spion de succes pentru a scapa mereu de urmăritorii care încearcă să pună mâna pe ea.

Dacă se va convinge Dylan de faptul că e nevinovată și dacă va decide să o ajute în demersul ei va las pe voi să aflați. Ce pot să va spun este însă că mi-a plăcut mult stilul autoarei deși clar nu este una dintre cele mai complexe cărți pe care le-am citit de-a lungul timpului. Este însă una din cărțile acelea care îți oferă posibilitatea să-ți explorezi partea spirituală.

Făînă mi s-a părut și lista de întrebări pe care autoarea le adresează cititorului la final dând posibilitatea acestuia să-și imagineze cum s-ar fi putut desfășura altfel evenimentele din carte, ceea ce conferă o natură interactivă și interesantă.

În finalul cărții este o Notă a autoarei din care m-am gândit să va las un pasaj pentru că mi se pare foarte potrivit cu vremurile pe care astăzi le trăim.

„Prind curaj știind că Iisus nu va nici obosit, nici sleit de puteri, că nu va simți nevoia să strige pe străzi ori să se ridice împotriva a nimic, că va face dreptate cât ai clipi.

Lucrurile par nemiloase, dar Dumnezeu e încă la cârma. Câteodată se întâmplă lucruri îngrozitoare în cultură noastră. Logică pare întoarsă pe dos, iar masele mărșăluiesc în ritmul corectitudinii politice. Treaba noastră e să ne apărăm convingerile, să ținem de ele orice ar fi și să ne așteptăm mântuirea. Iisus nu se va lepăda de noi.

Sper că asta să va dea și vouă curaj astăzi.”

 

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DACA FUG?

Vezi toată lista de cărți scrise de Terri Blackstock sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACA FUG CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Daca Fug
Autor: Terri Blackstock
An apariție : 2016
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 334
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 6.09.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Recenzie “Pânză de păianjen” de Cella Serghi

Romanul debutează cu o bârfă aprins discutată de către toți: “Diana Slavu divorțează”. O fi vorba de o dezmățată și o frivolă (cum afirmă gurile rele)? Cine este această Diana Slavu care a încins spiritele și i-a pus pe toți pe bârfe? Romanul scoate în prim-plan...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1186 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 10 din 45 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments