Recenzie Dacă aș rămâne de Gayle Forman

Titlu: Dacă Aș Rămâne
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 5.06.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Dacă aș rămâne de Gayle FormanDacă aș rămâne este o poveste incredibilă, scrisă la granița dintre viață si moarte, din perspectiva unei adolescente de 16 ani- Mia, o violoncenistă.

Personajul principal duce o viata aparent obișnuită alături de părinții si de fratele ei mai mic, Teddy, până într-o zi când, în drum spre Willow, prietena familiei, are un accident de mașină. Părinții și fratele acesteia mor instantaneu, iar corpul Miei zace inert pe autostrada rece, acoperită de alb. Ea intră în moarte clinică, însă vede si aude tot ce se petrece în jurul său. Se vede pe sine, îsi vede bunicii plângând.

În urma acestui tragic accident, cel mai de temut razboi al Miei începe; are de ales între a rămâne alături de Adam, prietenul ei, sau să adoarmă veșnic, alături de părinți ei și Teddy.

Elementul cheie din această carte cred că este muzica. Viața Miei este un adevărat film, cu o coloană sonoră cântată de ea și Adam, la violoncel, respectiv chitară electrică. Îmi place comuniunea dintre cei doi. Cu toate că provin din medii diferite, ea din lumea clasicului și el din cea a rock-ului, Adam și Mia formeaza un întreg deosebit de echilibrat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Gayle Forman.

Mi-a plăcut momentul în care Mia i-a cerut lui Adam să-i scrie un cântec, iar el a spus că nu poate cânta decât despre ce îl intristează.  Însă câteva zile mai târziu, când Mia era internată în spital, acesta i-a compus o melodie. Momentul acela a avut o încărcătură emoțională extraordinară, în opinia mea.

Cartea te ține în suspans și nu o mai poți lăsa din mână. M-a marcat și m-a făcut să înțeleg că ținuta de a doua zi nu e cea mai grea decizie;cea mai grea decizie este dacă alegi să rămâi.

🔥 CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Minunat scrisă, de o sensibilitate aparte, presărată cu iubirea unei adolescente pentru ceea ce o ține în viață- muzica.

Aspecte Negative:

Descrierile personajelor sunt destul de sumare, actanții sunt conturați vag.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.