Recenzie Dacă aș rămâne de Gayle Forman

by | Jun 5, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 Dacă aș rămâne de Gayle FormanDacă aș rămâne este o poveste incredibilă, scrisă la granița dintre viață si moarte, din perspectiva unei adolescente de 16 ani- Mia, o violoncenistă.

Personajul principal duce o viata aparent obișnuită alături de părinții si de fratele ei mai mic, Teddy, până într-o zi când, în drum spre Willow, prietena familiei, are un accident de mașină. Părinții și fratele acesteia mor instantaneu, iar corpul Miei zace inert pe autostrada rece, acoperită de alb. Ea intră în moarte clinică, însă vede si aude tot ce se petrece în jurul său. Se vede pe sine, îsi vede bunicii plângând.

În urma acestui tragic accident, cel mai de temut razboi al Miei începe; are de ales între a rămâne alături de Adam, prietenul ei, sau să adoarmă veșnic, alături de părinți ei și Teddy.

Elementul cheie din această carte cred că este muzica. Viața Miei este un adevărat film, cu o coloană sonoră cântată de ea și Adam, la violoncel, respectiv chitară electrică. Îmi place comuniunea dintre cei doi. Cu toate că provin din medii diferite, ea din lumea clasicului și el din cea a rock-ului, Adam și Mia formeaza un întreg deosebit de echilibrat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gayle Forman

Mi-a plăcut momentul în care Mia i-a cerut lui Adam să-i scrie un cântec, iar el a spus că nu poate cânta decât despre ce îl intristează.  Însă câteva zile mai târziu, când Mia era internată în spital, acesta i-a compus o melodie. Momentul acela a avut o încărcătură emoțională extraordinară, în opinia mea.

Cartea te ține în suspans și nu o mai poți lăsa din mână. M-a marcat și m-a făcut să înțeleg că ținuta de a doua zi nu e cea mai grea decizie;cea mai grea decizie este dacă alegi să rămâi.

Titlu: Dacă Aș Rămâne
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Minunat scrisă, de o sensibilitate aparte, presărată cu iubirea unei adolescente pentru ceea ce o ține în viață- muzica.

Aspecte Negative:

Descrierile personajelor sunt destul de sumare, actanții sunt conturați vag.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1989 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments