Recenzie Dacă aș rămâne de Gayle Forman

de | iun. 5, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

 Dacă aș rămâne este o poveste incredibilă, scrisă la granița dintre viață si moarte, din perspectiva unei adolescente de 16 ani- Mia, o violoncenistă.

Personajul principal duce o viata aparent obișnuită alături de părinții si de fratele ei mai mic, Teddy, până într-o zi când, în drum spre Willow, prietena familiei, are un accident de mașină. Părinții și fratele acesteia mor instantaneu, iar corpul Miei zace inert pe autostrada rece, acoperită de alb. Ea intră în moarte clinică, însă vede si aude tot ce se petrece în jurul său. Se vede pe sine, îsi vede bunicii plângând.

În urma acestui tragic accident, cel mai de temut razboi al Miei începe; are de ales între a rămâne alături de Adam, prietenul ei, sau să adoarmă veșnic, alături de părinți ei și Teddy.

Elementul cheie din această carte cred că este muzica. Viața Miei este un adevărat film, cu o coloană sonoră cântată de ea și Adam, la violoncel, respectiv chitară electrică. Îmi place comuniunea dintre cei doi. Cu toate că provin din medii diferite, ea din lumea clasicului și el din cea a rock-ului, Adam și Mia formeaza un întreg deosebit de echilibrat.

Dacă îți place recenzia cărții DACĂ AȘ RĂMÂNE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gayle Forman

Mi-a plăcut momentul în care Mia i-a cerut lui Adam să-i scrie un cântec, iar el a spus că nu poate cânta decât despre ce îl intristează.  Însă câteva zile mai târziu, când Mia era internată în spital, acesta i-a compus o melodie. Momentul acela a avut o încărcătură emoțională extraordinară, în opinia mea.

Cartea te ține în suspans și nu o mai poți lăsa din mână. M-a marcat și m-a făcut să înțeleg că ținuta de a doua zi nu e cea mai grea decizie;cea mai grea decizie este dacă alegi să rămâi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACĂ AȘ RĂMÂNE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dacă Aș Rămâne
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1478

Alte recenzii de la Gayle Forman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2703 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments