Recenzie “Dacă aş rămâne ” de Gayle Forman

Titlu: Dacă Aş Rămâne
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2014
Editura: Rao
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Maria Vulpe
Publicată la 21.05.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Dacă aș rămâne ” de Gayle Forman este un roman deosebit, ce pune în evidență teme fundamentale precum iubirea, dezamăgirea, moartea.

Este un roman foarte bine scris, care se citește  ușor și care îți arată un mod prin care viața ți se poate schimba în mod radical, în ciuda întrebărilor care îţi apar instantaneu în minte, întrebări de genul “De ce eu?”

Povestea se centrează în jurul vieții Miei, o adolescentă talentată, pasionată de muzica de genul clasic, care cântă la violoncel.

Ea se naște într-o familie de cântăreți punk rock, noncomformistă și total diferită de stilul ei liniștit de viață.Cu toate acestea, ei o sprijină în toate deciziile luate, încercând să își facă o familie unită, mai ales odată cu sosirea celui de-al doilea copil, fratele Miei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Gayle Forman .

Mia are o relație frumoasă cu Adam, care era de asemenea un cântăreț. Întru totul, ea duce o viață foarte fericită și frumoasă.

Însă toate astea se termină în ziua în care întreaga ei familie suferă un accident de mașină, în urma căruia  părinții și fratele său mor , iar ea ajunge la spital într-o stare gravă.

Vreau ca totul să dispară.Vreau ca eu să dispar.Nu vreau să fiu aici. Nu vreau să fiu în acest spital. Nu vreau să fiu în starea asta suspendată, din care pot vedea ce se întâmplă, în care sunt conștientă de ceea ce simt fără să fiu capabilă să simt. Nu pot să țip până mă apucă durerea de gât, nu pot să sparg un geam cu pumnul până îmi dă sângele și nici nu pot să mă trag de păr până când durerea fizică devine mai mare decât cea sufletească.

Opera poartă profunde semnificații între oscilația protagonistei , care nu știe dacă să aleagă să rămână în viață sau să părăsească această lume împreună cu familia sa.

Dacă rămân. Dacă trăiesc. Depinde de mine.

Nu sunt sigură că aceasta este o lume căreia îi mai aparțin. Nu sunt sigură că vreau să mă trezesc.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.