Recenzie „Dacă aş rămâne ” de Gayle Forman

de | mai 21, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DACĂ AŞ RĂMÂNE ARE REDUCERE PE:

Dacă aș rămâne ” de Gayle Forman este un roman deosebit, ce pune în evidență teme fundamentale precum iubirea, dezamăgirea, moartea.

Este un roman foarte bine scris, care se citește  ușor și care îți arată un mod prin care viața ți se poate schimba în mod radical, în ciuda întrebărilor care îţi apar instantaneu în minte, întrebări de genul „De ce eu?”

Povestea se centrează în jurul vieții Miei, o adolescentă talentată, pasionată de muzica de genul clasic, care cântă la violoncel.

Ea se naște într-o familie de cântăreți punk rock, noncomformistă și total diferită de stilul ei liniștit de viață.Cu toate acestea, ei o sprijină în toate deciziile luate, încercând să își facă o familie unită, mai ales odată cu sosirea celui de-al doilea copil, fratele Miei.

Dacă îți place recenzia cărții DACĂ AŞ RĂMÂNE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gayle Forman

Mia are o relație frumoasă cu Adam, care era de asemenea un cântăreț. Întru totul, ea duce o viață foarte fericită și frumoasă.

Însă toate astea se termină în ziua în care întreaga ei familie suferă un accident de mașină, în urma căruia  părinții și fratele său mor , iar ea ajunge la spital într-o stare gravă.

Vreau ca totul să dispară.Vreau ca eu să dispar.Nu vreau să fiu aici. Nu vreau să fiu în acest spital. Nu vreau să fiu în starea asta suspendată, din care pot vedea ce se întâmplă, în care sunt conștientă de ceea ce simt fără să fiu capabilă să simt. Nu pot să țip până mă apucă durerea de gât, nu pot să sparg un geam cu pumnul până îmi dă sângele și nici nu pot să mă trag de păr până când durerea fizică devine mai mare decât cea sufletească.

Opera poartă profunde semnificații între oscilația protagonistei , care nu știe dacă să aleagă să rămână în viață sau să părăsească această lume împreună cu familia sa.

Dacă rămân. Dacă trăiesc. Depinde de mine.

Nu sunt sigură că aceasta este o lume căreia îi mai aparțin. Nu sunt sigură că vreau să mă trezesc.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DACĂ AŞ RĂMÂNE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dacă Aş Rămâne
Autor: Gayle Forman
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1252

Alte recenzii de la Gayle Forman :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 2012 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments