Recenzie “Darul” de Kristin Cashore

by | Jan 4, 2018 | Beletristică, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA DARUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Katsa putea ucide un om de când avea opt ani – ea este unul dintre puținii oameni născuți în țara ei cu un dar extrem, al ei fiind acela de a ucide.

Ca nepoată a regelui, s-ar presupune că viața Katsei este plină de privelegii, dar pe lângă lucrurile teribile la care este supusă de către Randa, unchiul și regele Middlundsului, din pricina darului ei, fata este nevoită să crească de una singură, cu foarte puțini prieteni alături, și cu o poveste în spate care în ochii oricărui om o face și mai înspăimântătoare.

Când îl întâlnește pentru prima data pe prințul Po, al cărui talent erau tehnicile de luptă, Katsa nu bănuiește că viața ei e pe cale să se schimbe. Nu bănuiește nici că se va împrieteni cu Po.

Evenimentele următoare o vor face să realizeze adevărul despre darul ei, va afla un secret al unui prieten care aproape îi frânge inima, și încă unul teribil, ascuns în depărtări, unul care ar putea distruge toate cele șapte regate doar prin cuvinte.

Nu am auzit de Kristin Cashore până acum. Este primul roman citit de la ea, dar deja simt că o ador. Darul este o carte fantasy, care le are pe toate. Un plot interesant, acțiune, descriere și o mică, dar foarte puternică și importantă poveste de dragoste urmărită în paralel.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kristin Cashore

Protagoniștii sunt Katsa și Po, niște personaje foarte complexe, care par să se completeze reciproc. Cel mai mult este urmărită evoluția Katsei, însă și apariția lui Po are un rol important în tot ceea ce este legat de fată.

Într-un cadru fantasy cât mai bine realizat, autoarea începe să jongleze cu inimile cititorilor de la jumătatea cărții. Odată ce evidențiază sentimentele celor doi, lucrurile se complică și se amplifică. Intervine suspansul, care grăbește înaintarea în firul acțiunii și care te face să citești fără oprire.

Ideile scriitoarei par geniale odată descoperite și nici nu știți cât de sugestivă și plină de interpretări este descrierea de pe copertă, până nu termini cartea.

Este un început de serie mai mult decât reușit. Categoric vreau să aflu continuarea, chiar dacă mi-e puțin frică de ceea ce ne-ar pregăti Kristin Cashore.

🔥 CARTEA DARUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Darul
Autor: Kristin Cashore
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 415
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1230 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments