🔥 CARTEA DE CE SCRIEM ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

La momentul actual scriitorul american Philip Roth ( 1933-2018) este unul dintre cei mai citiți romancieri, laureat al ” National Books Cristics Award Circle Award”, ” Faulkner Award” și ” Premiul Pulitzer”, cu o mulțime de best seller-uri, printre care ” Pastorala americană”, ”Operațiunea Shylock” și multe alte inestimabile capodopere.

” De ce scriem” este o antologie de eseuri scrise în perioada 1960-2013, constituind o spovedanie a lui Roth care, în ciuda intransigenșei caracteristice magnificului său stil literar. frizând anumite pasaje ale acestei cărți cu o stranie și totuși perfect îndreptățită ” autoexegeză”, care își serpuiește realizările și eșecurile într-o fandare de scrimeur redutabil între asumare și resemnare, precum susurul unui șipot care la sfârșitul sfârșitului se va transforma într-un impetuos fluviu.

Philip Roth ne vorbește despre politică, despre trăiri și înfrânări, cu ancestrale înălțări și demonice compromisuri împovărătoare, despre arta scrisului pierdut și regăsit undeva între rutină și exaltare, despre scandaluri, bârfe și cleveteli imunde.

Însă ceea ce m-a fermecat cu adevărat la această carte este felul în care scriitorul american ne vorbește despre arta scrisului într-un amestec de venerație și imprecație, inoculat de această serafică putere care îți dă posibilitatea de a călătorii prin tot felul de universuri, dar mai ales prin mințile și sufletele oamenilor obișnuiți sau mai puțin obișnuiți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Philip Roth

Exultând pe baza puterii de trecere de la persoana întâi singular la persoana a treia singular, tur și retur, Philip Roth vede în acest lucru posibilitatea disimulării, ba chiar al transmigrației, totul petrecându-se prin rodul imaginației și al introspecției, cele două condimente literare înaripând condeiul inestimabilului romancier.

” De ce scriem” este o carte-manifest, un buildingsroman care ne oferă prilejul de a observa modalitățile formării lui Philip Roth ca scriitor de mare succes.

O carte deosebită!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA DE CE SCRIEM ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: De Ce Scriem
Autor: Philip Roth
An apariție : 2018
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 1.12.2018
Nota recenzorului: 8/10

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1874 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru