Recenzie ”Me before you” de Jojo Moyes

Titlu: Me Before You
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2012
Editura: Penguin Books
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 7.03.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ME BEFORE YOU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Me before Jojo Moyes - Me Before You - you a reprezentat, mai presus de orice altceva, o călătorie în interiorul meu, o călătorie care m-a re-creat din ieri și din azi, din ce a fost și ce va fi. Nu numai că m-am regăsit în fiecare frază așternută poate anapoda pe hârtie, dar am simțit fiecare cuvânt. Și, ei bine, atunci când simți o carte cu adevărat – atunci știi că e cu adevărat un best-seller.

Când am terminat cartea, eram în lacrimi până la brâu. Nu mai știu nici acum cine sunt și care e rostul meu în lumea asta, atât de tare m-a marcat Me before you încă din primele pagini. Ce mi-a plăcut la nebunie a fost că povestea creată în interiorul paginilor e mai mult decât ficțiune, totul pare sincer, pur, adevărat, puternic și te izbește direct în inimă.

Protagonista, Louisa, e tipul femeii independente, cu capul pe umeri, care-și dorește cu disperare un job satisfăcător și o viață lipsită de griji. În peisaj apare Will Traynor, un tânăr cu un trecut briliant, cu o carieră superbă în lumea afacerilor, dar care, în urma unui accident rămâne paralizat aproape în întregime.

Când s-au cunoscut cei doi, n-a fost dragoste la prima vedere, nu, în niciun caz. Aporape se urau. Cred că asta a fost ce m-a atras cu adevărat la carte; poveste de dragoste a lui Will și Louisa nu e perfectă, este învinețită de palmele vieții, care în loc să-i despartă, îi apropie mai tare. Însă care ar fi șansele ca cei doi să se iubească până la adânci bătrâneți, fiind bântuiți de umbrele negre ale prejudecăților din societatea modernă?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jojo Moyes.

“All I can say is that you make me… you make me into someone I couldn’t even imagine. You make me happy, even when you’re awful. I would rather be with you – even the you that you seem to think is diminished – than with anyone else in the world.”

Am citit Me before you dintr-o suflare și cred că e una din cărțile care (cu mult, mult, mult, foarte mult noroc) va fi pe lista de lecturi obligatorii școlare, nu numai în România, ci peste tot în lume. De curând am aflat că romanul va fi tradus și la noi și i se va face chiar și o ecranizare cu Emilia Clarke în rolul principal. Cred că Me before you merită să fie citit nu ca pe un roman de ficțiune, ci ca pe o lecție de viață atât de profundă, încât ți se imprimă cu cerneală permanentă pe suflet. Și mă bucur enorm că Me before you are și un sequel, After you, pentru că acțiunea merita să fie continuată și povestea dusă la bun sfârșit.

Me before you este ca o gură de aer proaspăt în literatura young adult și te învață că niciodată nu realizezi cât de importantă e lumina până când nu îmbrățișezi întunericul și devii unul cu el. Jojo Moyes surprinde în romanul ei o definiție sublimă a iubirii, presărată cu durere, romantism, adevăruri crunte, teribilism și sinceritate. Și mai presus de orice, te învață că dacă încă te doare, înseamnă că trăiești cu adevărat.

 

🔥 CARTEA ME BEFORE YOU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.