Recenzie Despre lucrurile simple de Mihaela Rădulescu

by | Mar 7, 2015 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESPRE LUCRURILE SIMPLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

despre lucrurile simple

Nu cred că mai e nevoie să v-o prezint pe Mihaela Rădulescu. Apreciată sau, dimpotrivă, criticată – “Răduleasca” e una din cele mai puternice voci din mass-media actuală. Controversata vedetă de televiziune a scris până la ora actuală nu mai puțin de patru cărți ce s-au bucurat de mare succes la public, mai ales la partea feminină a acestuia.

Despre lucrurile simple este prima sa carte. După cum poate fi dedus din titlu, este un volum de eseuri menit să ne amintească de lucrurile cu adevărat importante în viață – acele lucruri mărunte de care adesea uităm să ne bucurăm pentru că ne lăsăm prinși în mrejele grijilor cotidiene.

Despre lucrurile simple e o carte despre sentimente, despre bucurii, despre oameni sau lucruri dragi, despre vise și visuri, despre lectură. Însă, tot aici se vom găsi și texte despre copii de bani gata sau despre “decolteul adânc al politicii”. E o carte pe care, în mare, o citești cu sufletul – recunosc, unele pasaje parcă vorbeau despre chestii ce țin mai mult de femeia modernă și nu de lucrurile simple…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihaela Rădulescu

Însă, per total m-a captivat… până la urmă, e o carte pentru femei, despre femei. O carte ce creionează un fel de  “autoportret al Mihaelei, scris cu sinceritate și extrem de asumat – pentru că Mihaela nu numai că are opinii, dar le și expune fără nici o teamă, fără pic de menajamente, nici față de ea și nici față de subiecții sau faptele despre care scrie. Te invită în lumea ei, care, controversată sau nu, este una aparte, fascinantă, la care privești cu răsuflarea tăiată pentru că nu știi niciodată ce va fi… next.” (Roxana Voloseniuc)

Și, da, Despre lucrurile simple, nu-i vreo scriere beletristică, mai ales după standardele unora. E pur și simplu o carte despre viață din care e posibil să și rămâi cu ceva.

Titlu: Despre Lucrurile Simple
Autor: Mihaela Rădulescu
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură ușoară, dar caldă - în mare. O carte despre micile bucurii ale vieții ce sunt estompate, pe nedrept, de marile griji ale vieții.

Aspecte Negative:

Deși tema principală sunt lucrurile simple, adesea aveam impresia că problemele femeii moderne sunt aduse în prim-plan, anumite lucruri părâdu-mi-se tratate cu superficialitatea specifică divelor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2171 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments