🔥 CARTEA DESTINE LA LIMITĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

1.11

Destine la limită de Katie McGarry este o carte ce spune povestea a doi adolescenți încercați de viață care se găsesc unul pe altul și încep o frumoasă poveste de iubire.

Echo și Noah sunt doi adolescenți atipici. Retrași și tăcuți, sunt marginalizați de către colegii lor. Fiecare ascunde un secret și are un anumit moment în viața sa din care a început să se comporte altfel. Diferența dintre cei doi e că Noah își știe tot trecutul, pe când Echo încă se întreabă cum a căpătat cicatricile pe care le are pe mâini.

Diferențele între ei sunt multe. Echo are o familie, chiar dacă formată din tată și mama vitregă, pe când Noah și-a pierdut-o într-un incendiu. Are doi frați aflați în plasament și vrea cu orice preț să cumpere o casă pentru a-i putea aduce lângă el. Muncește în fiecare zi în atelier făcând mobilă pentru a strânge banii necesari. Echo a decis să nu mai vorbească deloc, e felul ei de protest împotriva părinților care nu vor să-i spună cum a căpătat cicatricile pe care le ascunde în fiecare zi. Își găsește alinarea în alergat în fiecare seară. Așa ajunge la garajul lui Noah și revine în fiecare seară. Nu îi vorbește, dar stă și îl privește lucrând. Va începe și ea să-l ajute. Vor lega o prietenie fără cuvinte. Uneori e mai profundă decât prietenia propriu zisă.

Ambii vor normalitate în viața lor, dar trecutul îi bântuie: Echo are coșmaruri în fiecare noapte și de aceea evită să adoarmă, Noah se gândește în fiecare zi cum să-și recupereze frații. Într-o lume nebună în care nimeni nu îi înțelege, colegii cred despre Echo că ar fi încercat să se sinucidă, iar despre Noah că este vicio și violent, o singură persoană îi va ajuta cu adevărat. O persoană care nu e legătură de sânge, dar căreia îi pasă de ei: asistentul social cu care au întâlniri săptămânale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Katie McGarry

Vor petrece mult timp împreună pentru că Echo îl va ajuta să ia note mai bune. Dacă Noah se gândește doar la cum își îmbunătățească viața pentru a face o impresie mai bună în fața judecătorilor când va ăncerca să ia custodia fraților săi mai mici, Echo vrea să-și repare mașina rămasă de la fratele ei,Aires,la care a ținut enorm, vrea să afle de ce a renunțat la pictură și cine sau cum a căpătat cicatricile de pe mâini pe care le consideră hidoase. În lupta pentru atingerea țelurilor propuse, sunt singuri. Noah singur pe lume, într-o lume care are o părere proastă despre el pentru că și-a lovit odată tutorele care maltrata un copil, iar Echo singură pentru că tatăl ei s-a îndepărtat de ea, nu îi vorbește, ci îi ordonă, nu o întreabă cum se simte, s-a apropiat foarte mult de noua soție cu care va avea un copil și despre mama lui Echo refuză să vorbească. Echo nu are voie să o vadă pe mama sa și nu știe de ce. Toată lumea păstrează secretul accidentului ei crezând că o menajează și astfel îi fac un bine, dar faptul că nu-și amintește nimic o chinuie și va face orice să afle ce s-a întâmplat în ultima sa seară ca o adolescentă normală.

Noah începe să o iubească, cu acea iubire cu care vrei să protejezi un om, să-i afli durerile și suferințele, să-i fi alături, să îi iubești fiecare părticică din corp chiar și cicatricile. Echo vede în Noah acea forță masculină care poate să o posede și să o înnebunească, vede protecție, gingășie, bunătate, blândețe, delicatețe, sprijin, tot ce are nevoie pentru a se simți întreagă și din nou fericită. Fericită la acel nivel de liniște pe care l-a pierdut odată cu accidentul.

Firul povestirii se ramifică, povestea devine mai interesantă cu fiecare pagină pentru că autoarea știe cum să aducă informații noi fără să potolească setea cititorului și mai mult sporind-o.

Destine la limită este o carte care mi-a plăcut la nebunie deși nu sunt fan al cărților contemporane pentru că nu m-au impresionat prea multe. Am citit-o pe nerăsuflate și la final eram tristă că s-a terminat.

Titlu: Destine La Limită
Autor: Katie McGarry
An apariție : 2013
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste ce pare veridică a doi adolescenți. Palpitantă, plină de suspans și mister, nu te va lăsa să o lași din mână.

Aspecte Negative:

E scrisă în stilul american de ficțiune pentru adolescenți.Poate părea siropoasă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Miles Archer ar fi trebuit să fie doar vecinul lui Tate Collins, însă atunci când îl întâlnește în apartamentul fratelui ei, Corbin, ea nu știe cum să reacționeze pentru că nu s-ar fi așteptat să îl găsească nici beat și nici plângând. Aflăm în curând că atunci când...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2172 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments