Recenzie: „Mai puternici împreună” de Katie McGarry

de | iul. 9, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAI PUTERNICI ÎMPREUNĂ ARE REDUCERE PE:

Katie McGarry este o autoare renumită, cărțile ei: Destine la limită, Îndrăznește să iubești și Cu el pentru totdeauna fiind foarte apreciate de oameni din întreaga lume, dar în principal de către adolescenți.


Îmi place să creionez personaje care se confruntă cu probleme grave, dar care pe parcurs descoperă că, oricât de grea este situația, există întotdeauna o urmă de speranță. Iubirea și speranța sunt cele mai puternice sentimente de pe pământ – Katie McGarry.


Mai puternici împreună, deși este o ficțiune, relatează povești de viață complexe, cu drame familiale, controverse și situații neprevăzute, unde deciziile corecte ale personajelor principale întârzie să apară din dorința de a proteja cele mai importante persoane din viața lor: rudele de sânge.

Haley este o luptătoare de kickboxing, campioană națională și mândria familiei ei de luptători: bunicul, tatăl, fratele și vărul. În urmă cu ceva vreme, Haley îi dezamăgește pe cei mai importanți bărbați din viața ei, renunțând brusc la lupte, în urma unui eveniment traumatizant pentru ea, dar ținut secret față de membrii familiei.

Dacă îți place recenzia cărții MAI PUTERNICI ÎMPREUNĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Katie McGarry

Haley și Matt formează un cuplu de peste un an, până când anumite secrete din familia lui Matt ies la iveală și Haley, din dorința de a-l proteja, încearcă să aibă o discuție cu el în care să-i deschidă ochii; tot ce reușește, în schimb, este să intre într-un conflict cu Matt, unde este lovită brutal de către acesta, distrugându-i astfel psihicul și orice dram de încredere în calitățile ei de femeie și de luptătoare profesionistă.

Din dorința de a-și proteja familia, care, dacă ar fi aflat de incident, l-ar fi provocat pe Matt la luptă, Haley hotărăște să se îndepărteze de toți cei apropiați și de marea ei pasiune, luptele.


Mi-e dor de tine, Haley. Și, dacă o vezi vreodată pe fata de care mi-a plăcut cândva, spune-i asta din partea mea. Spune-i că familiei ei îi este dor de ea. 


Haley și familia ei trec prin perioade foarte grele din punct de vedere financiar; au fost dați afară din casă după ce tatăl ei și-a pierdut slujba, mama sa câștigă foarte puțini bani iar frații ei sunt încă la școală. Singura soluție pentru ei este să stea toți în casa unchiului, un om dezagreabil, violent, care impune reguli peste reguli.

Într-o seară, în timp ce Haley trece prin cartierul rău famat unde locuiește provizoriu, este oprită de niște huligani care doresc să-i fure medicamentele pe care le cumpărase pentru tatăl său, cu ultimii bani strânși cu greu de mama ei.

Deși își jurase că nu mai lovește pe nimeni după incidentul cu Matt, Haley se vede nevoită să se răzgândească atunci când West Young, un puști interesant apărut de nicăieri, aproape că o lovește cu mașina lui de fițe și intră în luptă cu atacatorii cu scopul de a o salva, dar sfârșește la pământ doborât de lovituri.


Ne vom rezuma la lucruri simple. Deocamdată. Până când voi ști că ești pregătită pentru mai mult.


West provine dintr-o famile bogată și numeroasă, dar, la rândul său, cară după sine tragediile familiei și se confruntă cu probleme care îl obligă să aibă un comportament violent și să ajungă să trăiască pe străzi și să doarmă în mașină săptămâni la rând.

În momentul în care o întâlnește pe Haley, își propune să o ajute pe aceasta, sperând că astfel se va simți mai puțin vinovat față de soarta surorii lui, pe care nu a reușit să o ajute la momentul producerii accidentului care a lăsat-o aproape paralizată.


– Împreună suntem mai puternici. Mai puternici decât atunci când suntem departe unul de celălalt.


Datorită încăpățânării lui West, Haley se vede nevoită să mintă că ar fi într-o relație cu acesta, întâmplare care atrage după sine mai multe conflicte cu Matt, care îl provoacă pe West la o luptă în ring. Haley nu-l cunoaște cu adevărat pe West și firea lui impulsivă și de aceea se oferă să-l antreneze pentru luptă în sala bunicului său, revenind astfel încet și sigur înapoi la marea ei pasiune.

Povestea se bifurcă și ies la iveală secrete bine ascunse și multe traume ale protagoniștilor, care duc lupte interioare grele, încercând să facă față atât situațiilor familiale, cât și noilor sentimente care încep să se nască între ei. Deși pe toată durata antrenamentului își propun să se țină la distanță unul de celălalt, Haley și Wess încep să se apropie, să se destăinuie, creându-se astfel o legătură puternică între ei care le complică și mai tare existența.


Îmi sprijin obrazul de creștetul ei, o strâng mai aproape de mine și o legăn în brațe. Degetele ei se agață de cămașa mea ca și cum un hău ar amenința să se caște sub picioarele ei și să o înghită cu totul. 


Problemele familiale sunt obstacole în calea dezvoltării, cunoașterii, evoluției unui om; oricât am fi de independenți sau oricât de mult ne-am dori să înaintăm pe drumul nostru individual, copilăria va fi întotdeauna trecutul care nu mai poate fi schimbat, cărămida care a ajutat sau nu la construirea noastră ca indivizi.

Să încercăm să schimbăm ceva la alții este o prostie, căci schimbarea vine întotdeauna din interior, niciodată nu putem modifica caractere sau comportamente, oricât ne-am dori. Tot ce putem face pentru a fi împăcați sufletește este să îi acceptăm pe ceilalți așa cum sunt ei, să ne iertăm pe noi, să ne iertăm familia pentru ce considerăm că ne-au greșit și să le fim întotdeauna alături, fizic sau doar mental, în funcție de caz.

Problemele altora nu sunt problemele noastre, iar cu cât vom păstra o distanță corespunzătoare între viața nostră și restul lumii, cu atât lucrurile vor deveni mai simple și se vor rezolva de la sine, fără capcane sau presiuni suplimentare.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAI PUTERNICI ÎMPREUNĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MAI PUTERNICI ÎMPREUNĂ
Autor: Katie McGarry
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 474
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 509

Alte recenzii de la Katie McGarry:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1532 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments