Recenzie ” Dincolo de bine, dincoace de rău” de Aurora Liiceanu și Alice Năstase

Titlu: Dincolo De Bine Dincoace De Rău
Autor: Aurora Liiceanu
,
Alice
An apariție : 2007
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 270
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 12.07.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA DINCOLO DE BINE DINCOACE DE RĂU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Două doamne, pline de o noblețe aparte, Aurora Liiceanu și Alice Năstase, îți aștern verva condeiului și neastâmpărul trăirilor într-un amestec de dizertație, mărturisire și pildă, prin intermediul căruia dezbate problemele femeii în contextul post-modernismului avânt al actualei societăți care, privit dintr-un anumit unghi, pare a fi un etern război între noii Adam și Eva care se dovedesc a fi cu mult mai orgolioși decât cei din Grădina Raiului.

Fără a avea pretenția epuizării acestui vast subiect, cel două femei își adună în această carte, numită atât de sugestiv ” Dincolo de bine, dincoace de rău”, trăirile, gândurile și visele într-un ghem intempestiv în care zvâcnetul surâsului nostalgic și dansul șeherezadic al oscilației între împlinire și neîmplinire joacă rolul flux-refluxului care biciuie și îmbrățișează într-o chinuitoare alternanță a simțirii.

Cu o ușoară tentă de feminism, lucru deloc de blamat, cele două doamne cos și descos atât sub aripa experiențelor proprii, cât și sub aspect științific, conviețuirea dintre El și Ea, trecând acest subiect printr-o cursă între senzorial și rațional, coborând și urcând, zgomotos sau în surdină, prin labirinticul fel de a fi al femeilor, între castitate și voluptate, încorsetare și desfrâu, docilitate și adulter, adăugând un strop de nostalgie, dorință și ceva în plus, contribuind astfel, într-o măsură mai mare sau mai mică, la dezvoltarea unei spovedanii ceva mai altfel.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Aurora Liiceanu.

Lectură plăcută.

🔥 CARTEA DINCOLO DE BINE DINCOACE DE RĂU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Incisivitatea clarobscurului are o nuanță de pertinenta cântărire a relației interumane.

Aspecte Negative:

Poate că, în anumite ipostaze, doza de feminism este mult prea pregnantă. Poate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.