🔥 CARTEA PRIN PERDEA ARE REDUCERE PE:

Prin Perdea

De fiecare dată când văd o carte semnată de Aurora Liiceanu nu pot să nu o cumpăr. Scrierea ei mă fascinează și mă liniștește. Cu un talent aparte, nu doar într-ale psihologiei, eu o văd drept o variantă feminină a lui Irvin D. Yalom – renumitul psihanalist american cu reale talente literare!

Prin Perdea a fost printre primele cărți semnate de Aurora Liiceanu pe care le-am citit. Este o carte autobiografică unică, ce ne oferă o perspectivă deosebită asupra vieții autoarei. Practic, cititorul stă la fereastră și, după perdea, îi analizează viața scriitoarei.

Ca-ntr-un puzzle, fragmente din anii de studiu, din perioada comunistă, dar și din cea postdecembristă de unesc formând portretul unei femei ce a devenit o emblemă a psihologiei românești… sau, mai bine spus, portretul unei femei ce a reușit să răzbată în ciuda obstacolelor și, adesea, a mentalităților! În prim plan se află fiul autoarei, dar și traseul ei profesional. Prin Perdea conține interesante remarci la adresa psihologiei sau la adresa mentorilor pe care Aurora Liiceanu i-a avut.

Dacă îți place recenzia cărții PRIN PERDEA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aurora Liiceanu

Tot aici sunt evocate prietenele apropiate și momentele faste sau mai puțin faste trăite împreună. Experiența trăită pe când, în urma afacerii cu Meditația transcendentală, autoarea a fost repartizată pe un post de muncitor necalificat la fabrica de textile Suveica este și ea redată destul de amănunțit, fiind subliniat ineditul situației. O altă ipostază ce a generat o povestire inedită, a fost perioada în care Aurora Liiceanu avea o emisiune la Tele7ABC în care, practic, oferea sfaturi psihologice celor ce sunau.

Pe scurt, în Prin Perdea regăsim „micuțismele” psihologiei, prietenii (cea mai pregnantă figură fiind cea a grecoaicei Eleni), copilăria, nevoia descoperirii de sine, enigma atracției între oameni, „serenade, entertainment și cercetare”, relația sex-putere, „causerie între femei «psi»”, viața secretă expusă și… nevoia uni psiholog de psiholog!

Deși limbajul folosit, e ca în toate cărțile Aurorei Liiceanu, ușor de înțeles iar textele seamănă cu  o destăinuire făcută unui prieten bun și vechi, recomand Prin Perdea cititorilor obișnuiți și cu lecturile mai puțin facile. Doar aceștia vor înțelege adevăratul substrat al volumului….

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRIN PERDEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Prin Perdea
Autor: Aurora Liiceanu
An apariție : 2009
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2896

Alte recenzii de la Aurora Liiceanu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2973 zile și a scris până acum 231 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments