Recenzie „Dispariția” de Dror Mishani

de | oct. 1, 2017 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DISPARIȚIA PE targulcartii.ro

Image result for rapireLectura poliţistă m-a purtat în multe locuri, de la Suedia, Norvegia, Islanda, Anglia sau SUA, însă cu „Dispariţia” de Dror Mishani am călătorit pentru prima oară în Israel, unde am reuşit să descopăr multe locuri interesante şi oameni pe măsură.

Inspectorul israelian Avraham Avraham trebuie să dea de urma unui adolescent care a dispărut din suburbiile Tel Avivului. În cartierul lui Avraham infracţiunile nu sunt foarte grave. Aşa că, atunci când adolescentul de şaisprezece ani dispare şi un profesor al băiatului se implică în mod inexplicabil în anchetă, Avraham se vede nevoit să reconsidere tot ce ştia despre viaţă.

Ca orice roman poliţist, totul porneşte de la o dispariţie sau o crimă, în cazul nostru ne oprim asupra primei situaţii, însă elementul mai neobişnuit introdus aici este că focusul nu cade pe acţiune ci pe personaj. După semnalarea dispariţiei adolescentului, Avraham este în centrul atenţiei. Autorul a creionat un personaj destul de slab, nesigur pe el, cu o mare frică de greşeli şi care pune sub semnul întrebării orice acţiune pe care o face. Atunci când decide să se ocupe de această dispariţie, încearcă să se facă remarcat, însă drumul său va fi foarte dificil. Personal, sunt obişnuită cu detectivi capabili, siguri pe ei, dar văzându-l pe Avraham, m-am îndoit serios de competenţele sale.

Image result for rapireCartea este relatată din dublă perspectivă, cea a detectivului şi cea a vecinului Ze’ev. Ceea ce nu mi-a plăcut foarte mult a fost modul în care autorul s-a repetat în povestirea acţiunii, aceleaşi scene fiind relatată de ambele personaje, într-o manieră distinctă, însă cu acelaşi rezultat. Dinamică acestei cărţi este puţin inconstantă, cea mai bună parte fiind cea de final, unde totul se petrece alert şi toate părerile noastre despre acţiune sunt năruite. Doză de neprevăzut este bine primită, însă nu a reuşit să completeze perfect unele lipsuri ale cărţii, dând un uşor dezechilibru acţiunii.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DISPARIȚIA PE targulcartii.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dispariția
Autor: Dror Mishani
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 757

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie ” Oameni la pescuit ” de Alina Şova

Recenzie ” Oameni la pescuit ” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Recenzie „Numele meu este altul” de Ramona Muller

Mi-am făcut o cafea tare. Am deschis larg geamul și am lăsat să intre aerul rece, îmbibat de aromele unei lungi ploi de vară. În casă e liniște și copila-mi doarme dusă. Este momentul perfect să-mi aleg o carte de pe raft și, pentru că am o stare de liniște lăuntrică,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 456 articole. Se află pe poziția 2 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments