Recenzie “Distruge-ți obiceiurile nocive!” de dr. Joe Dispenza

de | oct. 20, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DISTRUGE-ȚI OBICEIURILE NOCIVE! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Într-o discuție telefonică, o prietenă a început să îmi povestească despre cartea pe care o citea. Aflase  că atragem evenimente în funcție de starea emoțională pe care o avem. Cartea își propunea să îi învețe pe oameni cum să  își schimbe gândurile, semnalele, pentru a atrage rezultate pozitive. Era scrisă de dr. Joe Dispenza, specialist în neuroștiințe, iar prietena mea era foarte încântată de informațiile aflate din primele pagini.

La un moment dat, ea a menționat titlul: “Distruge-ți obiceiurile nocive”. Mi-a sunat cunoscut. În urma unei promoții comandasem mai multe cărți, dar nu apucasem să le parcurg. Am fugit la bibliotecă, și, da, aveam cartea doctorului Dispenza. Am abandonat orice altă lectură și am pornit studiul ca să putem face schimb de impresii.

Am găsit o carte structurată în trei părți: Știința sinelui, Creierul și meditația și Pas cu pas spre un nou destin.

În prima parte am aflat despre “efectul de observator” din fizica cuantică și, pornind de la acest aspect, autorul arătă că starea de spirit ne influențează corpul, starea de sănătate. Ne prezintă modul în care funcționează creierul nostru, ne vorbește despre neurotransmițători, neuropeptide și hormoni, dar nu insistă pe latura științifică, ci le folosește pentru a explica cum gândurile noastre afectectează chimia corpului, întrucât există o buclă gândire – simțire.

“Pe măsură ce vă trec diferite gânduri prin cap, circuitele dumneavoastră cerebrale se declanșează în succesiuni, tipare și combinații corespunzătoare, care generează apoi niveluri mentale aferente gândurilor respective. … Din acestă cauză, când mintea vă e plină de gânduri mărețe, de iubire ori bucurie, produceți substanțe chimice care vă fac să vă simțiți înălțat, iubitor sau bucuros.”

Mintea și creierul sunt în permanență interconectate, uneori gândim apoi simțim, dar se poate și invers, sentimentele să genereze gândurile.

„Psihologii afirmă că, până pe la vârsta de 35 de ani, identitatea sau personalitatea ne este pe deplin formată, ceea ce înseamnă că, aceia dinre noi care au trecut de vârsta de 35 de ani au memorat un ansamblu selecționat de comportamtente, atitudini, convingeri, reacții emoționale, obisnuințe, deprinderi, amintiri asociative, recții și percepții condiționate, care s-au programat subconștient în noi. Aceste programe ne dirijează, deoarece corpul s-a transformat în minte.”

În continuare sunt prezentate studii care au demonstrat că emoțiile superioare, asociate cu iubirea, au o frecvență înaltă, aproape de cea a ENERGIEI, în timp ce emoțiile de supraviețuire , asociate cu pofta, vina, frica, ura, îndoiala, rușinea, vibrează mai lent, aproape de frecvența FIZICULUI (MATERIEI).

Vestea bună pe care ne-o dă autorul este că ne putem transforma viața cu ajutorul gândurilor. Pentru a ne schimba, e necesar să observăm și să conștientizăm aspectele personalității noastre prezente, iar autorul ne pune la dispoziție o listă cu trasăturile celor două stări ale sufletului și spiritului. În regimul de Supraviețuire se vorbește de stres, egoism, incoerență, iar în regimul de Creație amintește de conectare, sănătate și echilibru.

În partea a doua a cărții, autorul prezintă cele trei componente ale creierului: neocortexul – creierul rațional, responsabil de cunoaștere, creierul limbic – creierul senzorial, care se ocupă de experiență și cerebelul – creierul existențial, care gestionează automatisme (comportamente, atitudini, convingeri, amintiri asociative, etc).

Alte aspecte asupra cărora insistă autorul privesc dualitatea în care ne ducem existența, discrepanța identitară dintre  cum părem în ochii lumii, fațada pe care o prezentăm oamenilor și cum suntem în realitate, cum ne simțim în interior. Diminuarea discrepanței are loc, de regulă, în urma unei situații de criză, când omul se confruntă cu o pierdere, o traumă sau diagnostic descurajant.

Schimbarea presupune inventarea unui nou sine, trebuie să ne dezvățăm de trecutul familiar și apoi să activăm alte circuite cerebrale.

Pentru eliberarea energiei necesare atingerii sinelui ideal, dr. Joe Dispenza ne propune calea meditației, care să ne poarte dincolo de mintea analitică, în subconștient.

În ultima parte, autorul ne prezintă instrumente practice, concrete, care se pot utiliza pe parcursul a patru săptămâni. Capitolele sunt numite sugestiv: Deschideți ușa spre sinele creator, Orice învăț are și dezvăț, Demontarea amintirii vechiului sine, O minte nouă pentru o viață nouă. La finalul cărții am găsit textul meditațiilor precum și link-ul către site-ul unde putem avea acces la înregistrarea audio a acestora.

Cartea nu e ușoară, conține explicații din domeniul neuroștiințelor, dar mi-a plăcut pentru că alocă un spațiu generos părții practice, o recomand cu încredere celor interesați de meditații ca metodă de transformare personală.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DISTRUGE-ȚI OBICEIURILE NOCIVE!?

Vezi toată lista de cărți scrise de dr. Joe Dispenza sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DISTRUGE-ȚI OBICEIURILE NOCIVE! CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Distruge-ți Obiceiurile Nocive!
Autor: dr. Joe Dispenza
An apariție : 2014
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 20.10.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 254 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 23 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments