Recenzie “Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt

by | Jan 15, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOAMNA PYLINSKA ȘI SECRETUL LUI CHOPIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin este o frumoasă nuvelă scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt.

Scriitorul belgian este recunoscut pentru operele sale de scurte dimensiuni, dar care întotdeauna dau dovadă de o sensisibilitate aparte. Nici cartea de față nu face excepție, fiind un frumoas exercițiu de introspecție pe care autorul l-a împărtășit cu cititorii săi fideli, printre care mă număr și eu.

O poveste adevărată

Astfel, cartea ne prezintă un episod ce i s-a întâmplat chiar lui pe vremea studenției.

Obsedat fiind de o amintire din copilărie ce îl îndemna să învețe să cânte Chopin la pian, tânărul nostru scriitor începe să ia lecții de la o simpatică bătrânică pe numele de doamna Pylinska.

Tehnici aparte de la o profesoară deosebită

Doamna profesoară este o figură aparte, care se deosebește de alți dascăli prin atenția la lumea reală și la elementele naturii, acestea fiind într-o corelație mai mult decât puternică cu muzica. Tehnicile ei se caracterizează prin lungi plimbări prin parc, unde se îndeamnă ca învățăcelul să atingă iarba umedă pentru a putea stăpâni clapele mai bine.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Eric-Emmanuel Schmitt

Aceste lecții mai aparte sunt de fapt lecții despre viață, despre artă și despre iubire, care vor duce spre o revelație din partea lui Schmitt, dar nu înainte ca acesta să se îndoiască de capacitățile bătrânei.

Muzica lui Schmitt

Tematica acestei povești o reprezintă muzica și muzicalitatea vieții, natura fiind un lanț infinit de sunete și vibrații.

Observăm un tipar destul de des întâlnit la Schmitt, care s-a mai folosit de compozitori celebrii precum Mozart sau Beethoven pentru a-și reda emoțiile.

Cartea ce se citește cu ușurință dintr-o ședere are un aer sensibil care te face să te gândești la tine însuți și la deciziile luate.

Este recomandată tuturor celor care vor o lectură plăcută, relaxantă și plină de emoție, cât și tuturor fanilor lui Schmitt.

🔥 CARTEA DOAMNA PYLINSKA ȘI SECRETUL LUI CHOPIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Doamna Pylinska și Secretul Lui Chopin
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2019
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 15.01.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ioana este redactor Booknation.ro de 368 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments