🔥 CARTEA DOAMNA PYLINSKA ȘI SECRETUL LUI CHOPIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin este o frumoasă nuvelă scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt.

Scriitorul belgian este recunoscut pentru operele sale de scurte dimensiuni, dar care întotdeauna dau dovadă de o sensisibilitate aparte. Nici cartea de față nu face excepție, fiind un frumoas exercițiu de introspecție pe care autorul l-a împărtășit cu cititorii săi fideli, printre care mă număr și eu.

O poveste adevărată

Astfel, cartea ne prezintă un episod ce i s-a întâmplat chiar lui pe vremea studenției.

Obsedat fiind de o amintire din copilărie ce îl îndemna să învețe să cânte Chopin la pian, tânărul nostru scriitor începe să ia lecții de la o simpatică bătrânică pe numele de doamna Pylinska.

Tehnici aparte de la o profesoară deosebită

Doamna profesoară este o figură aparte, care se deosebește de alți dascăli prin atenția la lumea reală și la elementele naturii, acestea fiind într-o corelație mai mult decât puternică cu muzica. Tehnicile ei se caracterizează prin lungi plimbări prin parc, unde se îndeamnă ca învățăcelul să atingă iarba umedă pentru a putea stăpâni clapele mai bine.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt.

Aceste lecții mai aparte sunt de fapt lecții despre viață, despre artă și despre iubire, care vor duce spre o revelație din partea lui Schmitt, dar nu înainte ca acesta să se îndoiască de capacitățile bătrânei.

Muzica lui Schmitt

Tematica acestei povești o reprezintă muzica și muzicalitatea vieții, natura fiind un lanț infinit de sunete și vibrații.

Observăm un tipar destul de des întâlnit la Schmitt, care s-a mai folosit de compozitori celebrii precum Mozart sau Beethoven pentru a-și reda emoțiile.

Cartea ce se citește cu ușurință dintr-o ședere are un aer sensibil care te face să te gândești la tine însuți și la deciziile luate.

Este recomandată tuturor celor care vor o lectură plăcută, relaxantă și plină de emoție, cât și tuturor fanilor lui Schmitt.

🔥 CARTEA DOAMNA PYLINSKA ȘI SECRETUL LUI CHOPIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Doamna Pylinska și Secretul Lui Chopin
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2019
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 15.01.2020
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 204 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana