Recenzie „Dragoste virtuală” de Daniel Glauttauer

Autor: Daniel Glauttauer
An apariție : 2012
Editura: Editura Trei
Nr. Pagini: 244
Acordă o notă cărții:
 

Dragoste virtuala de Daniel Glauttauer

Dragoste virtuală este diferit față de celelalte romane de dragoste, tocmai pentru că expune o dragoste între doi oameni care nu se cunosc, nu s-au văzut și nu s-au atins niciodată.

Este un roman modern, format din email-urile dintre Emmi si Leo, o poveste înfiripată virtual, unde fiecare și-a creat din celălalt un personaj ideal, perfect.

Totul pornește de la un mail trimis greșit de Emmi Rothner către sediul revistei Like pentru a rezilia abonamentul, astfel maiul-ul ajunge în mailbox-ul lui Leo Leike. Leo răspunde solicitării lui Emmi și de atunci cei doi comunică în fiecare zi.

Ajung dependenți de aceste mesaje virtuale, ajung dependenți unul de celălalt. Aflăm că Leo trece printr-o despărțire și apoi peste moartea mamei cu ajutorul lui Emmi. La rândul ei, Emmi îi mărturisește despre casa și familia ei. Tensiunea erotică dintre cei doi atinge cote ridicate, însă o posibilă întâlnire este refuzată pe rând de amândoi pentru a menține pasiunea și interesul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Daniel Glauttauer.

Punctul culminant al romanului este apariția în peisaj a soțului lui Emmi care îi trimite un mail lui Leo, mail prin care îi dezvăluie o temere apăsătoare.

Cum va reacționa Leo și ce va genera apariția soțului în această idilă virtuală vă las pe voi să descoperiți.

Dragostea virtuală este un roman ușor de citit, un roman care te acaparează din start. Daniel Glattauer se adresează tuturor categoriilor de cititori, nu este un roman deloc siropos, iar finalul este unul total neașteptat.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)