Recenzie „Dublura” de Sophie Hannah, Clare Mackintosh, B.A. Paris și Holly Brown

de | oct. 26, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DUBLURA ARE REDUCERE PE:

Vreau să mă credeți – prima dată mi-am luat această carte crezând că este o antologie de povești scrisă de 4 autoare de Thrillers. Aceasta a fost ideea cu care am pornit și chiar credeam că am dreptate. După ce am citit cu atenție descrierea cărții, mi-am dat seama că vorbim despre o singură carte, cu o singură intrigă, scrisă de 4 femei!! How cool is that? „Dublura” este Girl Power la puterea a 4a, o poveste super antrenantă, care pe mine m-a prins iremediabil.  A fost o mare surpriză pentru mine, până acum am citit cărți scrise de maxim 2 autoare, însă niciodată de 4!!!

Cât de departe ai merge ca să-ți protejezi fiica?
Patru femei trebuie să identifice, până nu e prea târziu, sursa amenințării de la școala fiicelor lor. Carolyn, Bronnie, Elise și Kendall au un singur lucru în comun: fiicele lor sunt prietene bune și urmează toate patru cursurile Academiei de arte ale spectacolului Orla Flynn.
Deși grupul se destrămase din cauza unor neînțelegeri și acuzații reciproce, fetele s-au împăcat în cele din urmă. Mamele însă n-au reușit să-și revină. Totuși, când intră în scenă o elevă misterioasă și se ivesc noi amenințări, mamele decid să rezolve singure problema. Ca să afle adevărul, vor putea oare să-și dezvăluie propriile secrete?

Eu am ales „Dublura” datorită lui Clare, dar le cunoașteam și pe celelalte autoare din lecturile mele anterioare. Împreună cred că au făcut o super treabă și rezultatul este unul pe măsură. Acțiunea gravitează în jurul relațiilor mamă – fiică și ne prezintă relațiile pe care 4 mame le au cu fiicele lor. Se pune foarte mult accentul pe tipologia feminină și deși ai impresia că cele 4 mame sunt extrem de puternice și știu ceea ce fac, realitatea este alta. Acest concept este urmărit foarte în amănunt de către cele 4 autoare și mi-a plăcut mult să explorez o latură psihologică profundă a unei relații de familie.

Dacă îți place recenzia cărții DUBLURA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sophie Hannah

Cele 4 povești ne sunt prezentate într-un fel în paralel, dar acum înțeleg de ce această poveste a avut nevoie de 4 autoare. Fiecare a lăsat câte un trademark în poveștile scrise și acest lucru s-a văzut super mult. Mi-a plăcut să îmi pot da seama de diferența de stil, de abordare și de narare. Nu este un lucru incorect, consider că este exact ceea ce se dorea. Fiecare mamă are nevoie de ceva, iar fiecare copil are nevoie de mama ei. Nu a existat în niciun moment o relație perfectă, iar atunci când fetele sunt puse în pericol de către o amenințare, lucrurile devin și mai greu de digerat. Imogen  chiar a reușit să îmi ridice niște semne de întrebare și să mă facă să am emoții atunci când ajungem la pasajele ei.

Nu pot spune că am avut personaje preferate sau cuplu mamă-fiică preferat. Mi-a plăcut modul în care poveștile s-au îmbinat, acțiunea a curs și viețile celor 8 s-au intersectat. Este o poveste alertă, o poveste atipică, dar care atrage atenția prin modul în care a fost scrisă. Arată că deși aceste autoare au în sânge genul Thriller, chiar și atunci când sunt puse în același context, se pot individualiza fără probleme.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DUBLURA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DUBLURA
Autor: Sophie Hannah
,
Clare Mackintosh
,
B.A. Paris
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 3066

Alte recenzii de la Sophie Hannah:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2191 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments