Recenzie ,,Elias și spioana cărturarilor” de Sabaa Tahir

by | Nov 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ELIAS ȘI SPIOANA CĂRTURARILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

  Elias este fiul Comandantului și este în același timp cel mai bun soldat al academiei. Însă cea mai mare dorință a lui este să dezerteze. Iar mama lui l-ar omorî pentru un asemenea gest.

,,Mama. Nu este cuvântul potrivit. Mama evocă iubire, căldură și dulceață. Nu abandonarea în deșertul tribal la câteva ore după naștere. Nu ani de tăcere și de ură implacabilă”.

Curând va fi ales noul împărat dar lui nu îi pasă câtuși de puțin. Cu toate astea, el vrea să scape din locul acesta sângeros. El și colegii lui sunt măști dar Elias este singurul care scapă de mască de fiecare dată când are ocazia.

„Sunt singurul elev căruia masca nu i-a devenit una cu pielea – lucru care dușmanilor mei le place să-l scoată în evidență. În ultimul timp, însă, masca a început să se lupte cu mine, forțează procesul de contopire prinzându-mi-se de ceafă cu fire subțiri. Îmi face pielea să mi se strângă și mă simt ca și cum n-aș mai fi eu însumi. Ca și cum nu voi mai fi niciodată eu însumi.”

,, Viața nu este întotdeauna așa cum credem noi că va fi, zice Cain. Ești un tăciune care mocnește în cenușă, Elias Veturius. Te vei aprinde și vei arde, vei face ravagii și vei distruge. Nu poți schimba asta. Nu poți opri asta”. Alegerea este a lui. Să devină împărat sau să dezerteze?

Laia face parte din clanul Cărturarilor. Fratele ei a fost capturat de Măști iar acum este de datoria ei să îl salveze. Trebuie să își calce pe inimă și să apeleze la tot curajul pe care îl are pentru a se infiltra între dușmanii ei. Dar îl cunoaște pe Elias iar când își construiesc un plan, totul pare în sfârșit posibil

  ,,Ești complexă, Laia. Ești plină de viață, de întunecimi, de forță și de spirit. Ești așa cum visezi. Vei arde, pentru că ești un tăciune aprins ascuns în cenușă. Acesta este destinul tău.”

Va reuși oare Elias să dezerteze? Tot ce trebuie să facă e să afle cine va fi noul împărat iar acesta trebuie să participe la probe. Dar în jurul lor există doar inamici și trădare care vânează pe oricine care calcă strâmb.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sabaa Tahir

Laia a ajuns la academia Blackcliff. Atât ea cât și Elias trebuie să scape de aici . Vor reuși? Și oare va avea Laia destulă încredere într-o mască? Însă acum nu se mai rezumă nimic la încredere. Totul ține de atingerea scopurilor pe care și le-au propus.

Elias și spioana cărturarilor nu se mai încadrează în genul fantasy combinat cu romance, ceea ce m-a dezamăgit puțin pentru că mi-aș fi dorit ca relația dintre ei să fie mai accentuată dar tot este o carte foarte bună care mi-a plăcut și pe care am citit-o cu sufletul la gură.

Personajele au caractere puternice, individuale, gata să se opună sistemului și să înfrunte orice pentru a-și duce planul la îndeplinire. Și oare vor reuși Laia și Elias acest lucru?

Titlu: Elias și Spioana Cărturarilor
Autor: Sabaa Tahir
An apariție : 2015
Editura: YOUNGART
Nr. Pagini: 500
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 1.11.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 311 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments