Recenzie ”Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu: Elixirul Dragostei
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2015
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andra Dombrovschi
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt
Acordă o notă

Dragostea este oare un sentiment declanșat de un proces chimic, sau este pur și simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Sper că și voi, dragii mei cititori, sunteți familiari cu trăirile emoționante oferite de o lectură de calitate. Ce poate fi mai frumos și plăcut decât o carte ce transmite și emană iubire, pace și armonie la fiecare pagină?

Acestea au fost sentimentele primite de la Eric-Emmanuel Schmitt pe parcursul lecturării cărții sale, ’’Elixirul dragostei’’.  În doar 160 de pagini ne este prezentată povestea a două persoane ce discută despre iubire. Nu faceți greșeala să vă gândiți că cei doi se iubesc, în nici într-un caz!

Adam și Louise, foști amorezi, locuiesc la sute de kilometrii depărtare unul de celălalt. Se spune des  faptul că tehnologia distruge relații..dar cine ar crede că le poate duce mai sus de linia de plutire? Odată cu e-mailurile tot mai dese și incărcate, relația dintre cei doi se schimbă ușor,ușor.

Louise, hai să transformăm pasiunea noastră rănită într-o afecțiune senină.

Cartea este alcătuită din corespondența virtuală dintre aceștia. În ciuda faptului că ei conversau drept doi prieteni, nu se puteau abține să nu evoce amintirile frumoase din trecutul lor împreună.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt.

Discuția lor putea porni de la orice, dar până în final tot ajungeau să vorbească despre înmugurirea sentimentelor în relațiile lor actuale. Evenimentul ce dă viață-cu adevărat- poveștii, este aducerea în discuție a elixirului dragostei. E real? Te îndragostești datorită lui? Sau nu?

Dragostea scapă logicii,căci nu aparține nici rațiunii, nici dovezilor, nici adevărului: este o alegere personală.

De asemenea, pot spune cu mare sinceritate: cărțile lui Schmitt nu pot fi lăsate de pe o zi pe alta. Stilul cursiv și plăcut al autorului te atrage tot mai mult pe parcurs. Dacă ai citit o pagină, nu te poți abține să nu o citești și pe a doua, apoi a treia și tot așa. Cărțile sale dau dependență de frumos! Lectura acesteia te liniștește pe interior, dar în același timp provoacă o luptă aprigă intre suflet și gândire.

Poți fi stăpân pe ceea ce gândești,dar niciodată pe ceea ce simți.

Dacă vă plac romanele speciale, cu un iz de mister și originalitate, ’’Elixirul dragostei ’’ este o carte pentru voi. Sper tare mult ca v-am făcut curioși de această carte superbă! Pană data viitoare vă urez lecturi frumoase!!!

Aspecte Pozitive:

Această carte reșește să transmită sentiment prin fiecare pagină. Schmitt vorbește despre iubire, despre dăruire și ne prezintă realitatea în cele mai frumoase și urâte forme ale sale.

Aspecte Negative:

Singurul lucru pe care i-l pot reproșa acestei cărți este scurțimea ei.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Anastasia
    Reply

    Am adorat cartea și m-am bucurat să descopăr cu fiecare e-amil trimis că pe cei doi îi leagă o afecțiune sinceră și o pasiune pentru frumos, pentru profund, altfel n-ar fi luat amploare discuția despre elixir. Mi se pare că poate fi citită și îndrăgită atât de cei care sunt deja într-o relație cât și de cei care nu au avut vreo relație. Foarte frumoase citatele alese, felicitări multe, Andra pentru debutul scriitoricesc aici, pe acest site 🙂 ! Super recenzia, ai pus punctul pe i. Dacă n-aș fi citit-o cu siguranță m-ai fi făcut curioasă după recenzia asta :* !

POST A COMMENT.