Recenzie „Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt

de | mart. 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI ARE REDUCERE PE:

Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt“Elixirul dragostei” este un roman scris de autorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este foarte ușor de citit, deoarece are doar 160 de pagini. Povestea fictivă a cărții este redată sub forma unor scrisori/mailuri pe care și le trimit doi foști iubiți, Louise și Adam.

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt a mai oferit lumii și cărțile “Oscar și Tanti Roz”, “Domnul Ibrahim și florile din Coran”, “Cea mai frumoasă carte din lume”, “Copilul lui Noe”, “Adolf H Două vieți”, “Evanghelia după Pilat”, “Milarepa”, “Femeia în fața oglinzii”, “Pe când eram o operă de artă”, “Cei doi domni din Bruxelles”, “Doamna Pylinska și secretul lui Chopin”, “Omul care vedea dincolo de chipuri”.

Fiecare dintre cărțile autorului este ușor de citit. Dar ceea ce se regăsește în fiecare este o morală anume și o emoție care nu este posibil să nu te cuprindă în timpul lecturii. Prima mea carte citită de la scriitor, “Oscar și Tanti Roz”, mi-a plăcut extraordinar de mult și o țin minte și acum. Deși a fost o lectură scurtă, am plâns cam pe tot parcursul cărții.

“Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt este un mini roman de dragoste, cu final fericit

Asemenea altor volume citite, și acesta tratează tema iubirii, a căsătoriei. Dar și a posibilității de a fi prieteni chiar și după despărțire. Cei doi protagoniști, foști amanți, Louise și Adam, cugetă la aceste lucruri prin intermediul scrisorilor online pe care și le trimit de la distanță.

Dacă îți place recenzia cărții ELIXIRUL DRAGOSTEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt

Dar marea filosofie asupra căreia se axează cartea, care dă și titlul acesteia, este întrebarea dacă există un elixir al dragostei care să-i aducă împreună pentru totdeauna pe doi oameni. Asemenea poțiunii magice care i-a unit pe Tristan și Isolda. Cei doi foști parteneri locuiesc la mile distanță unul de celălalt. El este în Paris iar ea este în Montreal.

Prin scrisorile celor doi vei afla statutul relației lor actuale, dar și pe cel a fostei lor relații. Vei afla dacă se mai iubesc sau nu și dacă le mai pasă unul de celălalt. Ce mi-a plăcut foarte mult la cartea aceasta este felul în care se șicanează cei doi încontinuu, de parcă s-ar curta. Este cât se poate de clar pentru cititor că ei încă mai țin unul la celălalt, după faptul că ei conversează des și nu încetează a se interesa unul de celălalt.

Și chiar dacă atracția fizică îi îndeamnă și la alte relații, care provoacă totuși gelozie, tandrețea și afecțiunea îi aduc mereu înapoi. Iar finalul demonstrează asta din plin. Recomand această carte ca o scurtă lectură despre dragoste și sentimente, în momente în care te simți în impas emoțional.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ELIXIRUL DRAGOSTEI
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 244

Alte recenzii de la Eric-Emmanuel Schmitt:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1522 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments