🔥 CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt“Elixirul dragostei” este un roman scris de autorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este foarte ușor de citit, deoarece are doar 160 de pagini. Povestea fictivă a cărții este redată sub forma unor scrisori/mailuri pe care și le trimit doi foști iubiți, Louise și Adam.

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt a mai oferit lumii și cărțile “Oscar și Tanti Roz”, “Domnul Ibrahim și florile din Coran”, “Cea mai frumoasă carte din lume”, “Copilul lui Noe”, “Adolf H Două vieți”, “Evanghelia după Pilat”, “Milarepa”, “Femeia în fața oglinzii”, “Pe când eram o operă de artă”, “Cei doi domni din Bruxelles”, “Doamna Pylinska și secretul lui Chopin”, “Omul care vedea dincolo de chipuri”.

Fiecare dintre cărțile autorului este ușor de citit. Dar ceea ce se regăsește în fiecare este o morală anume și o emoție care nu este posibil să nu te cuprindă în timpul lecturii. Prima mea carte citită de la scriitor, “Oscar și Tanti Roz”, mi-a plăcut extraordinar de mult și o țin minte și acum. Deși a fost o lectură scurtă, am plâns cam pe tot parcursul cărții.

“Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt este un mini roman de dragoste, cu final fericit

Asemenea altor volume citite, și acesta tratează tema iubirii, a căsătoriei. Dar și a posibilității de a fi prieteni chiar și după despărțire. Cei doi protagoniști, foști amanți, Louise și Adam, cugetă la aceste lucruri prin intermediul scrisorilor online pe care și le trimit de la distanță.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Eric-Emmanuel Schmitt

Dar marea filosofie asupra căreia se axează cartea, care dă și titlul acesteia, este întrebarea dacă există un elixir al dragostei care să-i aducă împreună pentru totdeauna pe doi oameni. Asemenea poțiunii magice care i-a unit pe Tristan și Isolda. Cei doi foști parteneri locuiesc la mile distanță unul de celălalt. El este în Paris iar ea este în Montreal.

Prin scrisorile celor doi vei afla statutul relației lor actuale, dar și pe cel a fostei lor relații. Vei afla dacă se mai iubesc sau nu și dacă le mai pasă unul de celălalt. Ce mi-a plăcut foarte mult la cartea aceasta este felul în care se șicanează cei doi încontinuu, de parcă s-ar curta. Este cât se poate de clar pentru cititor că ei încă mai țin unul la celălalt, după faptul că ei conversează des și nu încetează a se interesa unul de celălalt.

Și chiar dacă atracția fizică îi îndeamnă și la alte relații, care provoacă totuși gelozie, tandrețea și afecțiunea îi aduc mereu înapoi. Iar finalul demonstrează asta din plin. Recomand această carte ca o scurtă lectură despre dragoste și sentimente, în momente în care te simți în impas emoțional.

🔥 CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Elixirul Dragostei
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 31.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 603 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan