Recenzie „Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt

de | mart. 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

Elixirul dragostei de Eric-Emmanuel Schmitt“Elixirul dragostei” este un roman scris de autorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt. Cartea a fost publicată inițial în anul 2014 și este foarte ușor de citit, deoarece are doar 160 de pagini. Povestea fictivă a cărții este redată sub forma unor scrisori/mailuri pe care și le trimit doi foști iubiți, Louise și Adam.

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt a mai oferit lumii și cărțile “Oscar și Tanti Roz”, “Domnul Ibrahim și florile din Coran”, “Cea mai frumoasă carte din lume”, “Copilul lui Noe”, “Adolf H Două vieți”, “Evanghelia după Pilat”, “Milarepa”, “Femeia în fața oglinzii”, “Pe când eram o operă de artă”, “Cei doi domni din Bruxelles”, “Doamna Pylinska și secretul lui Chopin”, “Omul care vedea dincolo de chipuri”.

Fiecare dintre cărțile autorului este ușor de citit. Dar ceea ce se regăsește în fiecare este o morală anume și o emoție care nu este posibil să nu te cuprindă în timpul lecturii. Prima mea carte citită de la scriitor, “Oscar și Tanti Roz”, mi-a plăcut extraordinar de mult și o țin minte și acum. Deși a fost o lectură scurtă, am plâns cam pe tot parcursul cărții.

“Elixirul dragostei” de Eric-Emmanuel Schmitt este un mini roman de dragoste, cu final fericit

Asemenea altor volume citite, și acesta tratează tema iubirii, a căsătoriei. Dar și a posibilității de a fi prieteni chiar și după despărțire. Cei doi protagoniști, foști amanți, Louise și Adam, cugetă la aceste lucruri prin intermediul scrisorilor online pe care și le trimit de la distanță.

Dar marea filosofie asupra căreia se axează cartea, care dă și titlul acesteia, este întrebarea dacă există un elixir al dragostei care să-i aducă împreună pentru totdeauna pe doi oameni. Asemenea poțiunii magice care i-a unit pe Tristan și Isolda. Cei doi foști parteneri locuiesc la mile distanță unul de celălalt. El este în Paris iar ea este în Montreal.

Prin scrisorile celor doi vei afla statutul relației lor actuale, dar și pe cel a fostei lor relații. Vei afla dacă se mai iubesc sau nu și dacă le mai pasă unul de celălalt. Ce mi-a plăcut foarte mult la cartea aceasta este felul în care se șicanează cei doi încontinuu, de parcă s-ar curta. Este cât se poate de clar pentru cititor că ei încă mai țin unul la celălalt, după faptul că ei conversează des și nu încetează a se interesa unul de celălalt.

Și chiar dacă atracția fizică îi îndeamnă și la alte relații, care provoacă totuși gelozie, tandrețea și afecțiunea îi aduc mereu înapoi. Iar finalul demonstrează asta din plin. Recomand această carte ca o scurtă lectură despre dragoste și sentimente, în momente în care te simți în impas emoțional.

Titlu: ELIXIRUL DRAGOSTEI
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 803

Alte recenzii de la Eric-Emmanuel Schmitt:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 17 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments