Recenzie „Emma”, de Jane Austen

de | ian. 6, 2023 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

Am iubit-o pe Emma, ​​așa cum am făcut-o cu orice alt roman scris de Jane Austen. După părerea mea, autoarea asta a fost un geniu!
Mi se pare plăcută lectura și stilul ei de a scrie; intrigile ei sunt amuzante și pline de spirit. Ea folosește ironia pentru a ridiculiza clasele superioare ale timpului ei și, de asemenea, pentru a picta o imagine vie a modului în care femeile din acea clasă și-au condus viața.

Emma Woodhouse este o femeie sigură din punct de vedere financiar, care se află în mod remarcabil într-o stare de putere în casa ei. Acest lucru îi oferă opțiunea de a „nu se căsători niciodată”. Cu toate acestea, Jane Fairfax nu este atât de norocoasă și este pusă pe calea angajării ca guvernantă. Amplasată în orașul de țară Highbury, Emma locuiește la Hartfield împreună cu tatăl ei, vecini cu prietenii lor dragi din Randalls – domnul și doamna Weston. Emma crede că este maestru al matchmaking-ului și, atunci când misteriosul Frank Churchill reia legătura cu tatăl său, domnul Weston, apar răutăți și dureri de inimă.

Intriga a fost amuzantă și captivantă și mi s-a părut cu adevărat o „adevărată schimbare de pagini”. În ciuda faptului că Austen povestește drama lor cu un ton ușor sarcastic, am simțit totuși că mă conectez cu personajele ei și că mi-a păsat de fapt ce sa întâmplat cu ei. Mi-a plăcut chiar și domnișoara Bates, mătușa enervantă a lui Jane Fairfax, care se scufundase din prosperitate în circumstanțe nefericite.
Aspectul romantic a fost unul dintre motivele pentru care l-am iubit atât de mult. A fost captivant și distractiv și a făcut-o pe Emma să fie în general ușoară și o bucurie de citit de la început până la sfârșit.
Am avut șansa sa citesc cartea in original, cât și în traducere. Română a facilitat și rotunjit colțurile din engleză ursuză. Spunând asta, totuși, l-aș recomanda cu căldură celor care sunt îndrăgostiți de dragostea curtenitoare, cavaleri și snobismul englezesc.

Bineînțeles că am mai citit-o pe Emma, ​​o dată la liceu și o dată ca parte a unui curs de literatură Jane Austen pentru a-mi absolvi licența în literatură engleză la facultate. Unul dintre lucrurile pe care le iubesc la „clasici” este că obții ceva nou din ele de fiecare dată când îi citești și, desigur, Emma nu este diferită, așa că am ales s-o citesc din nou ca parte a unei provocări lăuntrice. Unii dintre voi s-ar putea să nu știți, dar „Emma” este de fapt baza pentru filmul modern, Clueless, care a devenit un fișier „cult clasic” la sfârșitul anilor 1990. Deși Austen ar putea fi considerată de „modă veche” sau „plictisitoare” pentru unii, poveștile ei sunt cu adevărat atemporale și relevante chiar și în cultura mai recentă.

Dacă îți place recenzia cărții EMMA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jane Austen

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EMMA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: EMMA
Autor: Jane Austen
An apariție : 2021
Editura: BESTSELLER
Nr. Pagini: 649
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 2203

Alte recenzii de la Jane Austen:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 2 ani, 8 luni, 24 zile și a scris până acum 162 articole. Se află pe poziția 8 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments