Recenzie “Englezul din Gara de Nord” de Tatiana Niculescu

de | nov. 2, 2023 | Istorie, Jurnale, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ENGLEZUL DIN GARA DE NORD ARE REDUCERE PE:

Niciodată nu e prea târziu pentru nimic!

De câte ori am auzit asta? Poate nu de destule ori, tinând cont că mulţi încă simţim frustrări şi neîmpliniri ale unui trecut pe care ne dorim să îl reparăm cumva. Dar nu stim cum!

Englezul din Gara de Nord ne reaminteşte că trebuie să fim împăcaţi cu ce ar fii fost dacă si să nu renunţăm să căutăm răspunsuri până când nu simţim cu adevărat că am făcut tot ce se poate.

Brian Spencer are 80 de ani şi simte că încă nu a pus punctul cărţii vieţii lui.

Dacă îți place recenzia cărții ENGLEZUL DIN GARA DE NORD, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Tatiana Niculescu

Prin recapitularea evenimentelor lui personale suntem martorii unui rezumat istoric al întâmplărilor din 1944 până azi.

Deşi mă aşteptam mai mult la o poveste de dragoste încercată de război, am găsit de fapt zbuciumul sufletesc al domnului Spencer. El încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat de fapt cu tatăl lui, înaintea şi în timpul morţii sale din 21 octombrie 1944. Avea 21 de ani doar…

Cum a murit de fapt? Unde anume? Şi mai ales: moartea lui a însemnat ceva pentru viitorul istoriei?

Faptul că o viaţă întreagă şi-a pus o infinitate de întrebări despre cum, cine şi unde ar fi putut ajunge, ce ar fi putut fii el şi tatăl său, îl ambiţionează să meargă până la capăt ca să poată face pace cu el însuşi.

Trebuie să ştie totul: să înţeleagă de ce marile Puteri au făcut anumite alegeri. Să cunoască obiectivele războiului, scopul raidurilor (în care a murit tatăl său), semnificaţia reală a anumitor documente descoperite după război, etc.

Totul!

Prin domnul Spencer, Tatiana Niculescu croşetează fularul istoriei. Un ochi pe faţă şi unul pe dos. Unele lucruri le ştiam, le-am învăţat din manuale, ni s-au tot repetat. Altele însă sunt pe dos, nu le-am mai auzit până acum dar par să se împletească perfect în această lucrătură.

Nu neg că m-a surprins total firul poveştii şi nu neapărat în mod plăcut. Pasionaţii de istorie şi scepticii poate vor fii mai impresionaţi dar romanticii şi melancolicii ar trebui să nu aibă foarte mari aşteptări.

Un stil foarte autentic, totuşi. Aproape inspiraţional.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ENGLEZUL DIN GARA DE NORD CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ENGLEZUL DIN GARA DE NORD
Autor: Tatiana Niculescu
An apariție : 2023
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 204
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 836

Alte recenzii de la Tatiana Niculescu:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

"Meetings of Fate" de Cristian Boldor - o felie din tortul la care visează orice cititor de fantasy Acest prim volum din seria "The Angel Afterlife" prezintă aventura lui Quentin, student psiholog independent, în lupta lui cu demoni de clasa A şi B. Acţiunea pleacă...

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Elena Batis este redactor Booknation.ro de 3 luni, 11 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 31 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Elena Batis aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments