Recenzie „Eroare” de Samuel Pascariu

de | apr. 2, 2019 | Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EROARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Samuel Pascariu poate fi caracterizat prin intermediul volumului său de poezii „Eroare” drept un tânăr încărcat de sentimente, dictate de puterea iubirii, geloziei, dezamăgirii și a speranței. Suma acestor stări intense au dat naștere unor versuri care te readuc pe tărâmul experiențelor trăite și transpun fiecare emoție în cel mai mic detaliu.

„Eroare” este o întruchipare a iubirii prin intermediul versurilor suave, pline de emoție și trăiri reale/nedisimulate. Fiecare poezie care apare în volum descrie câte un episod din viața tânărului. Ființa iubită a fost cea care i-a fost muză de inspirație pentru întreg volumul de poezii. Empatizând cu trăirile tânărului autor, înțelegi citind versurile sale că femeia pe care a iubit-o la ridicat și la coborât, l-a făcut fericit, și i-a făcut cunoscută durerea, dezamăgirea și tristețea în același timp.

„[…] întreg volumul stând sub semnul iubirii, fiind mai mult o stare decât o carte, a cărei calitate esențială este franchetea trăirii, nedisimulată în spatele unor artificii artistice. Declarații de dragoste, parcă desprinse dintr-un jurnal intim versificat ascuns vederilor altora, temeri nedeslușite ale unui viitor fără ființă dragă, accese de gelozie (undeva se pomenește de o adevarată catastrofă), o mulțime de întrebări inocente sau încărcate de oarece gravitate – acestea sunt componentele unui demers care poate fi și depersonalizat, aparținând unei generații în căutarea propriului sens. Iubirea poate fi, neîndoielnic, acesta”, afirmă Mihail Soare.

Dicționar

Un strop de ploaie,

Un gând în uitare,

O inimă spulberată,

O falsă iubire adevărată.

 

Un sărut pierdut,

Un suflet căzut.

Un „pa” șoptit,

Un om nepregătit.

 

O floare ofilită,

O vară cumplită.

Un zâmbet uitat,

Ani fără rezultat.

 

Este un volum care te face să înțelegi traseul rollercoaster-ului emoțional prin care te pune iubirea să treci atunci când apare în viața ta: sensibilitate, iubire, dezamăgire, speranță, tristețe, lacrimi, zâmbete, gelozie, conformare, toate cuprinse în versuri rupte din sufletul tânărului poet.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții EROARE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Samuel Pascariu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EROARE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Eroare
Autor: Samuel Pascariu
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 130
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Publicată la 2.04.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 1103 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments