Recenzie „Eroare” de Samuel Pascariu

by | Apr 2, 2019 | Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EROARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Samuel Pascariu poate fi caracterizat prin intermediul volumului său de poezii „Eroare” drept un tânăr încărcat de sentimente, dictate de puterea iubirii, geloziei, dezamăgirii și a speranței. Suma acestor stări intense au dat naștere unor versuri care te readuc pe tărâmul experiențelor trăite și transpun fiecare emoție în cel mai mic detaliu.

„Eroare” este o întruchipare a iubirii prin intermediul versurilor suave, pline de emoție și trăiri reale/nedisimulate. Fiecare poezie care apare în volum descrie câte un episod din viața tânărului. Ființa iubită a fost cea care i-a fost muză de inspirație pentru întreg volumul de poezii. Empatizând cu trăirile tânărului autor, înțelegi citind versurile sale că femeia pe care a iubit-o la ridicat și la coborât, l-a făcut fericit, și i-a făcut cunoscută durerea, dezamăgirea și tristețea în același timp.

„[…] întreg volumul stând sub semnul iubirii, fiind mai mult o stare decât o carte, a cărei calitate esențială este franchetea trăirii, nedisimulată în spatele unor artificii artistice. Declarații de dragoste, parcă desprinse dintr-un jurnal intim versificat ascuns vederilor altora, temeri nedeslușite ale unui viitor fără ființă dragă, accese de gelozie (undeva se pomenește de o adevarată catastrofă), o mulțime de întrebări inocente sau încărcate de oarece gravitate – acestea sunt componentele unui demers care poate fi și depersonalizat, aparținând unei generații în căutarea propriului sens. Iubirea poate fi, neîndoielnic, acesta”, afirmă Mihail Soare.

Dicționar

Un strop de ploaie,

Un gând în uitare,

O inimă spulberată,

O falsă iubire adevărată.

 

Un sărut pierdut,

Un suflet căzut.

Un „pa” șoptit,

Un om nepregătit.

 

O floare ofilită,

O vară cumplită.

Un zâmbet uitat,

Ani fără rezultat.

 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Samuel Pascariu

Este un volum care te face să înțelegi traseul rollercoaster-ului emoțional prin care te pune iubirea să treci atunci când apare în viața ta: sensibilitate, iubire, dezamăgire, speranță, tristețe, lacrimi, zâmbete, gelozie, conformare, toate cuprinse în versuri rupte din sufletul tânărului poet.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA EROARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Eroare
Autor: Samuel Pascariu
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 130
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Publicată la 2.04.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ema Poterasu este redactor Booknation.ro de 632 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 70 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ema Poterasu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments