Recenzie „Eroare” de Samuel Pascariu

Titlu: Eroare
Autor: Samuel Pascariu
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 130
Limba: Română
Gen Literar: Poezie
Recenzie de Ema Poterasu
Publicată la 2.04.2019
Nota recenzorului: 10/10

Samuel Pascariu poate fi caracterizat prin intermediul volumului său de poezii „Eroare” drept un tânăr încărcat de sentimente, dictate de puterea iubirii, geloziei, dezamăgirii și a speranței. Suma acestor stări intense au dat naștere unor versuri care te readuc pe tărâmul experiențelor trăite și transpun fiecare emoție în cel mai mic detaliu.

„Eroare” este o întruchipare a iubirii prin intermediul versurilor suave, pline de emoție și trăiri reale/nedisimulate. Fiecare poezie care apare în volum descrie câte un episod din viața tânărului. Ființa iubită a fost cea care i-a fost muză de inspirație pentru întreg volumul de poezii. Empatizând cu trăirile tânărului autor, înțelegi citind versurile sale că femeia pe care a iubit-o la ridicat și la coborât, l-a făcut fericit, și i-a făcut cunoscută durerea, dezamăgirea și tristețea în același timp.

„[…] întreg volumul stând sub semnul iubirii, fiind mai mult o stare decât o carte, a cărei calitate esențială este franchetea trăirii, nedisimulată în spatele unor artificii artistice. Declarații de dragoste, parcă desprinse dintr-un jurnal intim versificat ascuns vederilor altora, temeri nedeslușite ale unui viitor fără ființă dragă, accese de gelozie (undeva se pomenește de o adevarată catastrofă), o mulțime de întrebări inocente sau încărcate de oarece gravitate – acestea sunt componentele unui demers care poate fi și depersonalizat, aparținând unei generații în căutarea propriului sens. Iubirea poate fi, neîndoielnic, acesta”, afirmă Mihail Soare.

Dicționar

Un strop de ploaie,

Un gând în uitare,

O inimă spulberată,

O falsă iubire adevărată.

 

Un sărut pierdut,

Un suflet căzut.

Un „pa” șoptit,

Un om nepregătit.

 

O floare ofilită,

O vară cumplită.

Un zâmbet uitat,

Ani fără rezultat.

 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Samuel Pascariu.

Este un volum care te face să înțelegi traseul rollercoaster-ului emoțional prin care te pune iubirea să treci atunci când apare în viața ta: sensibilitate, iubire, dezamăgire, speranță, tristețe, lacrimi, zâmbete, gelozie, conformare, toate cuprinse în versuri rupte din sufletul tânărului poet.

Lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.