Recenzie Eve: Sacrificiul, de Anna Carey

Titlu: Eve: Sacrificiul
Autor: Anna Carey
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Suru
Publicată la 9.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Eve: Sacrificiul, de Anna CareyChiar dacă săptămâna aceasta a fost una foarte încărcată, nu înseamnă că nu am citit. Am avut câteva examene mai grele dar iată că au trecut și eu mi-am reluat deja cea mai de preț activitate și anume cititul. Îi duc lipsa atât de mult atunci când sunt nevoită să o abandonez pentru câteva zile, încât atunci când mă reîntorc la ea, o practic cu și mai mare plăcere.

Așadar, astăzi vreau să vă povestesc puțin despre cea de-a doua carte din seria Eve, de Anna Carey și anume Sacrificiul.

Din fericire, am văzut că cei de la Editura Leda au promis că vor traduce și ultimul volum al seriei, așa că eu îl aștept cu mare interes. Sper totuși să îl traducă mai repede, până nu uit ce am citit în aceste prime două volume. 😀

Mi-a plăcut prima carte din serie și nu am așteptat deloc până să mă apuc de următoarea. Stilul de scriere este unul lejer, la obiect, fără multe descrieri inutile. Îmi place cum scrie Anna Carey și mi-ar plăcea să citesc și alte cărți de-ale ei.

Revenind la Eve: Sacrificiul, pot spune că mi-a plăcut la fel de mult ca și prima carte, poate chiar puțin mai mult. Are mai multă acțiune și mai multe răsturnări de situație. Dacă la primul volum aproape toată acțiunea se desfășura în sălbăticie, urmărindu-i pe Eve și pe Caleb, de data aceasta avem mai multe locuri de desfășurare a acțiunii și anume: Califia, sălbăticie, Palat, mai ajungem în vizită și pe la Școli, prin închisoare și prin Periferie. Așa că acțiunea e mai complexă de data aceasta și m-a ținut mai mult cu sufletul la gură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anna Carey.

La finele volumului 1 ne aflam cu Eve în Califia, la adăpost de tot ceea ce însemna Rege și Oraș de Nisip. Într-o zi, aici își face apariția Arden, prietena lui Eve, cea alături de care a fugit de la Școală și cea pe care nu mai spera să o găsească în viață. Împreună află despre planurile întemeietoarelor adapostului de a o da pe Eve la schimb pentru libertarea lor în caz că vor veni soldații.

Cele două fete își fac un plan și reușesc să fugă din Califia, fără ca nimeni să observe. Eve crede că merge în căutarea lui Caleb dar totul a fost doar o capcană a unui soldat care reușește astfel să le prindă pe cele două. Arden este dusă din nou la Școală iar Eve va fi înmânată Regelui. Dar nu pentru motivul pe care l-a crezut ea mereu. Un secret bine păstrat iese la iveală și riscă să îi schimbe complet viața lui Eve.

Încă se gândește mereu la Caleb, cel pe care îl iubește, cel pe care nu l-a mai văzut încă de când a ajuns în Califia. Dar acesta e mai aproape decât crede ea. Și decât credeți voi. 🙂 Nu vă spun mai multe. Trebuie să citiți această serie pentru că merită toate aprecierile.

Dacă vă plac romanele distopice, atunci nu ezitați să încercați și seria Eve. Sunt doar 3 cărți, foarte ușor de citit, nu foarte lungi sau stufoase, așa că într-o după-amiază însorită, pe o bancă în parc, veți putea să vă bucurați de o acțiune interesantă.

Aspecte Pozitive:

-actiune complexa -rasturnari de situatie -poveste de iubire -sacrificiu

Aspecte Negative:

-mi-as fi dorit pe alocuri ca Eve sa fie mai hotarata si sa lupte mai mult

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.