Recenzie „Sacrificiul” de Anna Carey

Titlu: Sacrificiul
Autor: Anna Carey
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 230
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Când începi să citeşti o serie de cărţi trebuie să fii pregătit să duci până la capăt povestea aleasă. Mânată de acest aşa-zis motto, am păşit în povestea volumului doi din seria Eve de Anna Carey. Era exclus să rămân doar cu jumătate de lectură şi să nu aflu cât de strâmb a mai reuşit Eve să calce.

Eve ajunge în Oraşul de Nisip, deşi nu aşa cum şi-ar fi dorit; fără a urma o Şcoală de Meserii, fără a învăţa pe rupte şi nici fără obişnuita întrecere pentru a fi cel mai bun. Eve a făcut un salt şi drumul i-a răsărit drept în faţă. Aşa se întâmplă când eşti moştenitor al Regelui, devii automat un rang important, iar toată lumea se întinde la picioarele tale. Nu şi pentru Eve însă.

Să fii fiica Regelui nu este o misiune uşoară. Mai ales când planurile propriului tată ţi se par macabre, mai ales când prietenii tăi suferă într-o sărăcie lucie şi riscă oricând să-şi piardă viaţa. Odată simţit gustul libertăţii şi al sentimentelor ce-ţi pot însufleţi inima, este greu să te mai întorci la ce a fost. Eve nu vrea un regat, îl vrea doar pe Caleb alături de care să trăiască şi să simtă încontinuare că pluteşte.

Să fii mereu sub supraveghere şi ameninţare continuă îţi poate insufla şi mai mult dorinţa de evadare, iar apropierea căsătoriei obligatorii cu Charley Harris îţi poate da un implus violent de a părăsi „corabia” înainte de scufundare. Dar când Regele are ochi peste tot, orice neatenţie de costă, iar Eve ajunge iar la un pas de a pierde totul.

Sacrificiul mi-a frânt inima cu al său final. Toată alergătura m-a făcut să sper că totuşi lucrurile se vor îndrepta. Deşi, în sufletul meu, îi dau dreptate autoarei şi o felicit pentru întorsătura de situaţie. Eve, ca şi personaj, este neglijentă, naivă şi mereu pregătită să se arunce în neant fără garanţii. Şi, mai ales, este frivolă şi egoistă. Dorinţa ei de a-l avea pe Caleb o face să nu mai fie atentă la cei din jur şi să-i sacrifice pentru o cauză pierdută. În final, Eve merită tot ceea ce pătimeşte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anna Carey.

În schimb, dacă e să aleg un personaj preferat din cele două volume ale serie, aş alege-o pe Arden. Curajoasă şi o adevărată supravieţuitoare, cu toate că şi ea greşeşte în alegerea pe care o face, mai ales când acea alegere este Eve.

Voi ce personaj favorit veţi alege, mă întreb?

Până la aflarea răspunsului, vă doresc „Lectură plăcută!”.

🔥 CARTEA SACRIFICIUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.