Recenzie „Sacrificiul” de Anna Carey

by | Sep 30, 2017 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SACRIFICIUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când începi să citeşti o serie de cărţi trebuie să fii pregătit să duci până la capăt povestea aleasă. Mânată de acest aşa-zis motto, am păşit în povestea volumului doi din seria Eve de Anna Carey. Era exclus să rămân doar cu jumătate de lectură şi să nu aflu cât de strâmb a mai reuşit Eve să calce.

Eve ajunge în Oraşul de Nisip, deşi nu aşa cum şi-ar fi dorit; fără a urma o Şcoală de Meserii, fără a învăţa pe rupte şi nici fără obişnuita întrecere pentru a fi cel mai bun. Eve a făcut un salt şi drumul i-a răsărit drept în faţă. Aşa se întâmplă când eşti moştenitor al Regelui, devii automat un rang important, iar toată lumea se întinde la picioarele tale. Nu şi pentru Eve însă.

Să fii fiica Regelui nu este o misiune uşoară. Mai ales când planurile propriului tată ţi se par macabre, mai ales când prietenii tăi suferă într-o sărăcie lucie şi riscă oricând să-şi piardă viaţa. Odată simţit gustul libertăţii şi al sentimentelor ce-ţi pot însufleţi inima, este greu să te mai întorci la ce a fost. Eve nu vrea un regat, îl vrea doar pe Caleb alături de care să trăiască şi să simtă încontinuare că pluteşte.

Să fii mereu sub supraveghere şi ameninţare continuă îţi poate insufla şi mai mult dorinţa de evadare, iar apropierea căsătoriei obligatorii cu Charley Harris îţi poate da un implus violent de a părăsi „corabia” înainte de scufundare. Dar când Regele are ochi peste tot, orice neatenţie de costă, iar Eve ajunge iar la un pas de a pierde totul.

Sacrificiul mi-a frânt inima cu al său final. Toată alergătura m-a făcut să sper că totuşi lucrurile se vor îndrepta. Deşi, în sufletul meu, îi dau dreptate autoarei şi o felicit pentru întorsătura de situaţie. Eve, ca şi personaj, este neglijentă, naivă şi mereu pregătită să se arunce în neant fără garanţii. Şi, mai ales, este frivolă şi egoistă. Dorinţa ei de a-l avea pe Caleb o face să nu mai fie atentă la cei din jur şi să-i sacrifice pentru o cauză pierdută. În final, Eve merită tot ceea ce pătimeşte.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anna Carey

În schimb, dacă e să aleg un personaj preferat din cele două volume ale serie, aş alege-o pe Arden. Curajoasă şi o adevărată supravieţuitoare, cu toate că şi ea greşeşte în alegerea pe care o face, mai ales când acea alegere este Eve.

Voi ce personaj favorit veţi alege, mă întreb?

Până la aflarea răspunsului, vă doresc „Lectură plăcută!”.

🔥 CARTEA SACRIFICIUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Sacrificiul
Autor: Anna Carey
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 230
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Daniela este redactor Booknation.ro de 1254 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments