Recenzie „Falsă identitate” de Mirela Oprea

de | aug. 1, 2017 | Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA FALSĂ IDENTITATE ARE REDUCERE PE:

Falsă identitate de Mirela Oprea, este un roman pe care îl recomand din tot sufletul pentru că este acel tip de carte ce nu o lași  din mână până nu o termini, chiar dacă ești epuizat și vrei să te oprești, pur și simplu nu poți.

Este romanul pe care l-am „savurat” în doar două zile, povestea Joannei Edwards și Nicholas Newcomen te răpesc din lumea realului și te transpun în lumea lor, unde vei face parte din fiecare personaj, vei trăi emoțiile ce plutesc prin aer și vei resimți ciocnirea norilor de iubire dintre dintre protagoniști de fiecare dată când aceștia apar în peisaj.

Acest roman oferă o lecție de viață pe care oamenii înstăriți ar trebui să o învețe: Banii nu aduc și nu vor aduce niciodată fericirea, nu-ți vor oferi dreptul de a judeca și nici nu-ți va oferi niciodată posibilitatea de a te „juca” cu sentimentele unor ființe doar pentru ați satisface amuzamentul. Iar Nicholas Newcomen va învăța această lecție!

Dacă îți place recenzia cărții FALSĂ IDENTITATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mirela Oprea

„Părea că toată lumea alerga nebună înnebunită, sperând să găsească fericirea, însă nimeni nu-şi dădea seama că fericirea după care alergăm se află de fapt în fiecare clipă a vieții pe care cu neștiință și nepăsare o irosim.”

Joanna Edwards, frumoasa și deșteapta fiică a milionarului Stephen Oliver Edwards, împarte mereu fericire pe unde merge. Emană puritate și inocență, însă încăpățânarea de a salva cât mai multe vieții îi va aduce necazuri, iar atunci când tatăl acesteia îi propune să meargă la o întâlnirea cu arogantul afacerist Nicholas Newcomen, care calcă pe cadavre pentru a urca cât mai repede în vârful piramidei; Joanna se vede nevoită să accepte, însă nu știe că destinul i-a pregătit alte planuri.

La doar 23 de ani,  Joanna nu pune preț pe ea, ci pe cei din jur, nu vrea rochii extravagante și excursii prin lume, ci vrea să ajute cât mai mulți oameni care au nevoie de ajutor și sprijin.
Aceasta împreună cu Robert,-băiatul pe care îl ajută cu îmbrăcăminte și mâncare-,
găsesc pe un bărbat aproape mort decât viu, un bărbat la care în fiecare zi, se opreau niște oameni dubioși și îl drogau. Iar Joanna nu putea să accepte așa ceva, așa că l-a ajutat. Oare cine e acel bărbat cu haine de firmă și de ce acei oameni vor să-l țină sub „mantia morții”?

„..Și încă nu-i venea să creadă că, în acest oraș minunat, existau două lumi total diferite: o lume a abundenței, bogăției și luxului exorbitant și o lumea a mizeriei, a sărăciei și a neputinței.”

Însă aceasta își dorește să salveze cât mai multe suflete, iar atunci când o adolescentă de 16 anișori căzuse în ghearele unei lumii nepotrivite, Joanna se deghizează în prostituată și merge să o ajute.
Însă după ce se termină calvarul fetei, va începe al Joannei, iar atunci când 2 bărbați o iau cu ei pentru ai propune un târg, Joanna se vede nevoită să accepte.  Dar oare va accepta propunerea de al seduce pe David?

Nicholas Newcomen, bărbatul care sucește mințile multor femei, bărbatul care poartă mereu o mască pentru a nu fi descoperit.
Bărbatul care dorește să îngroape rănile pe care le-a avut, dar și inima pe care o are, deși mulți spun că el e un tiran care doar aleargă după bani și calcă în picioare fiecare inima a unei femei pe care o cucerise doar cu o singură privire, Nicholas nu a ajuns vreodată să o iubească cu adevărat, asta până când o întâlnește pe fermecătoarea prostituată Joanna de care este atras iremediabil.

„Știa că dacă s-ar fi aflat lângă omul iubit, ar fi putut să întindă mâna și să atingă înaltul cerului și adâncul oceanului.”

Aventura începe cu micile provocări aruncate de protagoniști unul altuia, fiecare orgoliu este în alertă și pregătit să lupte, sunt lăsate în ring pentru a se decide cine este câștigătorul, însă dacă atunci când au pășit în ring, orgoliul lui Nicholas era colosal, iar al Joannei cât un purice, pe parcurs lucrurile se schimbă. 

Principiile lui Nicholas nu-l lasă să vadă dincolo de aparențe, o rochie scurtă, niște paiete și un machiaj strident nu poate să catalogheze o femeie ca fiind prostituată, însă chiar și așa dacă ar fi, inima lui Nicholas bate în ritm alert pentru frumoasa străină ce l-a cucerit, încă de la început,  iar atunci când planul de al seduce pe David este pe sfârșite, acesta își dă seama ce reprezintă cu adevărat Joanna pentru el. Dar oare va fi prea târziu?

Recomand această carte pentru subiectul, protagoniști, persoanjele, situațiile în care au fost puse, dar și pentru frumoasa lecție pe care ne-o oferă.  Pentru liniștea ce te cuprinde în brațe, atunci când descoperi un puțin câte puțin despre fiecare viață ascunsă după un paravan pe care nu ar trebui să existe. Nicholas se luptă cu principiile, dar și Joanna pentru ai oferi o altă imagine asupra vieții, nu doar a banilor cu care rezolvi totul, ci vrea să-l învețe să lucreze cu „sufletul”.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FALSĂ IDENTITATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Falsă Identitate
Autor: Mirela Oprea
An apariție : 2017
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 574
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1159

Alte recenzii de la Mirela Oprea:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Alina este redactor Booknation.ro de 1931 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Am cartea de ceva timp pe lista. Pana acum nu am rusit sa o iau dar cu siguranta nu voi abandona ideea.