Recenzie “Cavalerii timpului. Inițierea” de Mirela Oprea

by | Jan 3, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAVALERII TIMPULUI. INIȚIEREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cavalerii timpului-Inițierea este primul volum dintr-o nouă serie de carți fantastice a autoarei constănțene Mirela Oprea.

De această dată autoarea ne invită într-o cu totul altă lume, una de basm în care realitatea se împletește în mod armonios cu fantezia.

Personajul central al romanului este Ela, o tânără deosebită, înzestrată cu niște capacități extrasenzoriale nemaiîntâlnite. Aceasta împreuna cu Miron – un amic din copilărie pornește o luptă împotriva răului absolut.

Cei doi încep această aventură însoțiți de o echipă pestriță de personaje – vampiri, vârcolaci, luptători neînfricați veniți din toate colțurile lumii, ce își unesc forțele pentru a înfrânge răul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mirela Oprea

Romanul în sine este o alegorie legată de eterna luptă dintre bine și rău. Personajele au caractere diferite, cu calități și defecte variate, iar acestea sub îndrumate Elei, ce este un fel de maestru spiritual, reușesc să-și găsească echilibrul, să se descopere și să ajungă în final la adevăratul lor potențial.

Cartea însă este condimentată și cu câteva povești de dragoste, astfel încât pe parcurs vedem cum se formează câteva cupluri și cum interacționează acestea între ele.

Finalul romanului este unul optimist, plin de speranță ce oferă cititorului o stare pozitivă.

Titlu: Cavalerii Timpului. Inițierea
Autor: Mirela Oprea
An apariție : 2018
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 309
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 3.01.2019
Nota recenzorului: 6/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Andreea Puf este redactor Booknation.ro de 702 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 84 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Puf aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments