Recenzie ”Fantastic Beasts and where to find them” de J. K. Rowling

de | oct. 7, 2021 | Recenzii cărți

O mică prezentare:

Newt Scammander ar trebui să știe că este interzis să practice magia în fața no-magilor, sau așa cum îi numesc vrăjitorii, muggle-șii. Newt ajunge la New York cu valiza sa magică pline de animale fantastice și strică totul. Când își încurcă valiza cu a lui Jacob, un simplu om, Tina trebuie să intervină.

Tina este un fost auror, iar când îl vede pe Newt la bancă practicând magie, ea trebuie să își facă treaba. Când apar în fața celor mai influenți vrăjitori, Newt își dă seama că valiza ce trebuia predată, este o simplă valiză cu produse de patiserie. În tot acest timp, valiza sa care ascundea o mulțime de animale s-a aflat la Jacob.

Animalele fantastice scapă și o iau la goană în tot New York-ul unde vrăjitorii erau deja văzuți cu ochi răi. Ce le rămâne de făcut? După ce au uitat să îl facă să uite pe Jacob, pornesc împreună în căutarea animalelor. Animalele nu ar trebui să le dea bătăi de cap vrăjitorilor care erau deja speriați. Maleficul Grindelwald a scăpat și este undeva, în lume. Dar oare unde?

Când un obscur devine problema lui Newt, el și Tina primesc o pedeapsă gravă. Tot ce le rămâne de făcut este să fugă. Gata să salveze obscurul, o forță întunecată prinsă în corpul unui băiat, ei pot înfrunta orice. Dar oare îl pot înfrunta și pe Grindelwald?

Drumurile lor se intersectează cu cel mai de temut vrăjitor. Oare cum vor ieși din încurcătura asta? Împreună cu animalele fantastice, vrăjitorii sunt gata de luptă.

Oamenii au deosebitul talent de a alege exact ceea ce le face rău

Opinia mea:

Sunt un fan uriaș Harry Potter, chiar dacă am citit abia la optsprezece ani această serie. Am iubit universul, personajele și întreaga lume a magiei. De aceea, Fantastic Beasts a fost exact ceea ce îmi doream să citesc în perioada asta. Octombrie este luna magiei, luna Halloween-ului, cea care îmi aduce în minte imaginea cu dovlecii din sala de la Hogwarts.

Această carte împreună cu filmul ei mi-au plăcut la nebunie și mi-au redat bucuria de copil, bucuria de a face parte încă o dată din lumea asta Harry Potter-ish. Newt mi-a fost drag, însă cel mai mult mi-a plăcut de Jacob și de toate reacțiile lui prețioase de pe parcursul cărții.

Scena din final cu Grindelwald m-a făcut să îmi doresc să citesc imediat volumul doi și cred că toți fani ar simți asta. Abia aștept să fac cunoștință cum se cuvine cu Grindelwald și cu toate planurile lui întunecate!

Până atunci, recomand tuturor cărțile scrise de J. K. Rowling, fie că sunteți copii, adolescenți, adulți, Harry Potter merită să facă parte din viața tuturor cu toată magia cu care vine la pachet!

Titlu: FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM
Autor: J. K. Rowling
An apariție : 2016
Editura: SPHERE
Nr. Pagini: 293
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1396

Alte recenzii de la J. K. Rowling:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Scandalul“ de Fredrik Backman
Recenzie „Scandalul“ de Fredrik Backman

Una dintre marile greșeli pe care le facem este să subestimăm importanța pe care o oferă ceilalți lucrurilor nesemnificative nouă. Ca atunci când un copil își pierde jucăria preferată (mică, ieftină, uzată) iar când plânge după ea vedem în asta o slăbiciune și un non...

Recenzie “Ultimul mesaj” de Laura Dave
Recenzie “Ultimul mesaj” de Laura Dave

Cu toții avem povești pe care nu le spunem niciodată. Dar aceasta este o poveste care trebuie spusă, fără doar și poate! Hannah este căsătorită cu Owen Michaels și e convinsă că el e dragostea vieții ei. Într-o zi însă, apare la ușa casei lor o elevă (Owen este...

Recenzie ”Pâine cu ceva” de Liliana Nechita
Recenzie ”Pâine cu ceva” de Liliana Nechita

O carte necesară, fiindcă: Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții. Pâinea cu ceva. Ăsta să fi fost laitmotivul oamenilor simpli care au prins acea perioadă, atât de controversată, din filele de istorie ale încercatului...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 4 luni și a scris până acum 329 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments