Recenzie ”Fantoma și iubirea” de Marc Levy

de | sept. 4, 2023 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți

Fantoma si iubirea copertaOare îmi plac cărțile romance? Sigur că da, deși citesc mai rar acest gen în prezent.

Uite totuși că romanul ”Fantoma și iubirea” de Marc Levy a ajuns la mine la fix, exact când eram într-un reading slump. Și mi-a plăcut atât de mult deși a fost oarecum clișeic și cu un final previzibil și fericit. De la autorul francez am mai citit și romanul ”În altă viață”.

Ficțiunea „Fantoma și iubirea” e despre o dragoste ce trece granițele dintre lumi și cucerește totul

Dar e și despre dragostea de pe pământ în toate formele ei: afectivă, familială, altruistă, de sine, pasională.

Romanul lui Marc Levy te cucerește și te ia cu el în paginile sale, ajungând să trăiești alături de personaje o aventură cu iz supranatural, amuzantă, dar extrem de emoționantă și tandră. Mi-a plăcut maxim și l-am citit aproape pe nerăsuflate.

Cartea este despre dragoste, dar conține mai multe povești de iubire

Iubirea fantomei tatălui pentru femeia care i-a furat inima. Iubirea fiului pentru tatăl său, care și după moarte persistă și duce la urmări neașteptate, dar emoționante.

Și în final iubirea timidă, dar împărtășită dintre doi tineri ai căror părinți s-au cunoscut în timpul vieții și vor să fie împreună și pe lumea cealaltă, pentru eternitate.

Thomas este un pianist extrem de talentat. El călătorește peste tot în lume și încântă mapamondul cu talentul său. Însă dacă viața profesională e bine pusă la punct și îl satisface, viața personală, în special cea sentimentală, e la pământ.

Asta până când într-o zi se trezește cu fantoma tatălui său, Raymond, care îl ia prin surprindere și îi cere o mare favoare. De aici toată aventura și farmecul cărții prind contur.

Stilul scrierii nu e deloc greoi, limbajul e amuzant pe alocuri iar povestea e înduioșătoare. Îți stârnește tot felul de sentimente și trăiri. Vei dori să împărtășești experiența lecturii cărții ”Fantoma și iubirea” cu cineva drag.

Numărul de personaje nu e mare, drept pentru care îți va fi ușor să urmărești narațiunea și aventurile lor. Fiecare personaj în parte este descris în cel mai realist mod, în cele mai fidele culori. Drept urmare vei ajunge să empatizezi cu Thomas și cu fantoma tatălui său, dar și cu fata celei cu care vrea fantoma îndrăgostită să ajungă să-și petreacă eternitatea.

”Fantoma și iubirea” de Marc Levy este clar o operă de ficțiune

Însă e atât de duioasă și caldă încât vrei să crezi măcar pentru o clipă în basme și supranatural.

Doar 3 zile mai sunt rămase pentru ca fantoma tatălui să ajungă să-și scrie istoria de dragoste în stele. Dar tot atâtea zile sunt necesare pentru ca și fiul să ajungă să cunoască emoții nebănuite și în final o posibilă iubire proprie.

O mare aventură la care se vor îmbarca atât fiul, cât și tatăl, presărată de amintiri, regrete, întâmplări stranii și clipe amuzante, ne poartă și pe noi dincolo de real și obișnuit.

Am adorat acest roman de dragoste plin de farmec. Sunt sigură că și voi îl veți îndrăgi.

Titlu: Fantoma și Iubirea
Autor: Marc Levy
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 4011

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 12 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments