Recenzie „Fascinaţie” (Fascinație #1) de Melissa Marr

Titlu: Fascinaţie (fascinație #1)
Autor: Melissa Marr
An apariție : 2009
Editura: Rao
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 20.02.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI FASCINAŢIE (FASCINAȚIE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Fascinatie de Melissa MarrMelissa Marr este o autoare fantasy de origine americană, născută la 25 iulie 1972. Primul ei roman Wicked Lovely a cunoscut tiparul în 2007 şi a fost declarat the New York Times bestseller. Acest roman a fost transformat într-o serie şi urmat de alte patru volume: Ink Exchange, Fragile Eternity, Radiant Shadows, Darkest Mercy.

În limba română această serie a fost tradusă sub numele de Fascinaţie şi doar primele două volume din cele cinci şi anume Fascinaţie (Wicked Lovely) şi Obsesie (Ink Exchange) au cunoscut tiparul românesc.

Câţi dintre noi nu a aşteptat- o, copil fiind, pe Zâna – Măseluţă să-i dea un bănuţ pentru un dinte? A crezut cineva vreodată că o zână ar putea să fie rea? Nici prin cap nu ne- ar fi trecut. Aislinn însă vine să ne demonstreze contrariul.

De mic copil, Aislinn a putut să vadă zâne dar a fost mereu îndrumată să disimuleze acest lucru şi să se poarte ca şi cum nu le-ar vedea. Putea să vadă fiecare obrăznicie pe care o făceau aceste zâne, să simtă orice mică atingere şi totuşi să se comporte ca fiecare om dintr-o încăpere care nu avea darul “vederii”.

Orfană, având drept familie doar pe bunica ei, îşi găseşte mereu refugiul în preajma bunului ei prieten, de care şi este îndrăgostită în secret, Seth. Deşi greu, dar nu imposibil, Aislinn reuşeşte să-şi ţină secretul bine ascuns. Situaţia se schimbă în momentul în care Regele Verii, Keenan vrea să o cucerească şi să o transforme în Regina Verii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Melissa Marr.

Mereu urmărită şi sătulă de necunoscute, Aislinn hotărăşte să preia controlul şi cu ajutorul lui Seth încearcă să afle ce doreşte Regele Verii de la ea, fără a divulga faptul că-i poate vedea adevărată identitate, mascată sub chip uman.

Ca şi în societatea oamenilor şi cea a zânelor există o rânduială şi o ordine. Avem o Regină a Iernii, Beira, mai rece decât gheaţa, un Rege al Verii, Keenan, ale cărui puteri sunt sub “sechestrul” unui blestem, Fata Iernii, Donia muritoarea ce a riscat totul în numele iubirii pentru Keenan, şi Fetele Verii, muritoarele alese de-a lungul timpului care nu au avut tăria de a risca frigul iernii pentru a afla dacă îndeplinesc titulatura de “cea aleasă”.

Poate oare Aislinn să refuze un Rege al zânelor şi să-şi continue viaţa simplă de muritoare? Va reuşi Regele Verii să-şi găsească a lui Regină? Şi Regina Iernii ce rol joacă în această poveste?

Prin intermediul seriei Fascinaţie, Melissa Marr dă naştere unei alte dimensiuni şi creează o altă lume. “Zânele Melissa Marr” vin să schimbe toate basmele copilăriei şi să acopere orice lipsă de informaţie care ar fi fost ştearsă de-a lungul timpului.

ACUM GĂSEȘTI FASCINAŢIE (FASCINAȚIE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Dispare triunghiul amoros aparent, poveştile de iubire incipiente râmânând fidele şi pe aceeaşi traiectorie.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Marinela Gherghelas
    Reply

    Foarte frumoasa recenzie. Datorita voua am citit niste carti extraordinare si cea analizata aici promite mult…

POST A COMMENT.