Recenzie “Fata anonimă” de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen

by | Aug 24, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA ANONIMĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fata anonimă de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen

Fata aninonimă este unul dintre cele mai noi thrillere apărute la Editura Litera, sub bagheta duo-ului american, Greer Hendricks și Sarah Pekkanen.

Cartea aceasta are toate ingredientele pentru a fi un thriller perfect: Din nevoia de a câștiga ceva bani, Jessica Farris se înscrie la un studiu psihologic despre etică și moralitate inițiat de un psihiatru de succes, doamna doctor Shields. Să răspundă la câteva întrebări destul de incomode nu o deranjează pe Jessica prea mult, mai ales când pleacă acasă cu un cec destul de baban.

Aceasta este selectată de către Shields pentru a duce studiul mai departe de o sală goală cu un calculator în mijloc, iar întrebările și provorcările devin tot mai dificile, ceea ce îi trezește suspiciuni Jessicăi.

Suspiciunile cresc

Atunci când soțul doamnei doctor intră în joc, lucrurile devin complicate, iar o sinucidere a unei foste paciente și participante la studiu de-a lui Shields va face totul un mister și o afundătură fără de scăpare pentru Jessica.

Slow start

Așadar, lectura are potențial, dar ceva nu s-a derulat conform așteptărilor. Începutul este puțin cam greoi, asta pentru că acțiunea nu se grăbește deloc.

Totuși, cu puțină răbdare, personajele își intră în rol, iar cititorul este pe deplin introdus în mister.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Greer Hendricks

Finalul a fost unul bun, dar pe care se putea insista puțin mai mult, se putea scoate un deznodămând cu totul neașteptat și surprinzător.

Per total, mi-a plăcut cartea, se citește ușor și cu toate că are 470 de pagini, treci prin ele destul de repede pentru că vrei să descoperi ce se va întâmpla în continuare, lucru specific acestui gen.

Duo atât la personaje, cât și la autori

Nu am citit cartea Soția dintre noi de la aceleași autoare, dar am înțeles că a fost un mare hit. Că tot veni vorba, a fost foarte interesant să citesc o carte scrisă de doi autori. Am încercat să îmi dau seama cine ce a scris, asta pentru că în carte avem parte de 2 perspective, cea a lui Jessica și cea a doamnei doctor, acestea fiind foarte diferite.

Faptul că ai două minți concentrându-se pe o carte poate însemna de două ori mai multe idei, dar poate însemna și un compromis pe care trebuie să îl faci față de celălalt autor. Am simțit, la început mai ales, un fel de stângăcie în firul poveștii, dar cred că acest lucru a fost intenționat pentru a accentua discrepațele și diferențele între cele două personaje.

Recomand cartea pentru cei ce vor un slow-burning thriller, Fata anonimă fiind o lectură numai bună pentru după-amiezi liniștite.

Titlu: Fata Anonimă
Autor: Greer Hendricks
,
Sarah Pekkanen
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 24.08.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ioana este redactor Booknation.ro de 438 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 30 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments