🔥 CARTEA FATA ANONIMĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Fata anonimă de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen

Fata aninonimă este unul dintre cele mai noi thrillere apărute la Editura Litera, sub bagheta duo-ului american, Greer Hendricks și Sarah Pekkanen.

Cartea aceasta are toate ingredientele pentru a fi un thriller perfect: Din nevoia de a câștiga ceva bani, Jessica Farris se înscrie la un studiu psihologic despre etică și moralitate inițiat de un psihiatru de succes, doamna doctor Shields. Să răspundă la câteva întrebări destul de incomode nu o deranjează pe Jessica prea mult, mai ales când pleacă acasă cu un cec destul de baban.

Aceasta este selectată de către Shields pentru a duce studiul mai departe de o sală goală cu un calculator în mijloc, iar întrebările și provorcările devin tot mai dificile, ceea ce îi trezește suspiciuni Jessicăi.

Suspiciunile cresc

Atunci când soțul doamnei doctor intră în joc, lucrurile devin complicate, iar o sinucidere a unei foste paciente și participante la studiu de-a lui Shields va face totul un mister și o afundătură fără de scăpare pentru Jessica.

Slow start

Așadar, lectura are potențial, dar ceva nu s-a derulat conform așteptărilor. Începutul este puțin cam greoi, asta pentru că acțiunea nu se grăbește deloc.

Totuși, cu puțină răbdare, personajele își intră în rol, iar cititorul este pe deplin introdus în mister.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Greer Hendricks.

Finalul a fost unul bun, dar pe care se putea insista puțin mai mult, se putea scoate un deznodămând cu totul neașteptat și surprinzător.

Per total, mi-a plăcut cartea, se citește ușor și cu toate că are 470 de pagini, treci prin ele destul de repede pentru că vrei să descoperi ce se va întâmpla în continuare, lucru specific acestui gen.

Duo atât la personaje, cât și la autori

Nu am citit cartea Soția dintre noi de la aceleași autoare, dar am înțeles că a fost un mare hit. Că tot veni vorba, a fost foarte interesant să citesc o carte scrisă de doi autori. Am încercat să îmi dau seama cine ce a scris, asta pentru că în carte avem parte de 2 perspective, cea a lui Jessica și cea a doamnei doctor, acestea fiind foarte diferite.

Faptul că ai două minți concentrându-se pe o carte poate însemna de două ori mai multe idei, dar poate însemna și un compromis pe care trebuie să îl faci față de celălalt autor. Am simțit, la început mai ales, un fel de stângăcie în firul poveștii, dar cred că acest lucru a fost intenționat pentru a accentua discrepațele și diferențele între cele două personaje.

Recomand cartea pentru cei ce vor un slow-burning thriller, Fata anonimă fiind o lectură numai bună pentru după-amiezi liniștite.

🔥 CARTEA FATA ANONIMĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fata Anonimă
Autor: Greer Hendricks
,
Sarah Pekkanen
An apariție : 2019
Editura: Editura Litera
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 24.08.2019
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 224 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana