„Nu ești singură” este un alt thriller psihologic de la duoul feminin Greer Hendricks și Sarah Pekkanen. Nu mai țin minte exact toate detaliile celorlalte două romane citite, „Soția dintre noi” și „Fata anonimă„, dar țin minte că m-au cucerit. Mi s-au părut pline de suspans, de neprevăzut și aveau povești atât de sucite încât cu greu le dădeai de cap.
Acest roman crime este și feminist, pe deasupra faptului că este psihologic, ceea ce mă face să îl laud și mai mult
Cartea este despre un grup de femei misterioase și total diferite care au totuși ceva în comun. Ce, nu vă spun acum, dar cert este că sunt unite și sunt prietene cu adevărat una pentru cealaltă. Și sunt atât de protectoare una cu cealaltă încât consideră că trebuie luate măsuri speciale dacă uneia i se întâmplă să se supere dintr-o anumită cauză.
Grupul lor este unit și feminist, fiecare dintre ele avându-și rolul bine delimitat în cadrul acestuia. Dar totuși două femei par să iasă mai mult în evidență – cele două surori Moore, Cassandra și Jane. Autoarele acestui thriller ne fac să credem că ele sunt șefele grupării, că ele ar fi cele care trag sforile și pun pe toată lumea în priză când e vorba de vreo criză.
Dar adevărata minte genială și criminală este alta
Cineva dorește mai mult decât orice să se răzbune pe o anumită persoană și face tot ce îi stă în putință pentru a o pedepsi. Și cu ajutorul acestei sororități, crede că este cu putință lucrul pe care și-l dorește. Cuiva din trecut îi trebuie aplicată o corecție pentru a nu mai face rău. Dar atunci când faci rău pentru a pedepsi alt rău, în cine te transformă?
În justițiar sau criminal calculat și cu sânge rece?
Povestea romanului „Nu ești singură” începe cu așa zisa sinucidere a uneia dintre membrele acestui grup de femei
Sinuciderea are loc la metrou iar martora se întâmplă să fie Shay Miller, o femeie de 31 de ani a cărei viață pare că nu are nici un sens pentru ea. Văzând ce s-a întâmplat în fața ei și nu a putut împiedica, Shay începe să aibă atacuri de panică și anxietate.
Dar în același timp se simte atât de marcată de brutalul eveniment încât caută să afle mai multe despre viața victimei și chiar ajunge în punctul în care își dorește să fie ca acea femeie, să aibă viața ei și cercul ei de prietene.
Adică să le aibă ca prietene, confidente și amice de shopping și relaxare pe fabuloasele surori Moore.
Ea nu știe că se bagă singură în gura lupului și că de acolo cu siguranță nu va mai ieși întreagă
Shay nu are o locuință a ei, nu are iubit, prietene pe care să se bazeze și nici un job fix care să o satisfacă din punct de vedere profesional. Nu are deloc viață socială și își plânge de milă în timp ce își notează tot felul de statistici în caietul ei de care e nedespărțită. Dar fix mintea ei o va ajuta în situații limită.
Atunci când femeia intră pe neașteptate în grupul celorlalte, acestea își dau seama că o ocazie perfectă s-a ivit pentru a rezolva tot ce le apasă. Și dacă Shay ar da orice pentru a fi una dintre ele, atunci s-ar putea să se ofere voluntară ca jertfă pentru păcatele altora.
Mie mi-a plăcut foarte mult unde a bătut povestea și cum s-a desfășurat, pe mai multe planuri narative și temporale, jonglând cu personaje și fapte, secrete cu greu dezvăluite și un joc de-a șoarecele și pisica.