Recenzie „Nu ești singură” de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen

de | iun. 16, 2022 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA NU EȘTI SINGURĂ ARE REDUCERE PE:

Nu esti singură de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen„Nu ești singură” este un alt thriller psihologic de la duoul feminin Greer Hendricks și Sarah Pekkanen. Nu mai țin minte exact toate detaliile celorlalte două romane citite,Soția dintre noi” și „Fata anonimă, dar țin minte că m-au cucerit. Mi s-au părut pline de suspans, de neprevăzut și aveau povești atât de sucite încât cu greu le dădeai de cap.

Acest roman crime este și feminist, pe deasupra faptului că este psihologic, ceea ce mă face să îl laud și mai mult

Cartea este despre un grup de femei misterioase și total diferite care au totuși ceva în comun. Ce, nu vă spun acum, dar cert este că sunt unite și sunt prietene cu adevărat una pentru cealaltă. Și sunt atât de protectoare una cu cealaltă încât consideră că trebuie luate măsuri speciale dacă uneia i se întâmplă să se supere dintr-o anumită cauză.

Grupul lor este unit și feminist, fiecare dintre ele avându-și rolul bine delimitat în cadrul acestuia. Dar totuși două femei par să iasă mai mult în evidență – cele două surori Moore, Cassandra și Jane. Autoarele acestui thriller ne fac să credem că ele sunt șefele grupării, că ele ar fi cele care trag sforile și pun pe toată lumea în priză când e vorba de vreo criză.

Dar adevărata minte genială și criminală este alta

Cineva dorește mai mult decât orice să se răzbune pe o anumită persoană și face tot ce îi stă în putință pentru a o pedepsi. Și cu ajutorul acestei sororități, crede că este cu putință lucrul pe care și-l dorește. Cuiva din trecut îi trebuie aplicată o corecție pentru a nu mai face rău. Dar atunci când faci rău pentru a pedepsi alt rău, în cine te transformă? 

În justițiar sau criminal calculat și cu sânge rece?

Povestea romanului „Nu ești singură” începe cu așa zisa sinucidere a uneia dintre membrele acestui grup de femei

Sinuciderea are loc la metrou iar martora se întâmplă să fie Shay Miller, o femeie de 31 de ani a cărei viață pare că nu are nici un sens pentru ea. Văzând ce s-a întâmplat în fața ei și nu a putut împiedica, Shay începe să aibă atacuri de panică și anxietate.

Dar în același timp se simte atât de marcată de brutalul eveniment încât caută să afle mai multe despre viața victimei și chiar ajunge în punctul în care își dorește să fie ca acea femeie, să aibă viața ei și cercul ei de prietene.

Adică să le aibă ca prietene, confidente și amice de shopping și relaxare pe fabuloasele surori Moore.

Ea nu știe că se bagă singură în gura lupului și că de acolo cu siguranță nu va mai ieși întreagă

Shay nu are o locuință a ei, nu are iubit, prietene pe care să se bazeze și nici un job fix care să o satisfacă din punct de vedere profesional. Nu are deloc viață socială și își plânge de milă în timp ce își notează tot felul de statistici în caietul ei de care e nedespărțită. Dar fix mintea ei o va ajuta în situații limită.

Atunci când femeia intră pe neașteptate în grupul celorlalte, acestea își dau seama că o ocazie perfectă s-a ivit pentru a rezolva tot ce le apasă. Și dacă Shay ar da orice pentru a fi una dintre ele, atunci s-ar putea să se ofere voluntară ca jertfă pentru păcatele altora.

Mie mi-a plăcut foarte mult unde a bătut povestea și cum s-a desfășurat, pe mai multe planuri narative și temporale, jonglând cu personaje și fapte, secrete cu greu dezvăluite și un joc de-a șoarecele și pisica.

Ți-a plăcut recenzia cărții NU EȘTI SINGURĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Greer Hendricks

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NU EȘTI SINGURĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Nu Ești Singură
Autor: Greer Hendricks
,
Sarah Pekkanen
Traducător: Manuela Bulat
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.06.2022
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2948

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1363 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments