Recenzie „Fata care citea în metrou” de Christine Feret – Fleury

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CARE CITEA ÎN METROU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Îmi amintesc că mă plimbam printr-o librărie acum doi ani și o carte cu o copertă atrăgătoare mi-a sărit în ochi. Fata care citea în metrou de Christine Feret – Fleury a ajuns în scurt timp în biblioteca mea după ce am citit sinopsis-ul de pe spate. Mă așteptam să fie o poveste cu un plot twist de neimaginat, însă nu a fost așa.

Cartea mi-a plăcut mult, însă este destul de monotonă pe alocuri. Eroina cărții este o franțuzoaică tipică din Paris, cu o viață lipsită de evenimente imprevizibile. Își dorește să aibă parte de o schimbare și să i se întâmple ceva palpitant care să o scoată din această rutină.

Lucrează la o agenție imobiliară și merge cu metroul în fiecare dimineață. Cititoare împătimită, Juliette mai trage cu ochiul din când în când și la ce citesc alți pasageri. Plictisită de rutina pe care o menține de patru ani, eroina decide într-o zi să coboare la o altă stație de metrou.

Nu avea idee cât de mult aveau să se schimbe lucrurile.

Atunci când își pune planul în aplicare și schimbă traseul, Juliette zărește o iraniană plimbându-se pe străzi. Fata o ghidează către un loc ascuns și special, unde descoperă lucruri de neimaginat. Juliette revine în acest loc și îl include în rutina ei lipsită de evenimente deosebite până la acel moment. Juliette întâlnește un bărbat destul de diferit și ciudat ce ascunde mai multe secrete, pe nume Soliman, iar micuța iraniană este fiica lui, Zaida.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Christine Feret - Fleury

„Pe poartă, o plăcuță din metal emailat, de-a dreptul desprinsă dintr-un film despre anii de război, își zise Juliette, anunța cu litere mari, albastre Cărți fără limite”

Juliette nu-l poate înțelege pe acest bărbat misterios, mai ales din cauza vieții izolate pe care o duce. Soliman și fiica lui îi schimbă protagonistei felul în care percepe lucrurile și cărțile. I se oferă șansa de a recomanda cărți străinilor în funcție de personalitatea acestora. Printre ei se află și fosta ei colegă de la agenția imobiliară, dar și fostul șef.

Cartea se citește ușor, însă are prea puține pagini și simți că acțiunea este puțin grăbită. Nu este atât de palpitantă pe cât pare în titlu, însă merită citită mai ales de către cei care iubesc cărțile. Este o poveste emoționantă și ne transmite cât de important este să ne regăsim pe noi înșine.

Titlu: Fata Care Citea în Metrou
Autor: Christine Feret - Fleury
An apariție : 2017
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 485 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments