🔥 CARTEA FATA CU CERCEL DE PERLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

O tânără fată, un pictor talentat, o pictură celebră… o poveste.

Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier prezintă o istorie fictivă care a stat la baza creării uneia dintre cele mai cunoscute şi apreciate opere de artă din lume creată de pictorul de origine olandeză Johannes Vermeer, în anul 1665.

Capodopera mai este şi în prezent obiectul cercetărilor privind crearea sa, iar cartea prezentă a dus la ecranizarea sa în anul 2003, având-o ca rol principal pe actriţa americană Scarlett Johansson.

Griet, o slujnică tânără cu un simţ artistic nativ aflată în slujba marelui pictor descoperă diferite modalităţi de a-l ajuta în crearea picturilor desăvârşite. O măsurare exactă a obiectelor din imagini, procurarea materialelor şi prepararea nuanţelor potrivite, îmbunătăţirea cadrelor…şi chiar, oferirea ca model. Într-un final, cum era de aşteptat, inima sa unui bărbat indisponibil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tracy Chevalier

„Ochioasei”, cum mai era numită de finanţatorul pictorului, i se dezvăluie o lume cu totul nouă în care culorile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Într-un nor alb există mai multe nuanţe, o lumină dintr-un alt unghi poate schimba perspectiva, un detaliu nesemnificativ poate ruina o pictură.

Cum văd această carte? O scurtă introducere în lumea artei şi a picturii… a muncii şi a efortului din spatele unei lucrări ireproşabile.

„Mă privea, dar parcă nu mă vedea pe mine, ci avea în faţă altă persoană sau alt lucru – se uita la mine ca şi cum aş fi fost o pictură.”

🔥 CARTEA FATA CU CERCEL DE PERLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fata Cu Cercel De Perlă
Autor: Tracy Chevalier
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 10.02.2019
Nota recenzorului: 9/10

Ana Dumitraşc
Autor: Ana Dumitraşc
❝ Doar un cititor pasionat... ❞
Redactor de 1179 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Dumitraşc