Recenzie ”Ultima fugară” de Tracy Chevalier

Titlu: Ultima Fugară
Autor: Tracy Chevalier
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 2.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ULTIMA FUGARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Emoțiile, trăirile și intimismul nespovedaniilor se îngemănează în chiciura trăirii lui Honore Bright, personajul principoal din ” Ultima fugară”, romanul scriitoarei Tracy Chevalier.

La fel ca în marea majoritate a romanelor sale, autoarea leagă trăirilor personajelor ficționale de anumite epoci sau evenimente din istoria universală. De data aceasta locul ales este America unei perioade în care aboliționismul încă nu primise un contur precis.

Honore Bright, care vine din Anglia în SUA,  este membră a unei secte protestante, extrem de pașnice.

Trecând prin nenumărate vicisitudini, printre care moartea surorii sale ăn timpul drumului, ciocnirea cu o altfel de lume care, în ciuda creării unui acerb naționalism, încă mai era părtașă la un nestăvilit proces de hibridizare culturală și socială.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Tracy Chevalier.

Astfel, existența personajului principal devine o fugă de sine, prin sine și pentru sine, într-o îndrăzneață remodelare a felului de a fi, între obtuza geometrizare și înariparea onestă și apăsătoare a senzorialului.

Descriptivismul lumii acelei perioade, cu oameni, peisaje și arhitecturi, face din scriitoarea Tracy Chevalier, o maestră a amănuntelor care, pur și simplu, se strecoară, volens nolens printre rândurile povestirii într-o sinceră și profundă empatizare cu personajele și trăirile narate în această carte ântr-un șuvoi al compasiunii și continuei adaptări care dezvăluie miraculosul din lucrurile mărunte și totuși îmbietoare!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ULTIMA FUGARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Lumea creată de Tracy Chevalier este atât de minunat descrisă în amănunt încât chiar ai impresia că te afli chiar acolo, în toiul povestirii.

Aspecte Negative:

Sobrietatea anumitor pasaje presară o nuanță de rigiditate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.