Recenzie ”Ultima fugară” de Tracy Chevalier

by | Sep 2, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ULTIMA FUGARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Emoțiile, trăirile și intimismul nespovedaniilor se îngemănează în chiciura trăirii lui Honore Bright, personajul principoal din ” Ultima fugară”, romanul scriitoarei Tracy Chevalier.

La fel ca în marea majoritate a romanelor sale, autoarea leagă trăirilor personajelor ficționale de anumite epoci sau evenimente din istoria universală. De data aceasta locul ales este America unei perioade în care aboliționismul încă nu primise un contur precis.

Honore Bright, care vine din Anglia în SUA,  este membră a unei secte protestante, extrem de pașnice.

Trecând prin nenumărate vicisitudini, printre care moartea surorii sale ăn timpul drumului, ciocnirea cu o altfel de lume care, în ciuda creării unui acerb naționalism, încă mai era părtașă la un nestăvilit proces de hibridizare culturală și socială.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tracy Chevalier

Astfel, existența personajului principal devine o fugă de sine, prin sine și pentru sine, într-o îndrăzneață remodelare a felului de a fi, între obtuza geometrizare și înariparea onestă și apăsătoare a senzorialului.

Descriptivismul lumii acelei perioade, cu oameni, peisaje și arhitecturi, face din scriitoarea Tracy Chevalier, o maestră a amănuntelor care, pur și simplu, se strecoară, volens nolens printre rândurile povestirii într-o sinceră și profundă empatizare cu personajele și trăirile narate în această carte ântr-un șuvoi al compasiunii și continuei adaptări care dezvăluie miraculosul din lucrurile mărunte și totuși îmbietoare!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ULTIMA FUGARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ultima Fugară
Autor: Tracy Chevalier
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Lumea creată de Tracy Chevalier este atât de minunat descrisă în amănunt încât chiar ai impresia că te afli chiar acolo, în toiul povestirii.

Aspecte Negative:

Sobrietatea anumitor pasaje presară o nuanță de rigiditate.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1906 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments