Recenzie Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier

Titlu: Fata Cu Cercel De Perlă
Autor: Tracy Chevalier
An apariție : 2012
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 7.03.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI FATA CU CERCEL DE PERLĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Fata cu cercel de perlă

Pentru pasionații de pictură și nu numai, “Fata cu cercel de perlă” este un tablou renumit al lui Johannes Vermeer. Ce se întâmplă când o scriitoare, Tracy Chevalier (în cazul de față) își propune să dezlege misterul din spatele acestui tablou supranumit “Monalisa Nordului”? Evident, rezultă o carte.

Faptul că nu se cunoaște nimic despre fata ce i-a servit drept model lui Vermeer și nici condițiile în care tabloul a fost realizat nu sunt clare, i-a permis scriitoarei americane să-și lase imaginația să zburde liberă.

Personajul principal și ,în același timp, vocea narativă din “Fata cu cercel de perlă este Griet. Deoarece tatăl ei își pierde vederea în urma unui accident, tânăra de doar 16 ani se vede obligată să se angajeze drept servitoare în casa pictorului Johannes Vermeer. Deși la început îi este greu să se adapteze noii sale vieți, Griet se va adapta treptat obligațiilor slujbei sale.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Tracy Chevalier.

Treptat, între ea și pictor apare o afecțiune platonică ce pune în pericol șederea fetei în casă. Acțiunea ia amploare în momentul în care Veermer își dorește să o picteze pe Griet… În același timp, Pieter – fiul măcelarului începe să o curteze. Care va fi deznodământul? Asta va trebui să aflați voi!

De apreciat la această carte este modul în care Tracy Chevalier descrie mediul înconjurător și stările personajelor prin ochii lui Griet. Scris într-o manieră elegantă, de mare clasă “Fata cu cercel de perlă este un roman ce poate fi ridicat (precum tabloul ce l-a inspirat) la rang de capodoperă! Cu siguranță vă va surprinde și pe voi!

ACUM GĂSEȘTI FATA CU CERCEL DE PERLĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

"Fata cu cercel de perlă" este un tablou ce a stârnit de-a lungul secolelor numeroase controverse. Tracy Chevalier reușește să țeasă în jurul acestui tablou o poveste absolut fascinantă scrisă cu mult rafinament.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.