Recenzie Fata cu Portocale de Joestin Gaarder

de | apr. 14, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CU PORTOCALE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

fata-cu-portocale

Recunosc: literatură nordică îmi e aproape la fel de nesuferită precum cea rusească. Însă, am tot auzit lucruri de bine despre Fata cu portocale a lui Joestin Gaarder. Curioasă din fire, am introdus această carte pe lista mea de lectură de anul acesta (deși nu aveam mari așteptări de la ea). La noi, cartea a apărut la Editura Univers (prietenii noștri dragi).

Despre ce e vorba în carte? Evident, o să vă spun foarte pe scurt – însă sunt sigură că vă atrage! La vârsta de 15 ani, Georg primește o scrisoare tulburătoare de la tatăl său (mort de 11 ani). Scrisoarea, pe lângă niște întrebări profunde mai conține și o poveste, cea a fetei cu portocale. Într-o zi un tânăr răstoarnă din greșeală punga de portocale a unei fete ce se afla în același tramvai. Fascinat de frumusețea ei, tânărul (tatăl lui Georg) începe o căutare nebună ce îl va purta din Oslo până în Spania.

O poveste puțin previzibilă și foarte antrenantă. Te tot întrebi cine e misterioasa fată cu portocale și când își va mai face apariția… Chiar și spre final, când secretul e dezvăluit, apar noi întrebări.

Cele două planuri – trecutul (povestit de tată) și prezentul fiului se întrepătrund într-un mod absolut genial! Deși cele două stiluri sunt total diferite, primul e mai melancolic, cel de-al doilea e tipic adolescentin (chiar dacă  Georg e foarte matur pentru vârsta sa) – romanul Fata cu portocale e un tot unitar plăcut! Mai mult decât o poveste de iubire e o meditație asupra vieții, a morții și a locului nostru în univers! (Chiar așa, ce rol are telescopul Hubble în poveste? – Eu știu dar, vă invit să aflați și asta!).

Amuzantă, profundă, misterioasă, romantică, tristă, veselă – cartea asta le are aproape pe toate! Fata cu portocale fură pe oricine se apropie de ea! În ciuda dimensiunilor reduse și a modului absolut genial în care e scrisă, am savurat această carte pe bucățele. Nu știu cum de mi-am stăpânit curiozitatea… De fapt, știu cum am reușit: nu am vrut să îi stric misterul!

Trebuie să faceți și voi cunoștință cu Fata cu portocale! E genială! Chiar și pentru cei care nu se dau în vânt după literatură nordică! Eu m-am îndrăgostit de ea și o să mai citesc și alte cărți ale lui Joestin Gaarder – dacă sunt măcar pe jumătate la fel de frumoase cum este aceasta, clar se merită!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FATA CU PORTOCALE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joestin Gaarder sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATA CU PORTOCALE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Fata Cu Portocale
Autor: Joestin Gaarder
An apariție : 2013
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.04.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2610 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments